Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč by měla jít záruka domu po prodeji za Vámi, pokud prodejce zemře? Toto je také součástí dědictví? Ptám se, protože mě to překvapilo a zdá se mi to zvláštní.
@Anonymní píše: Více
tak kdyby byl problém, tak dědictví odmítnete…
Proč chtějí zatajit takovou pí. čovinu? Je to stejně starý barák, takže ten, kdo tak půjde bydlet a bude to chtít mít funkční a hezké, zrekonstruuje ho. Kdo bude socka, bude mu jedno nějaká plíseň. Záruka by se smrtí původního majitele zanikla
.
Pokud to budou prodávat přes realitku, tak makléři nejsou hloupí, oni si ten dům prohlédnou.
A myslím, že v dnešní době už si kupující ověřuje, co kupuje. Zatajit se jim to fakt nepodaří.
Trápíš se tím zbytečně. Ty nejsi prodávající, tobě žádné povinnosti nevzniknou.
@cecetka píše: Více
Realitce je to úplně jedno, ti si shrábnou provizi a za nic neručí.
Přesně. Makléř bude vědět nejlépe jak to zakrýt před novými majiteli.
Makléři naopak hloupí jsou. Může to dělat každý, kdo udělá kurz. Opravdu to stavaři nejsou, to by dělali něco jiného, než realiťáky. Umějí jen předložit překopírovanou smlouvu a vzít provizi. Jinak za nic neručí, ničemu nerozumí.
Pokud někdo kupuje nemovitost, tak si většinou přivede vlastního odborníka na posouzení. Pokud kupuje starý dům, tak o to vic je to důležité. Protože realiťàk, aby prodal, tak o starém padajícím domě bude vykládat, že je to novostavba určená hned k pohodlnému bydlení.
Proč by to mělo jít za vámi? Vy nejste prodávající.
Nás právě také překvapilo, že by manžel mohl mít s tím opletačky, kdyby jeho rodiče zemřeli, ale opravdu to tak je, jde to za dědicem (našli jsme to v přehledu od AI)…na druhou stranu chápu, že ten kupující má právo na nějaké zajištění skrytých vad.
Pravdou je, že ten dům je fakt starý a určitě by potřeboval nějakou rekonstrukci.
Tak když bude dům prodaný, tak to za ním jít přece nemůže ![]()
@arinecka píše: Více
tak veškeré pohledávky jdou do dědictví
aktiva i pasiva, plusy i mínusy ![]()
Neposlouchej umelou inteligenci. V hodne vecech se plete.. vis vubec jakym stylem vyhledava informace?
Radeji si nechte poradit nekde odborne..
A máš ověřeno i jinde, nebo z jiného zdroje než AI, že to takhle funguje?
Já vím, že kdyby umřel kupující a dům po něm zdědilo třeba jeho dítě, tak ho dědí i s tou zárukou a může u prodávajícího reklamovat skryté vady. Ale že by bylo možné zdědit po rodičích odpovědnost řešit problémy s domem, který jsem nikdy nevlastnila a neprodávala, to dost pochybuju.
AI tyhle věci úspěšně motá vinou toho, jak a z čeho se „učí“.
Příspěvek upraven 05.01.26 v 10:55
@Keyllah píše: Více
Tak jasně, ale když se dům prodá, tak už do dědictví nespadá, nebo mi něco uniká?
Dobrý den,
jde o velmi osobní téma, proto anonym. Manžel má rodiče, kteří vlastní velmi starý dům, jež byl již minimálně 2× vytopený při povodních. Co sami říkali, je tam plíseň, ale vždy to překryli jakýmsi nátěrem, když jim předchozí firmy nabízely nějaké seříznutí, kvůli té vlhkosti, vždy styl my tady nějak dožijeme, nebudeme vyhazovat peníze, přitom netrpí nedostatkem. Nyní uvažují o prodeji, nejsou na tom zdravotně dobře, kdo ví, jak dlouho tu budou, mají dost let a dost zdravotních problémů. A chtějí tu vlhkost a plísně zatajit. (Dle mapy nejsou v záplavové oblasti i když byli již několikrát při těch povodních zaplaveni!) berou to opravdu stylem po nás potopa…neřeší nějakou pětiletou záruku na vady domu…i to, že pokud by zemřeli, šlo by to za námi, resp.za manželem, ale máme SJM a tím pádem by výdaje na případné reklamace šly z našeho společného účtu. Manžela to taky štve, ty případné následky jak může být někdo tak nedbalý a nemyslet na následky.