Když přijede babička, jedno z dětí má pak zánět ucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.1.26 18:48

Uprimne, prelecila bych babi pamyconem ten bych vyzebrala u detske :oops: on na vetsinu techhle potvor zabira (vlastni zkusenost) a babicka by jednu zbytecnou davku prezila, i kdyz doktori me ukamenuji

• Citovat
  • Upravit
76727
12.1.26 18:53
@Anonymní píše: Více

no upřímně, byla jsem zvědavá a čekala jsem to, jako dítě jsem byla pořád nemocná, a dětská chtěla přeléčit dospělé v rodině, obvodní lékařka dospělých to zamítla, že je to nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 19:22
@stinga píše: Více

No, babičce jsem doporučila aby si k doktorce došla na výtěr až bude nachlazená. To jí nebude moci odbít, že nemá příznaky. A ať se tím netrápí. Že já se příště na ORL zeptám na ty mandle a uvidíme. Případně se optám dětské, podle toho co bude dříve.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 19:24

Ať jde nekam na orl a řekne že ji často bolí v krku a kašle a občas mívá horecky. Nepotrebuje doporučení od praktické lékařky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.26 19:27

Pamycon nevím jestli pomůže na streptokoka, ale já mám zkušenost stejnou. Kluk měl atb třeba 2 x za rok plus do toho ten pamycon, já byla i na codeinu z toho kasle ale atb neeeeeee, tak jsem si nasetrila půl lahvicky penicilinu a od ty doby, samozřejmě to s tím jisto jiste nesouvisi, mame klid.

• Citovat
  • Upravit
415
12.1.26 19:33

Napada me jestli babi neni bezpriznakovy prenasec… jako tezko s tim neco udela, dnes uz se toto neprelecuje…ale alespon byste vedeli proc to probiha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
12.1.26 20:16

U nás zase vždycky právě lehla babička, kdykoliv byla u známých na několikadenní návštěvě. Vždycky angína na dvoje ATB minimálně. Pak dopátrali, že jejich dětičky chodí do mezinárodní školy a na babičku vždycky skočí nějaký exotický kmen, doktor už se pak i těšil, co jim ve výtěru vyjde tentokrát. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
12.1.26 20:43

Babča může být nosič pneumokoka, ten myslím může způsobovat zánět středního ucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
12.1.26 20:50

Tak zkusit ORL, jak tu někdo radil, nebo jako samoplátce by to mělo jít. Zeptat se v nějaké větší laboratoři (Unilabs, Synlab…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
12.1.26 20:52
@Titty píše: Více

tak v laboratoři jí můžou udělat stěr, ale antibiotika jí beztak nepředepíšou, jedině to ORL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
12.1.26 20:55
@stinga píše: Více

To je pravda, ORL bude lepší.
Z laboratoře by to byla aspoň informace, jestli tam něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
12.1.26 21:02

Záleží na tom kolik je babičce a zda je dítě schopné ji poslouchat. A taky počítat ze se třeba může za půl roku něco změnit, třeba si babička zlomí nohu.. a budete se tam muset na čas přestěhovat.. těch rizik je tolik ze bych s tim nesouhlasila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
15.1.26 01:39

Zacala bych nejmene invazivni metodou (tj. bez antibiotik). Asi se budete muset na navsteve naucit zabavit babicku sami, ne prostřednictvím deti. I kdyz chapu, ze babicka se vlastne na vnoucata tesi nejvic.

Ja sama jsem byla jako dite velky psychosomatik a kdyz se mi nekde nelibilo, dokazala jsem si privolat i horecku. Nebo rovnou anginu. A zazila jsem to i v dospelosti, kdyz jsem se dlouhodobě vystavovala stresove situaci-tak jsem proste onemocnela. Klidne i opakovane, dokud jsem stresor neodstranila.

Deti jsou nejspis ve veku, kdy si nemuzou vuci babicce nastavit hranice, tak to proste vyresi telo rozvojem infekce. Za deti se proto budete muset postavit sami jako dospeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 05:29
@Dena12 píše: Více

Jo, to bude těžký. Babička totiž jezdí jen kvůli dětem. Na nás není zvědavá. Než jsme měli děti tak jsme jí vídali jednou ročně, když náhodou měla čas. A co máme děti, tak nás vlastně vnímá ještě méně. :lol:
Pokud ji nechci omezit v tom aby vůbec přijela tak to bude bojovka teda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová