Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tělísko a prášky určitě nebrat, to se nedělá. Kombinace s kondomy je ok pokud se fakt bojíš ![]()
Nekombinovala bych rozhodně 2 antikoncepce
tělo by dostalo pěkný zahul. To raději používat kondom pokud se tak moc bojíte.
@izabe píše:
Nekombinovala bych rozhodně 2 antikoncepcetělo by dostalo pěkný zahul. To raději používat kondom pokud se tak moc bojíte.
já myslím, že by to žádný lékař nepředepsal přeci
Tři děti nemůžeme mýt je těžká doba dluhy nemáme oba chodíme do práce ale shodli jsme se, že raději dvoum dětem dopřejme než tři děti a škudlit korunu. Myslela jsem nehormonalni tělísko a antikoncepce doktora sem se neptala styděla sem se že nemáme ze tří děti obavu
Tak kondom můžeš používat v kombinaci s čímkoli, ale pochybuji, ze ti nějaký doktor napíše kombinaci telisko plus pilulky
můžeš třeba i chodit na injekce, používat náplasti, krouzek, pesar, spermicidni přípravky… pak jsou invazivní metody jako sterilizace pro ženu i muže. Ale to se musis poradit se svým lékařem ![]()
Ano, dají se kombinovat dva typy antikoncepce. A pokud si dalsi dite nemůže dovolit, tak je to správný a zodpovědný přístup.
Třeba barierova (kondom, pesar…) + hormonální (pilule, náplast). Případně třeba tělísko + spermicidni gel.
Nelze kombinovat dvě hormonální antikoncepce. A taky bych zároveň nepouzivala tělísko + kondom, bála bych se, že ho vlákna poškodí.
Doporučuji se poradit na gynekologii, tam té znají nejlépe a poradí, co bude ideální. A nevidím důvod, proč se stydět za to, že jsem zodpovědná.
@Anonymní píše:
Tři děti nemůžeme mýt je těžká doba dluhy nemáme oba chodíme do práce ale shodli jsme se, že raději dvoum dětem dopřejme než tři děti a škudlit korunu. Myslela jsem nehormonalni tělísko a antikoncepce doktora sem se neptala styděla sem se že nemáme ze tří děti obavu
na tom není co ke stydění, to je právě fajn a zodpovědný přístup ![]()
@izabe píše:
Nekombinovala bych rozhodně 2 antikoncepcetělo by dostalo pěkný zahul. To raději používat kondom pokud se tak moc bojíte.
kondom a HA není o nic větší než „záhul“ jen od HA (dvě antikoncepce píše tělísko a kondom, HA a kondom, tělísko a HA, tělísko předpokládám nehormonální, ale to by příčetný lékař nepřipustil)
na VŠ jsem to tak dělala, HA a kondom, protože těhotenství nepřipadalo v úvahu, vůbec
Myslím, že kombinovat lze jakékoli antikoncepční metody mimo hormonálních mezi sebou. Tělísko může v děloze odvést dobrou práci, navíc nevyžaduje každodenní pozornost na rozdíl od pilulek, nemá na ně vliv průjem, zvracení nebo léky. Tělísko neovlivňuje průběh menstruačního cyklu a v závislosti na něm je možné volit kombinaci s jiným typem ochrany. Např. v širším období ovulace s gumovými punčoškami, v období kolem menstruace s přerušovanou souloží a přímo při menstruaci je možné využít neplodného období a bez zábran si užívat naplno.
Maminky je tady nějaká maminka co nechce otěhotnět a tak bere 2 antikoncepce myslím tím tělísko a pilulku, nebo tělísko a gumičky nebo pilulku a gumičku nebo tak něco jsem jediná blbka která se bojí otěhotnět mám už dvě děti