Nechci do dcery (6 m) cpát cukr, když s příkrmy začínáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32125
3.2.26 20:05
@Anonymní píše: Více

Tak na úřad půjdeš s dítětem jako všichni ostatní a manžel si na tvého lékaře holt vezme dovolenou. Nedá se nic dělat. Nebo k lékaři i s dítětem, záleží na tom, ke komu jdeš. A rovnou si nastavit hranice s tchyní, protože čím déle tohle necháš, tím hůře s tím budeš něco dělat. A o spaní tak malých dětí u prarodičů si myslím svoje, to vůbec nechápu tohle vymáhání miminek na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22900
3.2.26 20:06

Dělej si svoje ovocné přesnídávky není nic jednoduššího a nebo dají se samozřejmě koupit i bez přidaného cukru.
Tchyni bych dost vyčinila, a nebo by tam dítě prostě nešlo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.26 20:09

@Monchichik Bere to podle ostatních vnoučat, první vnučku ji dali na noc když ji byly zhruba dva týdny - to jsem jenom zůstala stát a koukat, jak tohle někdo může udělat :nevim: u nás ji to neprošlo.

• Citovat
  • Upravit
55
3.2.26 20:11

Nedavat na hlidani. Na noc si to ani neumim predstavit i tak maleho, ale u nerespektovani zakladnich veci ani pres den.

Kapsicky jsme davali, domaci presnidavky i kupovane, ale oboji pozdeji, chvilku trvalo nez jsme zavedli zeleninu, maso a ovoce az potom. Ty sladke pudinky jeste dlouho ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
3.2.26 20:17

Brát to může jak chce, já bych jí řekla, že prostě ne. Ať si bere ta ostatní, já svoje že nedám. A beze mě tam taky nebude, když dělá co nechci, ať si o tom ona myslí co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1778
3.2.26 20:26

Tchýně nepochopila jednoduchou věc. Dokud dítě neví, jak chutnají věci s přidaným cukrem, tak mu nemohou chybět. Ty věci bez cukru nechutnají tchýni, půlroční dítě tohle vůbec neřeší… Vzhledem k tomu, že té malé ten cukr rozhazuje spaní, bych ji tchýni na hlídání nedávala. Časem většina dětí cukr alespoň v nějaké míře jíst začne. Tomu se prostě úplně vyhnout nedá. Ale dokud jsou ty děti takhle maličké, tak k tomu není důvod… Obecně by jídlo mělo být v první řadě výživné, potom chutné. Od určitého věku se to pak může sem tam proložit nějakou výživově bezcennou laskominou. Bohužel hrozně velká část generace, které se teď rodí vnoučátka, je zvyklá na to, že polovinu (ale i víc) jejich jídelníčku tvoří věci, které jim chutnají, ale výživově jsou absolutně bezcenné. Vlastně spíš ubližují. Je to taky důvod, proč cca 60 % dospělých u nás váží víc, než by měli… Tchýni, která má pocit, že dítě, do kterého nenacpete denně alespoň jeden sladký nesmysl, strádá, nepředěláte. Té se můžete jenom snažit vyhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bilyleknin
3.2.26 20:27

Mam takovou tchyni a nedávám jí dítě nikdy, ani na pět minut, musí být pod dohledem. To bylo jediné řešení. Dokonce i pod dozorem zas něco udělala a museli jsme na pohotovost. Tyhle tchyně jsou úplně mimo a nikdy nevíš, co udělají. Divím se, že můj manžel její péči přežil, ale tak on jí odešel z domu, když ještě lezl po čtyřech a stavěl se o nábytek. Od první třídy ho nechávala samotného doma i několik dní, si přece poradí a tak. Tchán taky věci nedomýšli a nedupne si.

A ovocné kapsičky jsem dlouho nedávala vůbec, dítě ty přesnídávky nepotřebuje, začínali jsme zeleninou, masem, obiloviny, atd. A kapsičky ty jo, asi až jsme nějak chodili na delší výlety, tak to bylo takové praktické.

Dcera může být rozhozena i z toho, že je to pro ni změna běhu dne a tak je přetažená, nemusí to být nutně cukrem. Ale stejně bych to nechtěla. Hlavně když ji dává olizovat kávu :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
496
3.2.26 20:39

Nepřeháníš, cukr se dětem do 3 let vůbec nemá přidávat, navíc sama pozoruješ, že pak dcera špatně spí. Pokud to tchyni nejde vysvětlit po dobrém, tak ji seřvi a před ní vymačkej kapsičku do koše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
3.2.26 20:40

Manžel ať si dupne a nebo ji ji nedávej.
Jako kapsička s curkem ještě budíš, ale kávu a chemický puding? Jezis …, ten nedavam ani 4leté a to ho sama mám ráda :lol:

Moje tchyně beztak taky něco dceři podsouvá (ikdyž si myslim, že je docela normální, takže rozumně), nejsem blbá, ono to dělá asi hodně babiček z těch starších generací, ale ona je naštěstí inteligentní a neříká mi to :mrgreen:
A když jsem v jejich přítomnosti, tak se mě vždy zeptá, jestli ji může dát to a to.
Já to teda upřímně nikdy nechtěla ani vědět pro klid v rodině :mrgreen:
Jinak ale jako 6m miminku by nic ona z toho nedala, to až od roka. U takto malého by mi to také vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.2.26 20:46

Pokud chceš mít absolutní kontrolu nad tím, co tvé malé dítě jí a pije, tak na něj prostě dohlížej. Úplně nechápu, proč by mělo být šestiměsíční dítě někde na hlídání. Pokud to nejde jinak, tak holt to budeš muset překousnut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
3.2.26 20:52

Možná je dupnout málo a je potřeba vymačkat tu sladkou kapsičku tchyni na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
3.2.26 20:52
@sam11 píše: Více

ty jsi taky nejlepčí. Strč si laskavě ty reklamy někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15254
3.2.26 20:54

Tchyně je pošahaná, ať si takové blebajzy jí sama, dítě bych ji na hlídanéní nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.2.26 20:57

Popravdě…víc než obsah cukru, mě děsí, z čeho je obal kapsiček vyráběn…plasty(PE, PP)a hliník!!!.. dvě látky, které snad každá máma z pohodlnosti cpe dítěti na zlatém podnose… Přitom běžný skleněný obal, varné sklo, ve kterém se jiné přesnídávky prodávají, je jistě šetrnější ke zdraví…
Teprve pak bych řešila tchyni a cukr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová