Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky potřebuji trochu poradit a taky slyšet asi názor někoho jiného, jestli to moc nehrotím.
S partnerem jsme spolu 5 let a do našeho vztahu jsem tenkrát přivedla i svoje děti nejstarší holce bylo 3,5roku a klukovi jen půl roku. Přijal mě i s dětmi a on žádný do té doby neměl. K dětem se chová do teď jak kdyby byly jeho vlastní takže tak problém není ale mám problém s jeho matkou.. ze začátku než jsem porodila “jeho” děti se jeho máma chovala k mým dětem super, nedělala rozdíly mezi mýma dětma a dětma od švagrový. Jenže největší problém nastal když jsem porodila první naše společné dítě… Já blbá jsem si nechala kecat do všeho, od výbavičky až po výběr jména … chtěla jsem aby děti měli stejné příjmení ( po mě) tam už nastal problém že jsem svolila a 3.kluk ma jejich příjmení. Klukovi bylo kolem 2 měsíců a začala si ho k sobě brát na spinkání což se mi vůbec nelíbilo ale to už nikoho nezajímal můj názor. Vše si s partnerem dělali po svém. A moje děti šli na druhou kolej. Teď po 5 letech vztahu jsem přivedla na svět 4. Dítě ( naše druhé společné ) je mu teprve pár měsíců a opět to začalo …. Bere si ho k sobě na spaní aniž by se me někdo zeptal, někdy děti nevidím cely víkend… holce je už 8 a ma svojí hlavu tak ta to má na háku, ví že to není babička tak prostě k ni nechodí ani o víkendu na oběd ale problem mám s druhým synem(5let) … jiného tátu a ani babičku nemá… kluci jsou na sebe zlý protože ten mladší je upřednostňován babičkou. Ten 5ti letý má vývojovou dysfázii a moc nemluví.. u psychiatričky jsme se dozvěděli, že babička je na něj zlá a díky tomu má trauma z ženských co ji jsou podobný … teď naposledy když babička hlídala tak ten starší přišel domu s brekem a zalezl si do postele a s nikým nemluvil, tak jsem se doptávala mladšího co se dělo. Mladší může u babičky všechno a starší nic, občas si sebou bere telefon že aspoň sedí na telefonu a nikoho si nevšímá. Telefon mu zabaví a musí sedět a poslouchat a mezi tím mladší si může hrát … tak teď naposledy ten mladší zmlátil toho staršího a babička ještě vynadala staršímu a byla na něj sprostá… takové chování se mi nelíbí takže jsem se ozvala a řekla jsem že takhle ne. Že buď se ke všem bude chovat stejně a budou u ní moct spát všichni nebo nikdo. Nakonec já jsem ta špatná matka že jejím dětem chci sebrat babičku … zastání od partnera žádné, nakonec jsme já ta špatná a můžu si za to sama protože jsem misto toho abych byla doma tak jsem chodila do práce. Už nevím jak tohle řešit. Jestli to moc hrotím nebo jestli jsem v právu … ![]()
@Sedmikraska15 píše: Více
Cože? Jak se stane, že ti někdo vezme kojence a ty ho třeba nevidíš celý víkend? ![]()
Jsi celkem v háji, máš 4 děti, zastání od partnera žádné…
@arinecka stane se to tak že ho partner odvede a já nesmím říct ani půl slova 🫣 a to bydlí hned vedle v baráku. Nedej bože že bych si pro něj došla to už by mě partner vyhodil na ulici … ne on ale jeho maminka a on ji poslouchá jak pejsek
Takže žiješ v naprosto příšernym vztahu s naprosto příšernym chlapem a jeho naprosto příšernou matkou.
Tohle má jediný řešení a to odejít. Ani tak už se jich ale nikdy úplně nezbavíš.
Jak že nesmíš nic říct? Nesmíš si pro dítě ani dojít? Proč sis s takovým de@ilem pořizovala to druhé dítě?
Promluvila jsi si otevřeně s tím chlapem? Ví, co to vadí? Nebo jen tiše přihlížíš, když něco páchají a nebráníš se?
Ne problem neni jeho matka, ale on. Proc sis s nim porizovala druhe dite? Tady asi nepomuze ani odejit, urcite zazada o stridavku, takze oschodem se nevyresi, ze tchyne deti bere. Akorat to budou mit oficialne povolene.
A svagrove deti si taky takhle bere?
Tak proto sis s ním udělala 4. dítě místo toho, abys přemýšlela, jak od něj odejít?
Máš možnost zůstat a mlčet nebo se připravit na odchod. Požádat o pomoc rodinu, přátele, případně se obrátit na právníka a nějaké organizace. Není normální, že by tě chlap po tom, co projevíš nesouhlas, vyhodil na ulici. Zvlášť když jde o společné dítě.
Když ne kvůli sobě, tak hlavně kvůli dětem, ať v tom nemusí vyrůstat…
@Kelsey1 snažila jsem se ním o tom mluvit. Nakonec jsem ta nejhorší a můžu za to já protože jsem údajně nebyla doma. Chodila jsem víkendy (pátek, sobota) pracovat na noční směny do hospody vždy jsem děti uspala a pak jela ale on to vidí jinak jak kdybych nebyla doma 7dni v týdnu …
A to jeste bylo jednou za 14dni
@hani28 švagrová má dvě děti a tchyně si bere jen jedno.. ještě mě napadlo jestli není problém jinde. Muj syn má vývojovou dysfazii a je proste “jiny “ a ten švagrový syn co ho tam nechce ma taky nějakou poruchu a je tak trochu “jiny”
A proč mu ale dovolíš, aby se takhle k tobě choval? Jen jeho názor je ten správnej? Proto se k tobě může chovat jak k onuci? On když půjde do práce, a ty odvezeš někam děti, a pak mu řekneš že je to jeho vina, protože nebyl doma, tak udělá co? Proč se sebou necháš takhle zametat? Aby tě nevyhodil?
Jakože děti spí a někdo je vytáhne ospalé mimo postel a vláčí je k sobě?
@arinecka nejhorší je to že to není z jeho hlavy ale z hlavy jeho matky a on ji poslouchá na slovo. Protoze kdyz jsme se seznámili bylo mu 36 a starala se o něj maminka a on cítí povinnost ji bejt vděčnej a poslouchat jí
@Kelsey1 píše: Více
Já to taky nějak nechápu. Že ona odejde snad věděl. To čekal až odejde, aby sebral děti, odnesl je k matce a jí pak vyčítal že nebyla doma? ![]()
A ty dvě starší děti jsou kde?
A to ti nevadilo? Měla jsi zdrhat už na začátku.