Nejí brambory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevyvařovala bych se s další přílohou.
Nechceš brambory? OK, respektuji, tady je chléb.
Nechceš chléb? Nejez, v běžné české domácnosti dítě hlady neumře, co si budeme povídat…
Ale bacha, ještě jednou mi u jídla zařveš „fůj“, tak jedeš od stolu. Já Tě nenutím do jídla, které Ti nechutná, ale další členy rodiny mi tohle učit nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone to děláme kazdy den dávám dělala jsem třeba karbanátky s kaší tak jsem jí to taky dala ona to vybrala ty karbanátky i když to bylo na ty nejmenší kousky a jedla jen kaši. Když ji dám k tomu něco třeba maso tak to vybere a hodí to na zem a pokračuje jen v ty kaši zkoušela jsem udělat třeba kolínka a omáčku ona celý den nejedlá a k večeři snedla jen bábovku jsem už toho zoufalá bojím se taky aby se jí něco nestalo když ji jen kaši a je tam škrob
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gebča píše:
Nevyvařovala bych se s další přílohou.
Nechceš brambory? OK, respektuji, tady je chléb.
Nechceš chléb? Nejez, v běžné české domácnosti dítě hlady neumře, co si budeme povídat…Ale bacha, ještě jednou mi u jídla zařveš „fůj“, tak jedeš od stolu. Já Tě nenutím do jídla, které Ti nechutná, ale další členy rodiny mi tohle učit nebudeš.
Myslím, že každý má právo něco nejíst. Jako dítě jsem nejedla vařené brambory. Nesnášela jsem tu chuť, tu konzistenci, která i po rozkousání ráda uvízla v krku, protože to bylo něco mezi. Nebylo to ani křupavé jako zelenina, která má v sobě vodu, ale ani měkké jako těstoviny apod..A mít k jídlu brambory na loupačku byla moje smrt. Raději jsem šla spát bez jídla. Ve škole o tom byla kuchařka informovaná a nedivila se, když byl k obědu řízek+brambory nebo něco s rýží a já bych si dala rýži. ALe většinou pokud to šlo, tak jsem si dala jídlo, kde prostě nebylo nic z brambor. Časem jsem se naučila jíst kaši, bramboráky, pečené až nakonec. Vařené nemusim dodnes, ale sním je(ale dobrovolně je nevařím).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klara689 píše:
@Fiveone to děláme kazdy den dávám dělala jsem třeba karbanátky s kaší tak jsem jí to taky dala ona to vybrala ty karbanátky i když to bylo na ty nejmenší kousky a jedla jen kaši. Když ji dám k tomu něco třeba maso tak to vybere a hodí to na zem a pokračuje jen v ty kaši zkoušela jsem udělat třeba kolínka a omáčku ona celý den nejedlá a k večeři snedla jen bábovku jsem už toho zoufalá bojím se taky aby se jí něco nestalo když ji jen kaši a je tam škrob
Tak kaše nemusí být jen čistě bramborová, lze to kombinovat třeba s mrkví, celerem. My máme radši kaši bramborovo-batátovou, než čistě bramborovou. Stejně tak je možné do horké kaše zamíchat například nastrouhaný sýr. Za mě toho lze do kaše dost propašovat, pokud to příliš nezmění barvu kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klara689
Ve 2r mi to prijde celkem v pohode, tou dobou starsi dcera jedla asi 2 druhy kojeneckych sklenicek. Rozjedla se trochu ve skolce, ale ze by to byl ted v jejich skoro 11r nejaky zazrak, to se teda rici neda. Jedine, na co jsem davno rezignovala, je varit ji neco extra, co nechce, at si vydloube na kraj talire, nazdar. Kdyz byla mala, snazila jsem se, ale nevim, zda nebyl efekt spis opacny, kdyz videla, jak me ma obtocenou kvuli tomu, abych do ni neco rozumneho dostala. Kdyz jsem prestala nejedeni resit a smirila se s jednotvarnou stravou, paradoxne se to zlepsilo. Mne nejvic drtilo, ze od Dr. jsme chodili s napisy v prukazce extremne hubena, ve 4r mela 96 cm a 12 kg…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit