Babička na okrasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.26 21:58

Mám takovou tchýni. Ber to jak to je. :kytka:
Za 20 let nebyla s dítětem na výletě, nebyli spolu nikdy v kině, nevyzvedla ze školky. Jo občas zavolá.
Fyzicky se vidí tak 1× za rok.
Nechce, nechce. :kytka:

Příspěvek upraven 15.01.26 v 21:59

• Citovat
  • Upravit
Cest0vatelka
15.1.26 21:58

Takže mámě zemřel manžel a ty sis představovala, že za pár dnů bude happy jak dva grepy a bude nadšeně skákat kolem tebe a miminka?

• Citovat
  • Upravit
2965
15.1.26 22:10

Ja mam zase uzasnou tchyni, ktera pohlida a postara se o deti. Chodi i na besedy, teda uz s mladsim 2-letym. Hodne mi pomaha a postara se uzasne. Opakem je moje mati. Ta se maleho ani nedotkne, nezajima se o vnoucata. Nevozila a k nam dojede velmi malo a to jen posedet za stolem. Je taka, ja s tim nic neudelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
15.1.26 22:12

Prostě taková je… Evidentně asi ani jako máma se nepřetrhla, to jsi ale neviděla, protože jsi v tom vyrůstala.

Nezměníš to, takže je zbytečné se tím trápit. Být dobrá, hlídací babička není povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
15.1.26 22:18
@AnastazieB píše: Více

To je pravda. Hodně babiček jsou takový, jelikož měly hodně hlídání a nemusely vlastně řešit nic. A hodně se v tom utvrzuji. Někdo prostě je mateřský typ, někdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16055
15.1.26 22:21
@Anonymní píše: Více

Prosím tě a kolik je babičce let, že se chová, s prominutím, jako přitroublá? :D
To fakt nechápu… :nevim:
Asi strojený zájem, ale nějaké upřímné city v tom bohužel nevidím. Věř mi, že bych se tentokrát ve svém úsudku, moc ráda mýlila. :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
15.1.26 22:23
@vejilka píše: Více

Tak ono to z příspěvků zakladatelky vyznívá tak, že si babička nechce užít vnučku sama, ale spíš se s ní chce předvádět před tou kamarádkou. A to by mi vadilo taky. Dítě není doplněk, který mám tak akorát na chlubení před cizími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8309
15.1.26 22:30

Chápu tebe že bys chtěla pomoct..ale i tvoji mámu…ona si dítě nepořídila…evidentně minimálně jedno už vychovala…a za to, že jsi na něj sama nemůže :think: Ne každá babička se může přetrhnout v péči o vnoučata, tak si prostě s mámou promluv a řekni, že bys uvítala, kdyby ti vic pomohla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148841
15.1.26 22:31
@Černá Madonna píše: Více

Proč by babička neměla mit vnučku rada? Asi má, ale po svém. Stačí jí holt taková interakce. Nepotřebuje vnouče hlidat vic a zaobírat se jím. I takové babičky jsou.
Zakladatelka se s tim bude muset smířit i když chapu že je jí to líto. Babičku nezmění.
Možná, jak tu někdo psal, až bude vnkuče starši, tak se mu bude víc věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 22:45

My máme babičku na okrasu už 10 let. Nic s tím nenaděláš.

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
15.1.26 22:54

A není to tím, že i truchlí po tátovi a neumí si užít nového života? :nevim: Třeba skrz miminko neměla čas si prožít vlastní smutek.

Jinak ale „babičky na okrasu“ prostě v téhle době jsou. Mám jich okolo sebe spoustu. I moje tchyně je taková, ale zas jsem to tušila od začátku. Naštěstí mí rodiče jsou funkční prarodiče, tak si děti užijí s nimi

• Citovat
  • Upravit
2751
15.1.26 23:03

Tak k tomu napiš do komentáře pravdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16055
15.1.26 23:03
@Anna766 píše: Více

No já teda nevím, ale podle mě, láska k vnoučeti přece jen vypadá trochu jinak, než se s ním jen chlubit, někde na soc. sítích. nebo v reálu mezi známými… :think:
Kdyby o svoji dceru i její miminko, měla opravdový zájem, ještě navíc, když je s ním sama, tak by snad každá babička, pokud by to bylo v jejich možnostech, nabídla pomocnou ruku už v tom, zakladatelkou zmíněném šestinedělí. :pankac:
A chlubit se „cizím peřím”, je za mě, už úplně to poslední… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148841
15.1.26 23:19
@Černá Madonna píše: Více

Holt si ta babička opravdový zájem představuje takhle a sama hlídat nechce. Buď nebyla ani buhvijak se zajímací matka, tak v tom pokračuje i jako babička. Nebo čeká až bude vnouče větší.
Jak si představuješ lasku k vnoučeti? A každá babička podle tebe musí… co? Vždyt i tady máš uživatelky které tvrdí, jak jako babičky hlidat nebudou, nechtějí, vychovají - vychovaly děti a o vnoučata se rvát nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33473
15.1.26 23:23

Zájem o vnouče ji nemůžeš nařídit, to je jasné, ale tohle divadlo bych ji zatrhla. Ne, mami, promiň, ale nebudu ti posílat její fotky, když je posíláš kdekomu a vyvesujes na netu. Ano, já můžu, protože si ty lidi vybírám a o tom, kdo se bude koukat na fotky moji malé, budu rozhodovat jen já. Stejně tak ti ji kdykoli nechám pochovat - v klidu doma. Když nechováš doma, v pořádku, ale tak ani venku.
Ale chce to klid a pevné nervy, málokdo ustoji hysterické záškuby, které obvykle následují potom, co není po jejich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová