Když přijede babička, jedno z dětí má pak zánět ucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14954
12.1.26 11:08
@Anonymní píše: Více

Podle psychosomatiky něco to dítě nechce asi slyšet. Když čtu dále, že babička jim hodně organizuje čas, může to být taková podvědomá obranná reakce těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
12.1.26 11:23

pětkrát - to už fakt není náhoda…babičce bych to vysvětlila a hezky ji poprosila, aby se šla nechat vyšetřit, fakt může něco přenášet…
pokud bude OK, nevylučuju tu psychosomatiku…
Jinak dcerce na chronické záněty středouší zázračně pomohlo vytrhnutí nosní mandle, od té doby zázrak - klid a mír ;) do té doby jsme na ORL byli jak doma
Každá věc má svou příčinu, jen ji najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
12.1.26 11:26

Jako ve filmu Pozor, vizita! P. Rudolf Hrušínský, Veronika Jeníková, otecko, Katka…: Pojďte, budeme si dělat blaho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 11:27
@Hibou píše: Více

Jj, k ní jezdíme a z toho ještě ten zánět neměl, když nad tím přemýšlím. Jen jednou teploty a chřipku. Ale tak to bylo jen jednou. Hmm, divný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 11:28

Navrhnu jí ty výtěry. Ona sama je z toho dost zničená už, takže ráda půjde.

• Citovat
  • Upravit
24278
12.1.26 11:33

To je zase od ní super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 11:36

Pokud výtěry nic nebudou, tak zkusím jí příště trochu krotit, posadit k čaji a dortíku občas. Třeba pomůže, když jim dá trochu vydechnout.

Chudák malej už se hrozně bojí toho doktora na ušním. (Spojil si ho s tou bolestí, píchal mu ucho) A tak naposledy nám to zamlčel a pak v noci plakal, že nechce k doktorovi. 😭 Takže naposledy už jsme museli na ORL do jiného okresu (u nás je jen jeden).
A fakt bych nechtěla aby si to nakonec spojil s babičkou a ještě se bál jí, že přijede.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 11:38

Díky moc za nápady. Aspoň máme nějaké směry pátrání a nepřipadám si jako blázen.
:srdce:

• Citovat
  • Upravit
41186
12.1.26 11:48

Holky, a u těch přenašečů to funguje vlastně jak? :think: u páru a angíny to celkem chápu, líbačka atd a je to hned, ale zánět ucha? když to řeknu blbě, tak tam toho bacila dostaneš jak? a to je babička nějak moc „pusinkuje“? a jen toho jednoho? že to má jen on a když byli u ní, tak to nedostal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.1.26 11:48

Nečistí dětem babička náhodou uši, když je u Vás? Moje to vždycky dělala, protože děti, když byly malé, tak to šťourání v uších zbožňovaly. :oops: Jenže ona vzala uchošťour, ten namočila pod tekoucí vodu a bez vymačkání přebytečné vody z té vatičky jim to vrazila do ucha, takže pak měly zvukovod plný vody, jak kdyby byly v bazénu. Ony z toho tedy záněty nedostávaly, ale jen mě to napadlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.1.26 11:50
@Keyllah píše: Více

Jak to funguje nevím, ale když byla dcera malá, tak děda při každé návštěvě u nás posléze onemocněl. Zjistili jsme pak, že byla přenašečem streptokoka, kterej to dědovi způsoboval. Přeléčili jsme jí a pak už to bylo cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
12.1.26 12:03
@Fee-bee píše: Více

a nebyl to krk? myslím jako teploty, bolest v krku atd… to si dokážu představit, ale to ucho mi přijde trochu moc divoké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
12.1.26 12:14

@Keyllah Já třeba mívala záněty ucha kvůli oteklé nosní mandli.
Ta zablokovala eustachovu trubici, v uchu to přestalo větrat a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
12.1.26 12:28
@Fee-bee píše: Více
:roll: 8o tak to je babička Herodes
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 12:49

Čištění uší nevím. Ale to by snad řekla, to je takové ložené, že to může mít spojitost.

Že jen jeden. On má mnohem menší ouška než ten druhý. Celkově oba na nemoci reagují jinak. Ten s ouškem onemocní vždycky první a má to takový tvrdší ale rychlejší průběh. Ten druhý dlouho odolává a pak se to s ním mnohem déle táhne, ale zase má menší teploty atd.
Takže hádám že k tomu jeden je prostě náchylnější.
Zaujali mě ty mandle. Až příště půjdeme na ORL se na ně zeptám. Já měla taky velké nosní mandle a prakticky jsem celé dětství neuměla dýchat nosem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová