2 děti, tchýně a manžel - už jsem zoufalá

Anonymní
16.2.26 22:45

2 děti, tchýně a manžel

Ahoj holky.
Obracím se na Vás s prosbou a chtěla bych znát Váš názor.

Máme 2 děti. 2letého a 3měsíčního. To, že je to náročné, nebudu zmiňovat, to řešit nechci.

S čím mám ale hodně velký problém, tak s tchýní.
Od rodiny jsem se dozvěděla, že mě pomlouvá všude kde to jde. Absolutně mě neakceptuje jako matku jejich vnuků, když jde k ní starší na hlídání (upozňuji, že to není z mé hlavy), tak se vrací zlý, dělá na mě držky, nebaví se, vyloženě po tomhle touží každá máma. Vymýšlí si věci, které se ani nestaly. Manžel jí to samozřejmě věří, jelikož jemu říká, jak mě hrozně miluje. Celkově je pro něj máma n. o. 1. Vyloženě je mamánek.

Ona je u nás dost často poslední dobou velkým tématem a 95% částí našich hádek.

Největší ubohost co řekla rodině byla ta, že nejmenšího neakceptuje, jelikož není vizuálně do jejich rodu.

Upřímně…
Mám chuť se na všechno vy…. Jelikož u manžela zastání nevidím, nejhorší pro mě je, že v těch hádkách jsou děti.

A posledních pár dnů i dost přemýšlím nad tím, že bych šla s dětmi pryč…

Takhle zoufalá jsem hodně dlouho nebyla…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6914
16.2.26 22:50

Simtě, když je to takovej v_l, jak jsi s ním přišla ke dvěma dětem do dvou let? Předtím jste s tchyní chodily na kafíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 22:55

@Lojzísek než jsem poprvé otěhotněla, což je už skoro 3 roky zpátky, byla na mě naprosto normální. Ale jak jsme přišli s tím, že čekáme dítě (kde její reakce byla doslova “HM SUPER a co máte dál”) a že se budeme brát, otočila o 100%.

Nenarozený dítě začala urážet ve stylu, že je to smrad, krypl, parchant - a takhle mluvila prosím i přede mnou. A od té doby to jde z kopcd. Každopádně nejvíc to vygradovalo druhým dítětem.

• Citovat
  • Upravit
21885
16.2.26 22:59
@Anonymní píše: Více

No to běž pryč, budete mít střídačku, ta se teď dává všem jako základní péče. Tak tchyně bude mít děti daleko víc, než teď.

Když je chlap tak hrozný, že uvažuješ o odchodu, tak proč s ním máš dvě maličké děti? Ze dne na den se nezměnil. Před pár měsíci to nevadilo, že tvé dítě bude mít polovinu jeho genů a jeho rodiny?

Máš na to, sama se uživit se dvěma dětmi na rodičaku? Od nového roku se dávky počítají jinak a dost lidí na ně nedosáhne. tak můžeš počítat jen s tím, co zvládneš vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 23:03

@mado Nebudeš tomu věřit, ale ano, otočil ze dne na den. Nikdy jsme se za 6 let vztahu nehádali tak, jako posledních pár týdnů. Všechno nám celou dobu fungovalo dobře. Než se narodilo druhé dítě.

Jsem OSVČ, mám fungující firmu, takže se o sebe a děti zvládnu postarat. Peníze mám našetřený, takže dávky žádné rozhodně nepotřebuji.

• Citovat
  • Upravit
456
16.2.26 23:08

Na tchyni se vyprdni. Co ja si vyslechla…tak jsem pakk prisla casem na to, ze at delas co delas, porad to neni dobre, tak jsem se prestala snazit zalibit, kecy neposlouchala a ignorovala. Myslela si svoje a mela jsem klid. Pomlouvala me do te doby, nez zemrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21885
16.2.26 23:15

Tak jo. Tak to dětem udělej, když se neumíš vymezit tchyni. Budou od malinka s batúžkem pendlovat sem a tam, protože společná péče nebo jak se tomu teď říká. Nové partnerky tatínka a jejich děti se tam budou vyskytovat, pak další společné děti, dohady o peníze, kdo co zaplatil, o kroužky, o společně trávený čas, někteří to vylepší dvěma školkama, školama, do toho tvoji noví partneři, jejich děti, naše děti, vaše děti…a tchyně tě bude prudit pořád a k tomu nové ženské tvého bývalého tě budou pomlouvat a budeš mít sto dalších důvodů k hadkám s chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.26 23:46

Komentátorko nade mnou, jste asi hodně chytrá? :mrgreen: Každopádně, to je blbá situace. Řešit tohle s miminkem, to bych nechtěla. Drž se. Manžel se tě musí zastat. Zkus to jinak, nehádej se s ním, zkus mu to vysvětí nějak po dobrém. „Vyhraj“ ho na svojí stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
17.2.26 00:30

Zkus to ještě chvíli vydržet - období po šestinedělí je se dvěma prckama hodně náročné - mladší přestává neustále spát a starší se snaží upoutat na sebe pozornost. Na obou rodičích se může začít projevovat nedostatek spánku a odpočinku. Možná i proto se teď hádáte více než dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
17.2.26 01:05

To myslíš opravdu vážně? 8o
A tvůj muž nic? Pohoda, klídek tabáček? :P :cert:
Tak jestli je to fakt pravda, ukončila bych s ní veškerý kontakt a moje děti by už neviděla… :?
Tím pádem, by to zřejmě zapříčinilo hádky ostřejšího kalibru, mezi vámi.
Ale neříkej mi, že by takové jednání, které předvádí tvoje tchýně, bylo tvému manželovi úplně fuk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
17.2.26 05:20

Dítě je smrad, parchant a krypl a ty jí ho v pohodicce dáváš na hlídání jo? A pořídila si další. No tak doufám, že jsi troll…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
17.2.26 05:26

Asi si tchyně myslí, že to mladší dítě máš s pošťákem. :)
Připravila bych si pár jednoduchých vět, které pochopi i manžel, a dokola je opakovala.
Odcházíme, urazis moje dítě!
Až se malý vrátí od babičky, staral by se o něj až do spánku manžel, protože matku má šílenou a ty máš jen jedny nervy ( a mimino).
Jinak odejít s takhle malými dětmi bych ani nezkoušela. Je velmi těžké zvládnout v jednom jedno mimino, natož dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
17.2.26 06:02

Nejak se mi cely zen pribeh nezda realny. :nevim: A take jsi myslim, ze jsi zakladatel/ka i te dalsi diskuze o synovi loserovi. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9026
17.2.26 06:10
@Fee-bee píše: Více

Myslím si to samé. Dvě nastrčené diskuse. Je to trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33693
17.2.26 07:09

Sorry, ale budˇjsi padlá na hlavu, nebo troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová