Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nespí, protože je rozhozená z hlídání. Zrovna tohle je naprosto normální reakce.
@Anonymní píše: Více
Tak si holt budeš muset dupnout ty, když manžel neumí srovnat matku do latě a prostě nenechávat hlídat, ty jsi za dceru a její zdravotní stav zodpovědná.
Bába musí být úplně blbá, dávat takhle malému dítěti ochutnávat kafe..
Já teda dávala děti na hlídání od miminek, nevidím na tom nic špatnýho. Nemusím být s dítětem nonstop, pokud mě někdo plnohodnotně zastoupí. Nicméně tchýně přes můj odpor chtěla dát miminu čaj a když jsem nesouhlasila, tak mi oznámila, že ona mu ho dá, až ho bude hlídat. Tak hádej co….už s ním nikdy nebyla o samotě.
K takové tchýni bych děti nedávala, ale já jsem v tom v pohodě, naše děti u tchýně bez nás za 6 let ještě nebyly…a u maminky vím, že dostanou to, co dovolím, bez naschválů…6 měsíců jsem plně kojila a následně přes 2 roky, mladší ještě kojím a ví, co můžou…kapsičky jsem kupovala na výlety bio a bez cukru, kvalitních značek je více…a k mamce jsem je dávala taky, aby měla zásobu..
Prosím, prosím, ať je to troll…některé tchyně jsou fakt šílené. O samotě bych ji už s dítětem nenechávala. A souhlasím s názorem, že teď je ta pravá chvíle si vytyčit jasné hranice, klidně i za cenu dusna v rodině.
Nedoslazované kapsičky taky kupuju, ale pro starší děti. Naše tchyně kupuje samozřejmě ty levnější slazené…neřeším, protože dítě je už starší (řešila jsem do cca dvou let, pak už sem tam něco s cukrem dítě ochutnalo) a hlavně se vidíme zhruba jednou měsíčně. Ale „baví“ mě, jak vždycky něco dítěti nabízí (nabizela) s tím, že tam neni žádný cukr…mrknu na složení, cukr a někdy fakt hodně…a tchyně je diabetik
Ten puding a hlavně kafe, to snad ani nejde komentovat, fakt tě zakladatelko lituji…a zkus trochu přitlačit na muže, ať ti s tím vymezením vůči jeho matce pomůže.
Nemohla spát kvuli rozhozenému bříšku. Trávení takto malých miminek je velice citlivé, nevhodné jídlo jim hrozně poškodí mikrobiom i povrch střeva.
Ty jo, tak to je pecka teda, co píšeš. Já mám 8měsíční děťátko a babi taky zkoušela chytračit, když jsem se jednou nedívala, šupla malé jakousi sušenku a lžičku pro změnu namočila do piva. Manžel se jí ptá (je to jeho máma) jestli je to sladké a babi řekne: já nevim. (pozn.: jak nevim? ty něco dáváš dítěti a nevíš, jak to chutná??? to snad ne…)Tak jsem jí po pár minutách tu sušenku decentně sebrala s tím, že všude patlá a udělá jim na návštěvě binec. Od té doby jsme se párkrát vyjádřili v tom smyslu, že pokud nebudou respektovat naši výchovu, tak prostě vnučku neuvidí. Po asi dvou měsících zjihli a dneska, když přijdeme, už mají koupené miminkovské suchárky na žoužlání a dokonce mi hlásí nadšeně: až zase přijdete, koupili jsme pro mrňouse nějaké rýžové dětské koláčky…hele, úplně jiný přístup. Pochopili, že jestli chtějí vnouče vídat, tak holt budou respektovat přístup po našem. Nemám teda bohužel hlídací babičky a dědečky, ale aspoň mi s prominutím neku…ví dítě.
Jasně, a tchýně ji dobrovolně držela do přetažení. ![]()
@pannda píše: Více
A co teprv dudlíky a umělohmotné lahvičky.
@Janli píše: Více
No vidíš, dřív se čaj dával běžné. Zejména dětem na UM. Ale začínalo se, tuším, heřmánkovým, na prdíky byl snad fenyklový (oba, tuším, z lékárny) a později i slabý černý. Moc toho v obchodech nebylo. Cukr se doporučoval dokonce do první polívky, když ji dítě odmítalo. Ve 4. měsíci, myslím. ![]()
@Takco píše: Více
Jo, a taky se dával na dudlík med, děti se posazovaly a trávily hodiny v chodítku. Jsme už o trochu dál, že?
Když je v půl roce schopná děcku nacpat čokoládový dezert, co jí bude dávat, až bude větší? ![]()
Pro mě by byl největší problém ten nerespekt. Moje tolerantnost končí tam, kde druhý člověk ohrožuje dítě na zdraví. Takže člověk, který je schopný 6 měsíčnímu miminku nacpat cukry a průmyslově zpracovaný kakaový dezert (či co), by u mě skončil
A taky si myslím, že s názorem „já si můžu dělat co chci“ vám tchyně za chvilku přeroste přes hlavu.
Kámoška má takovou tchyni. Její dítě má potravinové alergie. A tchyně to popírá
Takže bez dozoru ji nenechávali, dokud si dítě samo neohlídalo, co jí. Jednou jedinkrát si v batolecím věku vzala na chvilku prcka na návštěvu a skončilo v nemocnici a tupěna se ještě přiznala, že věděla, co mu dává, ale že to přece nemohlo vyvolat takovou reakci, protože její kámoška Máňa z Horní Dolní má stejnou alergii a má maximálně prdy. No comment ![]()