Nejí brambory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejí brambory
Ahoj,
nejmladšímu budou v březnu 3. Začal bojkotovat brambory, bramborovou kaši, jenže ostatní je chtějí i kaši. A jakmile dám na stůl, začne nejmladší ječet, že to nechce a dvojčata se nakazí.
Takže potřebuju nejmladšího naučit zase jíst brambory a kaši, přišlo to najednou a je plno věcí, které se bez brambor prostě jíst nedají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@jizvíková to přejde, nenutila bych je.. tak si k tomu udělejte brambory vy, a jemu/jim něco jinýho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková Normálně bych připravovala brambory jak máte rádi a jemu dala chleba nebo rejži nebo prostě co se k jídlu hodí. Ono ho to přejde, může to být i vzdor a když zjistí, že Tě to nijak netankuje, tak tím spíš ho to přejde dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně mu to nenuť, mě naši rvali celý dětství vepřový a nesnáším ho do teď
A později to u nás fongovalo tak, nechceš, nejez
K řízku si může dát třeba chleba, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš mladej taky nejí brambory a nic co je nich uvařený. Dokonce ani n hranolky jsme ho nenalákali. Trvá mu to už dlouho přes rok. Jak to dostane na stůl ječí, takže mu je nedávám a buď to má bez nich nebo něco jinýho. Ve školce taky nejí a nevypadá to, že by začal… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková píše:
Ahoj,
nejmladšímu budou v březnu 3. Začal bojkotovat brambory, bramborovou kaši, jenže ostatní je chtějí i kaši. A jakmile dám na stůl, začne nejmladší ječet, že to nechce a dvojčata se nakazí.
Takže potřebuju nejmladšího naučit zase jíst brambory a kaši, přišlo to najednou a je plno věcí, které se bez brambor prostě jíst nedají
Starší dítě od roku nejí žádnou zeleninu, je to děs. Není to tím, že nějak vymýšlel, jakmile se mu dostane do krku jakákoliv zelenina, vč. vařené, okamžitě nastane brutální zvracení
Mladší zeleninu miloval a momentálně se začíná opičit po bráchovi - zeleninu fůj
Nevím co s tím, každopádně nenutím a vařím na dvakrát
respektive doma zeleninové obědy skoro nevařím
nebo zeleninu z jídel vybírám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je nenuť a místo brambor nabídni chleba nebo zeleninu pokud bude jíst.
Mi tak bojkotuje starší pětiletá vepřové maso, ona sní kuřecí, ovčí, hovězí, ale od léta má mánii, že prostě vepřové nedá do pusy
a to prosím pěkně i ve školce, cokoliv krom vepřového, no nemá cenu jí to nutit a protivit, takže děláme jiné co nejí a když máme vepřové, tak s ní vše krom masa a jelikož u nás je běžný lavinový efekt, tak prostřední 2 letá to nechápe co segravyšiluje z vepřovým masem, tak menší pro změnu ječí, že nechce maso vůbec, protože to slyší u starší
ale naštěstí ho sní.
Takže když tvé dítě nechce brambory nenuť, nabídni jinou přílohu nebo zeleninu nebo zkus udělat v troubě na sucho pečené bram., hranolky jestl iaspoň to nesní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková máme stejný problém a nic nezabírá
ze dne na den jsou brambory fůj - jedině teda bramborový knedlíky, ale to že jsou bramborový mu neříkám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych mu místo brambor chleba…a starší ať si rozhodnou, jestli se chtějí opičit po něm, nebo po rodičích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Tak je nenuť a místo brambor nabídni chleba nebo zeleninu pokud bude jíst.
Mi tak bojkotuje starší pětiletá vepřové maso, ona sní kuřecí, ovčí, hovězí, ale od léta má mánii, že prostě vepřové nedá do pusya to prosím pěkně i ve školce, cokoliv krom vepřového, no nemá cenu jí to nutit a protivit, takže děláme jiné co nejí a když máme vepřové, tak s ní vše krom masa a jelikož u nás je běžný lavinový efekt, tak prostřední 2 letá to nechápe co segravyšiluje z vepřovým masem, tak menší pro změnu ječí, že nechce maso vůbec, protože to slyší u starší
ale naštěstí ho sní.Takže když tvé dítě nechce brambory nenuť, nabídni jinou přílohu nebo zeleninu nebo zkus udělat v troubě na sucho pečené bram., hranolky jestl iaspoň to nesní.
vepřové nejíme nikdo, takže je to jednoduché
u nás se jí jen kuřecí, krůtí, pštros a ryby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetma píše:
@jizvíková máme stejný problém a nic nezabíráze dne na den jsou brambory fůj - jedině teda bramborový knedlíky, ale to že jsou bramborový mu neříkám
ano, přesně, říkám knedlíky a nazdar
kdyby byl sám tak je mi to jedno, ale vařit u zvlášť, tak za chvíli budou chtít všichni něco jiného, to se na to,,,
a jelikož mi jinak sní jen to maso, ostatní taky a přílohy nic, tak to tak prostě nemůžu nechat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kdyz delam spanelsky ptacky, tak muz chce ryzi, ja jedine kolinka a dite knedlik.
ale jsem ti neporadila, vid?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková tak pak mu ještě můžeš představit brambory ve formě hranolek a chipsů…ale to asi nechceš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková píše:
Ahoj,
to zase přejde.. můj malej (ted 4) měl taky takové období kdy brambory prostě nejedl odmítal a vztekal se.. poznal i malou kostičku rozmačkanou do špenátu
..prostě na hlavu…ale přešlo to samo.. tak to měl bez přílohy holt.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit