Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše: Více
A ty buchty tedy jsem dělala az k tomu roku a bez cukru.
@KKK85 píše: Více
No a dřív se deckam dával dudlík namočený v medu, sladké kaše, zmoulat rohlíky, u stolu ochutnat všechno, tak já nevím. Spíš to vidím na mobil a tablet. Nakonec ne nadarmo proti tomu psychiatři i psychologové zbrojí a srovnávají jejich působení s působením tvrdých drog.
@KKK85 moje děti obě milovaly v době, kdy ještě nechodila, takže kolem toho roku už, kosti z pečeného kuřete. Pečlivě obranou stehenní kost do pacičky a měly to jako lízátko. Ten blažený výraz.
@Fee-bee to snad ne, snad se dvě dospělé ženy mohou domluvit a ne dělat mamince naschvály…naše šestiměsíční byly plné kojené a začínaly ochutnávat zeleninu, taky nevidím důvod, proč by takové dítě hned mělo jíst cukr, když ještě ani neochutnali většinu zdravého normálního jídla
A to jídlo bylo kvalitnější a bez přidaného všeho možného než je dneska. Už raději trošku cukru do čaje než ten umělý pudink s eckama, aroma atd…
Tak mě by to nenapadlo dítěti dát… Ale zase lepší než ten pudink z obchodu.
@KKK85 no vidíš, tebe ne, nás jo. A milovaly to i děti mých sourozenců. Asi na tom byla ta chuť, prostě to ocucavaly. No a kupované pudinky nebo rýže jsme nikdy neměli. Už kvůli penězům. Vždyť je to předražené jako mrcha. Ale třeba v roce jsem rozhodně nevadila dětem zvlášť. Myslím že už dřív měli totéž co my. Jen jsem jim nekorenila a nesolila. Třeba i tu svíčkovou, co je postrachem zdejších matek. Odebrat kousek zeleniny, kousíček masa, nejdřív namixovat, pak nakrájet, a hotovo. Jsou živí.
Stehenni kost z kurete jsem taky jako male dite milovala. Pamatuju si, ze jsem s ni chodila po byte. Mohlo mi byt 4-5 let. Kdyz se lehce skousl ten konec, vytekl trochu morek, bylo to skvely
. Od kolika let jsem ji dostavala netusim, musim se zeptat taťky.
Nektere babicky chteji, aby je vnouce melo rado, tak jdou na to pres sladkosti, protoze to je mnohem snazsi cesta, nez se diteti poradne venovat a ziskat si jeho lasku spolecnym hranim. Proto ta potreba davat nedovolene jidlo. Bohuzel si babicky neuvědomí, ze diteti skodi. Zakladatelko, nemela jsem hlidani, predskolkove dite jsem posadila do kocaru a obehla s nim vsechny potrebne lekare vcetne gynekologa.
Nikdo s tim nemel problem. Diteti jsem dala v ordinaci do kocaru nejake pripravene lakadlo - oblibenou hracku, knizku, pozdeji treba i muj mobil, kde melo detske pexeso, takze dite bylo tech 10 nebo i 20 minut zamestnano hrackou (v cekarne jsem hracku nedavala, bud tam neco pro deti bylo, nebo jsem dite vzala do naruce a povidali jsme si treba o plakatech na zdi). A babicce davat dite holt jen na navsteve pod dohledem, kdyz te nechce respektovat, co jineho s takovymi zabednenci.
Noo tak jásne na svíčkové nic není… To jsem dělávala běžné. Já tedy bez mouky se zeleniny. I baby guláš a pod. Bez soli, bez koření tedy dýl než do roka
@Fee-bee píše: Více
Tak tohle je jeden z nejhloupějších názorů, co jsem tu četla.
Některý fakt asi máte v zadku tchyně už i obývák.
@Suzume-chan píše: Více
Já si zas myslím, že internet z některých lidí dělá absolutně nesvéprávné osoby bez špetky selského rozumu ![]()
Zakladatelka tu za pár měsíců napíše, že má „nejedlika“ ![]()
@ibis píše: Více
V pohodě, nejedlíkovi dá tchýně frťana domácí slivovice, to mu spraví apetit
…nečuřte se, však frťan je malé množství, ne? ![]()
Tomu diteti je 6 mesicu a zacina s prikrmy
Ne, fakt to, ze nedostane kupovany pudink a kafe z neho nejedlika neudela. Kdybychom se bavily o 3letakovi, tak jako kafe taky nic moc, ale bych nad tim i mavla rukou.
To je podle mě jen Tvoje vlastní projekce.
Podle mě Tě trigguje, že zakladatelka nechce jít tchyni na ruku, ale naopak si vymezuje svoje hranice. Buď proto, že jsi snacha, která poslouchá, nebo tchyně, která chce být poslouchána.
Vadí Ti, že zakladatelka tuto dynamiku odmítá a proto jí přeješ „test“ – dítě „nejedlíka.“
Ale samozřejmě se možná pletu:)