Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je jako protipól diskuse „Hlídání miminka a hranice s prarodiči?“ buď babičky hlídají málo nebo moc, a těch diskusí je tu na toto téma spoustu, určitě se přidá spousta maminek, co to mají jako ty i ty, co to mají obráceně,
a je úplně jedno, jak nám to přijde - tvoje máma to má takhle
@stinga právě, že jsem ji četla a na to konto jsem napsala svůj příspěvek
@Anonymní píše: Více
aha, takže raději bys, kdyby ti ji máma rvala z rukou a chtěla, ať je všechno podle ní?
Takovou mám tchyni, malému budou tři roky a viděla ho cca 6×.. když jsem ji posílala dřív fotky, tak to hned cpala na soc.site jaký má krásný vnouče a kdesi cosi. Přestala jsem ji fotky posílat, protože nerespektovala že nedávám děti na internet a vadí mi to, že je tam cpe, když už se u nás ukáže, bývá to bez předchozí domluvy, prostě najednou zatuka, stojí 5 minut v chodbě a diví se, že k ní malej nejde a utíká před ní ![]()
Moje mamka je pravý opak, snaží se jezdit co nejčastěji, pořád se na děti ptá, nikam je necpe, dokonce se mě ptala, jestli může ukázat fotky holkám v práci ![]()
S tím asi nic moc nenaděláš. Možná až bude mimco větší a bude s ním,,větší zábava,, se to změní
@stinga to ne. Ale ráda bych, aby si ji všímala i sama, ne jen před ostatními. Aby ji třeba sama od sebe pochovala. Pochova ji, jen když ji ji dám, že si musí třeba odrihnout a já už se můžu počůrat. Jinak vůbec. Sama od sebe nemá zájem. To bych i přešla, ale vadí mi pak ty sociální sítě, kde se to hemží fotkami a každý ji obdivuje, jak je super babička. A přitom realita je úplně jinde.
Ségra má takovou tchýni, dokonce bydlí v jednom domě. 9 let a pořád je stejná. ![]()
@Anonymní píše: Více
no - chápu že ti to vadí, ale tak s tím asi nic neuděláš
@KáťaKašpi přesně tak. Taky malou nikam nedávám. Ona ji cpe všude a ještě rozesílá fotky po všech čertech. Teď mi psal vzdálený příbuzný, že gratuluje k mimcu. Že mu psala paní xy, že mám už x měsíci holčičku a posílala mu fotky. Tu paní vůbec neznám 🤦 je to nějaká mámy kamarádka 🤦 kdyby mu to aspoň poslala ona sama
@stinga píše: Více
Tak je akorát o tom, ze každý si to představuje jinak a nezavdecis se nikdy,
@Venetia píše: Více
no však právě, a každý den jsou tu na to nové diskuse, vlastně zbytečné, je to sice zajímavé téma, ale praktický význam ty diskuse nemají
A proč jí nedovolíš vzít si kočárek, když jde s kamarádkou? Třeba si chce také užít mimčo sama bez tvé přítomnosti. Jinak ano, takové babičky také jsou. Máme také takovou. Zvykli jsme si. Ona ho ale vidí 1× za rok na rodinné sešlosti. Bydlí 3km od nás.
Tak možná se rozhoupe až bude mimčo starší. Každopádně bych dala fakt pevnou hranici, ze fotky dítěte na sítě ne - ale pokud je tam například davas i ty, tak to nic no ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na váš názor, vypovídat se a zjistit, jestli jsem přecitlivělá a zbytečně naštvaná, nebo ne.
Táta mi umřel pár dní před porodem. Na prcka se hrozně těšil. Mám už jen mamu, která v těhotenství básnila, jak se těší, až bude vozit, chovat atd.
Prcek má teď 4 měsíce. Jsem na ni sama. Babička, když přijde na návštěvu, tak si sedne na gauč, u malé je cca 5 minut, pak si začne stěžovat na záda, ramena atd. Že si ji vzít nemůže atd. Dá si kafe a pak cuci do mobilu.
Kočár veze, jen když jdu ven s nimi, nebo když má domluvené kafe s kamarádkou, tak ho chce. Ale to jsem ji ještě nedovolila.
Jde mi o to, že když jsme samy, tak si malé všímá max 10 minut a pak je na mobilu. Jakmile je u mne i jiná návštěva, může se přetrhnout, aby vypadala jako starající se babička. Venku chce, abych jí dělala fotky jak vozí kočárek, když už si ji jednou za čas vezme na ruku, tak musím taky fotit.
V šestinedělí mě v tom nechala vykoupat. Přijela na první návštěvu až ve dvou měsících malé. Bydlíme od sebe 3 kilometry ve velkém městě. 3 zastávky autobusem.
Ptá se, to ano, jak dopadl doktor, jak byla noc, jaký jsme měli den. Ale tím to asi konci.
Přijde mi to, jako babička na okrasu pro sociální sítě. Jsem praštěná, že mi to tak přijde? Jak to přijde vám?
Prosím anonym. Občas sem zabrousí a asi bude stačit, že se stopro pozná, když tohle bude nahodou číst