Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: Více
Já občas mívám zánět ucha, a doktorka mi říkala, že mně konkrétně to způsobuje bakterie, která u ostatních zpravidla vyvolá angínu. A vždycky se od někoho nakazim, vždy to mám jen tehdy, kdy jsem v kontaktu s někým kdo má právě angínu, nebo taky to ucho.
Nám ty záněty uší taky vyřešilo odstranění nosní mandle. Už tam byl chronický zánět. Od té doby je klid. Ale primárně šlo u syna o reflux.
@tartaletka píše: Více
Od ty doby, co jsem si dala nasetreny penicilin od syna na 4 dny máme s rymickama a kašlem svatej klid. Ale jasneeee fuuuuj fuj ATB, naduzivani…bože.
@Anonymní píše: Více
Vaše rodina, vaše pokyny. Proč si babička přidělává práci a vymýšli vymyšlene? Se jí divím. A čeho se jí za to dostane?
Stredni ucho je normalne propojene s nosohltanem. Takze infekce dychacich cest se muze propsat do zanetu stredniho ucha. I ten streptokok, ktereho hodne lidi bezpriznakove prenasi. Pokud babicka je ochotna jit na vyter, at jde, nic se tim nezkazi. Nicmene je pak stejne otazka, zda ji jeji MUDr. bude chtit jako bezpriznakoveho prenasece prelecit ATB. Neni to pravidlem.
@Vada píše: Více
Jasně. Naše pokyny. Ale proč se budu přetlačovat s babičkou o věc, kterou jsem považovala za neškodnou (běhání nonstop za dětmi atd.).
Děti z toho jsou šťastné, jen unavené. Nikomu to neublíží. A babička je šťastná.
Proč to dělá nevím, asi je taková. Druhá babička je zase úplně opačná.
Co se jí za to dostane. Ona je spokojená (dokud teda malej neonemocní), děti jsou spokojený, snad by to nedělala, kdyby nechtěla, doufám.
A jako fakt si nemyslím, že by jim něco dělala schválně. To určitě ne.
Nebo co si tím myslela?
@Vada píše: Více
Nase babicka to taky dela. Dela to, protoze si chce takto uzit s vnoucetem cas, zalibit se mu, tesi ji jeho nadseni. Vnouce ji pak nenecha ani najist jak je zvykle na nonstop pozornost od ni. Vidaji se jednou za mesic tak na dva dny, takze neresim. S nami doma to ma dite jinak. Myslim, ze kdyby s nim byla v kontaktu casteji, fungovali by podobne jako my doma.
Když jste teď u toho streptokoka. Nevyskytuje se nějak víc v nemocnicích? Nebo si to pletu s něčím jiným?
Už to tu zaznělo-voda v uších. U mě to byly bazén a mytí vlasů.
Tak a doktorka jí odbila, že testovat na přenášení víru nemá smysl, když nemá příznaky, protože by jí stejně neléčila. A před nakažením se máme chránit vitaminy a menším výskytem v okolí nemocných.
Ti doktoři jsou někdy zlatíčka. ![]()
@Anonymní píše: Více
Muze tim k tomu byt nachylnejsi, mit uzsi dychaci cesty, vetsi mandli, to mam ja. Pak jakoukoli breberu chytim, mam prusvih, zatimco ostatni maji lehkou tymu. Ted me dite systematicky likviduje skolkovyma bakteriema a je to mazec. Babicka muze mit neco co je v dychacich cestach relativne bezne, ale jemu se to tam premnozuje a dela to problemy. Me ted moje orl rekla ze by musela prelecit celou skolku abych nemela co mesic antibiotika 🤦♀️