Nechci do dcery (6 m) cpát cukr, když s příkrmy začínáme

Anonymní
3.2.26 19:33

Nechci do dcery cpát cukr

Ahoj holky,
potřebuju se trochu vypsat a možná i ujistit, že nejsem úplně mimo 🙈

Máme 6měsíční dceru a s příkrmy teprve začínáme. Snažím se vynechat cukr, jak dlouho to jen půjde, zatím hlavně zelenina, postupně. Přijde mi hrozně nevhodné hned na začátku cpát miminku sladké věci, zvlášť ovocné kapsičky, které jsou podle složení fakt cukrová bomba – upřímně, i mně se z nich kroutí pusa, jak jsou sladké. :poblion:

Problém je tchyně. Dcera u ní byla párkrát na hlídání a už 2–3× jí dala tyhle sladké kapsičky, takový ten čokoládový puding s tou pěnou (něco jako jogurt asi), dává ji ochutnavat lžičku namočenou v kávě (turek) no mohla bych pokračovat… vše aniž by se nás zeptala. Dokonce se k tomu sama přiznala a ještě mi na rovinu řekla, že se nebude nikoho ptát, co své vnučce dávat může nebo nemůže, a že to bude dělat dál. To mě teda dost zarazilo. Ještě ani neochutnala všechnu zeleninu ani ovoce a už do ni cpe takové množství cukru a ostatní nesmysly…..

A teď to, co mě dorazilo úplně:
Dcera normálně chodí spát v 8 večer a spí celou noc až do rána. Bez problémů.
ALE vždycky ty dny, kdy byla u tchyně a dostala tyhle kapsičky, usnula až kolem jedné ráno. Přetažená, neklidná, úplně rozházená. To se stalo pokaždé, kdy u ní byla.

Možná to trochu přeháním, ale fakt mi přijde, že u 6měsíčního miminka je tohle strašně brzo, a hlavně mě mrzí, že vůbec nerespektuje naše hranice jako rodičů. Nejde mi jen o kapsičky, ale o ten přístup.

Máte to taky někdo podobně?
Tchyni, která se vám plete do výchovy a nerespektuje, co si přejete vy jako rodiče? Jak jste to řešily?

Díky všem za reakce 🌸

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32124
3.2.26 19:38

No jako babička nedávám dítěti to, co si matka nepřeje. A jako matka bych nedávala tak maličké dítě na hlídání, pokud dělá babička něco, co mi vadí. A tohle by mi vadilo hodně, hnusnej kupovanej pudink, to kafe je snad zbytečný vůbec komentovat. A říct mi, že se mě nebude ptát a bude si dělat co chce, no tak nebude…beze mě by tam dítě prostě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
3.2.26 19:40

Kapsičky se dají koupit i čisté ovoce bez přidaného cukru, byť jsem je dávala až pro starší děti, ale v podstatě je to na úrovni nedoslazené ovocné přesnídávky.
Jinak úplně nevidím důvod dávat „na hlídání“ půlroční mimino někomu, komu absolutně nedůvěřuji. S miminama jsme jezdili k prarodičům na návštěvu, nechali pochovat, povozit v kočáru, ale samy tam děti nemly důvod být. Pokud tě nerespektuje, nenechávej dítě bez tvého nebo partnerova doprovodu. Cukr je v tomhle dost zástupný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21604
3.2.26 19:42

Přestala bych takto malé dítě dávat na hlídání bez naší přítomnosti. Jednoduché řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
3.2.26 19:46

Hele upřímně, netuším, proč se ti zrovna korutí pusa z kapsiček, když se dají koupit z čistého ovoce, což snad musíš vědět.
Ale ač jsem většinou zastánce toho, že dítě, pokud u ostatních neřve, dát i bez dozoru matky jen se základními instrukcemi klidně na hodinku i v nízkém věku, tak upřímně říkám, že tvoje slabomyslná tchyně by ho bez dozoru neviděla no do roka určitě. Když je tak pitomá, tak asi jiné řešení není.
Jinak teda cukr je i v zelenině. Nepřejmenoval ti admin název?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
3.2.26 19:48

A proč dáváš tak malý miminko na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35835
3.2.26 19:49

Nedávej ji na hlídání když nerespektuje co ji má dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
3.2.26 19:50

Neprahanis, ja bych tohle proste neakceptovala. Kapsicky jako takove problem nejsou, vetsina ma ciste slozeni a po zavedeni zeleniny v nich problem nevidim.. problem ale vidim v jejim pristupu, pro me absolutni no go. Nenechavala bych ji tam bez dohledu no.. protoze takhle to bude i pozdeji, ve dvou letech ti bude dite cpat vselijakym nesmyslem. Ja treba stravu deti resim dost, protoze v tom proste vidim smysl a je to pro me dulezity, sladkosti maji, ale s rozumem, neprehanim to a okoli to akceptuje. Moji rodice maji podobny pristup, takze tam to bylo v pohode a tchyne, svagrova apod si samy vsimly, ze jidlo resim vic nez ony a proste to akceptovaly a prijaly, jsou moc fajn. Je treba si nastavit hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
3.2.26 19:52

Tak ji tchyni nedavej. Kdyz nerespektuje tvoje pravidla a to ze si rodič a cpe dítěti nevhodne věci, tak by s ni proste nebyla sama ani na minutu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.26 19:55

@Sany80s Právě ty kupujeme. Dala jsem ji to i na to hlídání aby ji to dala ale prý ji tohle nemůže chutnat když tam není cukr navíc, tak ji prostě koupila tyhle a tyhle ji i dala a aby to nebylo málo dávala ji i ten puding nebo co to je plus na ochutnání kávu :zed: Dcera mi po tom prostě nespala nechápu co to bylo :nevim: Bohužel se k tomu přiznala až napotřetí co jsme si dceru vyzvedávali. Do té doby zapírala že ji nic sladkého nedala a že neví proč mi nechce spát. Od té doby tam taky nebyla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.26 19:57

@Suzume-chan Bylo to 3× a jen když jsme si potřebovali něco nutně vyřídit na úřadě nebo když jsem musela k lékaři a manžel byl v práci. Jen tak bych ji nedala, i když se o to snažila už od doby co ji byl měsíc - to ji chtěla na noc :nevim: ale nedali jsme ji, přes to vlak nejel.

• Citovat
  • Upravit
422
3.2.26 19:59
@Anonymní píše: Více

Jasný, chápu.

Ale teď to nejdůležitější – co na to manžel? Je to jeho matka, kdo se neumí chovat. To on by jí měl srovnat do latě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.26 20:01

@Suzume-chan Má stejný názor jako já, ale neumí si před ní dupnout, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
1392
3.2.26 20:04

Tak v šesti měsících, kdy teprve začínají příkrmy, je fakt brzo. Co k tomu babi vede?
Ale vzhledem k tomu, že tě s námitkami poslala někam, tak máš jen dvě možnosti - buď to neřešit, nebo nedávat hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.26 20:04

@Suzume-chan Snažila jsem se ji to vysvětlit já. To, že to dává ostatním vnoučatům opravdu neznamená, že to bude cpát i do naši dcery, když to prostě nechceme. Bylo by snažší kdyby si dupnul i manžel, když má stejný názor. Ale to se bohužel nestalo a nevím proč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová