Nechci do dcery (6 m) cpát cukr, když s příkrmy začínáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1968
5.2.26 10:40
@inkakřivák píše: Více

To že dětem jídlo nemixuješ a taky nedáváš postupně. Prostě máš k večeři maso se zeleninou, dáš dítěti kousek velikosti hranolky masa a zeleniny. Dál jí primárně mléko a tohle se učí postupně samo.
Jasně že nějak upravíš dle svého vědomí a svědomí co dítěti dáš. Takže méně solíš, ale normálně kořeníš, ale chilli tam nedáš. :mrgreen: Nedáš mu nějakou umělou fuj věc z chemické továrny, ale domácí svíčkovou klidně jo. A necháš ho ať si s tím dělá co chce. Ono se v tom celém opatlá a první měsíce max tak ochutná a ty ho „hodíš“ do vany.
A má to být takový návrat k přírodě.
Takže jo, je to návrat k normálnímu myšlení. Jen jako každou věc to spousta lidí kombinuje a dělá si to složitý.

Btw, dítě má silný dávivý reflex a tak se neudusí. Dvakrát se mi stalo že se dávili, nedusili se ani jednou.
Třeba v deseti měsících měli jako vánoční večeři přírodní kuřecí řízek s kaší. Pěkně se v tom opatlali. 🤣
Běžně jsme s ročníma chodili do restaurace a objednávali jim napůl jídlo, takové co se dalo jíst rukama. Třeba grilovanou zeleninu.

Jinak v překladu je to dítětem řízené odstavení. Že mu jídlo nenutíš, necpeš do pusy. Necháš ho aby samo mělo zájem o to co jíš a pokud ho má, tak mu to dáš.
Celkem to pomohlo k zdravosti našeho jídelníčku. Protože člověk musí jíst jen to, co je ochotný dát dětem. :mrgreen:
A právě první seznámení s lepkem jsme měli, že mi snědli chleba s romadurem. Celkem sranda to v tu dobu byla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
5.2.26 10:45

Jde i o to co. Správně máš dát dítěti to samé co sobě. Takže i ty ďábelské omáčky. :lol:
Ale spousta lidí si tu základní myšlenku komplikuje a spojí to dohromady s postupným přidáváním alergenů, s jídlem bez koření a padesáti dalších věcí.
Originál je, že když mám k večeři butterchicken, burger, pizzu, svíčkovou, knedlo zelo,.. dám dítěti to stejné, jí to rukama a nikdo ho nekoriguje v tom jak a kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10191
5.2.26 10:46
@Suzume-chan píše: Více
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.2.26 07:30

@Ruxas díky. Čili normální strava normální matky. Děcko ochutnává a zkouší odmalička. Já jen že ten pojem vubec neznám. Ale na sul a koření jsem byla hodně opatrná, třeba víc, než moje děti u vnoučat. Měla jsem strach kvuli ledvinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.2.26 08:24

No vetsinove se stale jedou kase, pyre, polivcicky, mixovat a mackat vidlickou a krmi se lzickou. Starsi generace, kdyz vidi BLW tak chyta nerva 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.2.26 08:27

Jsi evidentne vzdelana s tou soli. Kdybys viděla jak vari nase tchyne 8o. Jako ani manzelovi to nechutna jak je to presolene a to je jidlo i pro batole. No jako par lzicek mu dame, jednou za cas to prezije, ale nemyslim si, ze je to dobre i pro ne. Berou leky na tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
6.2.26 09:12
@Tarena píše: Více

Já bych to batoleti nedala ani jednou za čas.. vždyť mi to nemůže chutnat? Já bychela sebou skleničku nebo takovéto hotové jídlo. Nebo uvařené své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.2.26 09:21
@KKK85 píše: Více

Jenze kdyz se domluvite, ze navari i pro dite, tak proste s sebou nemas sklenicku. Ted uz vime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.2.26 09:34

@Tarena s tou soli to ale platilo vždycky. Pokud si vzpomínám. A to mám děti přes čtyřicet let. A ani jejich starší bratranci a sestřenice, teď už přes padesát, nedostávali sul a ostrá jídla.
Problém je, že když dlouhodobě solíš hodně, tak to přestaneš pak cítit a dosoluješ pořád víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.2.26 09:36

@KKK85 a když mu to nebude chutnat, nebude to jíst. To je jednoduché. Bude prskat kolem,, plivat, zatne pusu a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.2.26 09:36

Mas pravdu, myslim, ze oni uz to neciti. Jsou zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.2.26 09:37

Snedl to. Podle mne nova chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.2.26 09:40

@Tarena určitě to necítí. Měla jsem takového švagra, strašně mi tím lezl na nervy. Člověk uvaří dobré jídlo, on si dá na talíř a nasype lžičku soli. Nelžu. Klidně na talíř polévky lžíci.
Asi to nebylo úplně presolene, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.2.26 09:42

Dite sni i pisek :mrgreen: No ochutnat to predem, tak mu to nedam.

Příspěvek upraven 06.02.26 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.2.26 09:42

A ani teď to holky zase tolik neřeší. Kamarádka byla překvapená, když u nás byla s miminkem, před pár lety, že jsem malému dávala žufánek polívky zvlášť. Zase jiná odmítala pro triletaka tvarohový koláč, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová