Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neproplachuje jim nos? U nekoho to hodne pomaha, u nekoho to ale pri blbem provedeni pry stat muze…nam se to mozna jednou taky povedlo, i kdyz je otazka, jestli by to bez tech proplachu nedopadlo stejne… Ale jestli dite nema v tom obdobi rymu, tak mi nenapada, proc by to delala ![]()
@Beruska999999 píše: Více
To nejspíš ne. Nikdy se o tom ona ani děti nezmínili. A hádám že by se jim to nelíbilo a tak by si postěžovali.
Týjo, a že to propukne prakticky ihned… Buď je to fakt náhoda, psychika nebo nemůže být babička nějaký „bacilonosič“?
@Lojzísek píše: Více
Já přemýšlela, ona je dost akční. Hodně se na ně vrhne a prakticky je nenechá ani chvilku si dělat něco sami. Pořád jim řídí hru. A taky je nutí spát po obědě, což už normálně neděláme. (Necháváme jí dost řídit jim den, když tu je. Protože mě nebaví se s ní o to pořád přetlačovat. A nebrala jsem spaní a řízenou hru za nějak škodlivé)
Jestli třeba nejsou z toho koordinování jejich času víc unavení a nenaruší jim to imunitu, ta změna rytmu. Normálně si hrají hodně sami a řízenou hru mají třeba jen sem tam půlhodinu, jinak si dělají v rámci mezí co chtějí.
Ale zase jsem si říkala, že ti byl problém i školka, kde spí a taky jin řídí den.
Prostě to nechápu.
Jak probíhají ty návštěvy? Jste všichni v klidu? Jsou příjemné?
My řešili záněty uší u syna. Příčinu nakonec víme. Přes lékaře se vše vyřešilo. Ale když jsem hledala jak mu pomoci, tam jsem zkusila opravdu vše. Několikrát jsem dostala otázky ve smyslu jestli se doma nehádáme, neřešíme konflikty. Že dítě to prostě nechce slyšet a pak z toho jsou záněty uší. Jako je pravda, že my nějaké potíže řešili. Když se to začalo vyloženě řešit, tak postupně nastupoval klid. Sice za pomoci lékařů, ale v podstatě ta situace doma odrážela i ten synův stav. Jako nevím jestli tomu věřit, ale možné to taky asi je. U nás musím říct, že syn nás tou nemocí donutil říct některé věci nahlas a udělat zásadní rozhodnutí. Myslím, že jednou za to budu děkovat.
Bylo by fajn na to přijít. Ona už je z toho taky dost smutná a vědět čím to je, tak to pravděpodobně změní.
Nemuze treba babicka byt bezpriznakovy prenasec nejake bakterie? Ja mela treba v mladi kamaradku a casto jsem po delsim kontaktu s ni dostala anginu, i kdyz jsem na ne jinak netrpela, tak to mohl byt taky tento pripad.
@Anonymní píše: Více
Na místě maminky bych si nechala udělat výtěr z nosu a krku. Třeba je bezpříznakový nosič nějaké breberky, která pak u syna způsobí ten zánět ucha
Když jsem se poznala s manželem, tak měl neustále angíny, pořád dokola. Mně nikdy nic nebylo, občas mě lehce šimralo v krku. Jednou naši doktorku napadlo udělat stěry i mně a zjistila, že mám mnohonásobně vyšší hodnoty, než manžel, který ležel v horečkách. Celou dobu jsem byla přenašeč. Přeléčila mě silnými antibiotiky a od té doby je klid.
Takže vůbec nemusíš být paranoidní.
Tohle uplne krici tim, ze ji nechteji poslouchat.
On navic zanet stredniho ucha bez rymy (jak popisujes na zacatku) neni uplne bezny. Jezdite treba nekdy take na navstevu za ni?
Hm no…tezko rict. Ale z tech zbylych 2 teorii, co tady jsou, bych mela vetsi podezreni na to, ze by mohla byt bezpriznakovy prenasec, i kdyz psychosomatiku neodmitam a kdyz je to bez rymy, tak je to dost zvlastni ![]()
No…a nezkousela si babicka udelat vyter z krku u sveho praktickeho?
Ahoj. Dávám anonymně, kdyby se babička poznala, tak ať neví mojí přezdívku.
Máme školkové děti. Normálně si tahají ze školky akorát věčná nachlazení a rýmy. A máme babičku co jezdí z daleka a tak je u nás vždycky několik dní. A objevuje se tak cca čtvrtletně.
Když píšu tenhle dotaz, připadám si jako blázen.
Poslední dobou, vždycky když babička přijede, jedno z dětí, vždycky to stejné, dostane zánět vnitřního ucha, nejpozději dva dny po jejím příjezdu.
Kdyby to bylo dvakrát, beru to jako náhodu. Ale stali se to už popáté. Jen v létě se to vynechalo.
Jako nemyslím si, že by to dělala nějak schválně, ale už mi to přijde moc aby to byla jen korelace a tak hledám nějakou kauzalitu.
Napadá vás co by mohla babička dělat jinak, aby z toho dítě odpadlo se zánětem ucha? Rýmu většinou nemá ani ono, ani ona.
Hmm, si teď připadám jak když vymýšlím konspirační teorie. Ale pořád nad tím přemýšlím.