Partner a jeho máma – kde je hranice?

Anonymní
31.1.26 06:09

Partner a jeho máma – kde je hranice?

Ahoj,
potřebuju slyšet názor zvenčí, protože mám pocit, že už tohle není normální fungování vztahu. :roll:

Jsem s partnerem, máme malé dítě a dlouhodobě žijeme podle potřeb jeho mámy. Neptá se, jestli máme plány, prostě oznámí, co chce, a partner automaticky jede. Po práci často nejede domů za mnou a dítětem, ale k ní. Ve volném čase je unavený a na obyčejné věci se mnou energii nemá. Jakmile ale zavolá jeho máma, únava zmizí. :nevim: Nebo nezmizí, ale zkrátka ji neumí říct “NE” a doma je pak protivný :nevim:

Pro ni jezdí i do práce, i když to nemá cestou. Nevadilo by mi to občas, kdyby šlo o výjimečnou pomoc. Jenže ona s tím automaticky počítá. Často řekne, že nikoho jiného nesehnala, ale mám silný pocit, že ani nikoho jiného nehledala – volá rovnou jemu, protože ví, že přijede. :zed: :pocitac:

Další věc jsou peníze. Já jsem na rodičáku, rozpočet máme omezený. Partner platí naftu, kupuje jí cigarety a vůbec to neřeší. O peníze si po ní neřekne, když pro ni jede a nemá to ani cestou. Tyhle výdaje ale jdou z našich společných peněz a nikdo se mě na to ani neptá. Nevadila by mi vyjímečná pomoc, ale tohle není vyjímečně.

Spoustu věcí řeší se svou mámou dřív než se mnou – výchovu dítěte, zdraví, finance. Často se o důležitých věcech dozvím až poslední. Připadám si ve vlastním vztahu odstrčená, ne jako partnerka.

Jeho sourozenci mají hranice a jejich čas je respektovaný. U partnera to neplatí. Když se o tom snažím mluvit, slyším, že přeháním nebo že dělám drama. Já se ale cítím dlouhodobě vyčerpaná, smutná a mám pocit, že se v tom vztahu pomalu ztrácím.

Nechci mu zakazovat mámu. Chci jen partnera, který má vlastní rodinu jako prioritu a dokáže říct „ne“. Teď si ale kladu otázku, jestli se dá žít ve vztahu, kde máma nepřímo řídí náš čas, peníze :pocitac:

Není to tak, že bych mlčela – téma jsem otevírala opakovaně, ale bez jakékoliv skutečné změny. Změna přišla až po přestěhování do stejného města :? do té doby byl klid, teď mám pocit, že nemáme žádný.

Prosím o upřímné názory – je tohle ještě normální? Má to podle vás šanci se změnit? Co byste dělaly na mém místě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33784
31.1.26 07:27
@Anonymní píše: Více

Chyba není u ní, ale u něj. A ne, nedá se takhle žít. Ty a vaše dítě pro něj nejste priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8555
31.1.26 07:31

Jeho matka je pro něj na prvním místě, vy to rozhodně nejste. Nemyslím si, že to půjde nějak změnit, z těch několika řádku nevidím ani malou naději. Dost mě překvapuje, že máte omezený rozpočet, ale cigarety si neodpustí. Vždyť dnes stojí krabička nejak 200,–, ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
31.1.26 08:02

Tak otázka jestli se zvládneš sama uživit. Já bych mu dala nůž na krk ať si vybere jestli maminka nebo vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
31.1.26 08:27

Proč jste se stěhovali do města k matince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8555
31.1.26 08:28
@Fee-bee píše: Více

Protože to matinka vyžadovala, předpokládám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
31.1.26 08:33

Hranici určuje tvůj partner a ne ty. S tímhle asi toho moc dělat nejde. Jsi sama proti jim dvěma. To nemůžeš vyhrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 08:34

@Fee-bee Byl tu levnější byt, bohužel já kr*va jsem na to kývla

• Citovat
  • Upravit
3687
31.1.26 08:36

Tak to ti nezávidím. Teď budeš vždycky ta špatná ty. :hug: Pokud to tvůj chlap sám nepochopí, nic s tím neuděláš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 08:36

@izabe Ano. Kupuje to sice ze své výplaty ale žijeme spolu a neresime “to jsou moje penize” ale on ji koupi krabicku a ani nechce peníze. Ona pak všude rika “ani po mě nechtěl peníze to je hodný kluk”.

• Citovat
  • Upravit
3687
31.1.26 08:38

Tak třeba ti to tchyně bude vracet na dětech. Hlídání, výlety, dovolené, dárky, kapesné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 08:39

@Fee-bee No ono to je těžké když to téma otevřu, tak jsem podle něho hned hysterka, přeháním a nesnáším jeho rodinu.

• Citovat
  • Upravit
3687
31.1.26 08:44

Tak na druhou stranu, pokud tím nijak vaše rodina nestrádá, tak to asi nemá smysl řešit, protože se tím sama jen užíráš a on to stejně tvýma očima nikdy vidět nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
31.1.26 08:50

Anebo mu zkus oplatit stejnou mincí a uvidíš, jak na to bude reagovat. Řekni mu, hele Jardo, koupila jsem našim wellness pobyt na Šumavě, protože už dlouho nikde nebyli a až je tam povezu, tak se postaráš o děti, ju? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 08:52

@Fee-bee Strádá. Když za ní jezdí, platí se nafta z našich peněz a pak ty peníze často chce po mně. Prosí mě, abych mu na naftu poslala, ale asi si dokážete představit, jak malý je rodičovský příspěvek a že z něj fakt není prostor financovat cizí jízdy. Mluvit na něho je jako stoupnout si před zeď a mluvit do zdi :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová