Babička na okrasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41196
16.1.26 11:07
@Silverine247 píše: Více

tak jistě že mrzelo, ale je otázka, co s tím jsem schopna udělat. Za mě nic a pak je lepší nad tím mávnout rukou, než se užírat, nemyslíš? zakladatelka má i tak problémů víc než dost a vnitřně řešit dokola toto, kdykoli se objeví foto, ji nepřidá…navíc, nechci být dáblovým obhájcem, ale není to spíš zástupný problém? chlap nefunguje, zakladatelka je na vše sama a vztek posuneme na babi, co se ráda vystavuje na fcb? kdyby měla doma zakladatelka fungujícího chlapa, tak jí to asi až tak nevadí…za mě, pokud je chlap nefungující partner, pokusila bych se ho zapojit alespon do péče o dítě. Na něj, na rozdíl od babičky páky má :think: já bych řešila to, co řešit můžu a můžu nějak vyřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
16.1.26 11:11

@Silverine247 přesně tak, cítím to stejně…
nestarat se vůbec o vnouče a zajímat se jen o to, aby mne s ním dcera vyfotila pro okolí a pak zase prchnout - to by mne hanba liskala a fakt se nedivím, že to zakladatelku mrzí.
A nic to nemění na tom, že její hlavní problém je samozřejmě otec dítěte a to, že je na vše sama (s čímž ovšem babička může pomoct, kdyby chtěla…)…
Opakuji přitom, že vím, že zájem a láska je nevymahatelná a my osobně to řešili hlídáním a pomocí v sousedství a u kámošek, včetně protislužeb a případně i placení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
16.1.26 11:14

Zakladatelko, ne kazdy je staveny na tu miminkovskou fazi, ja osobne mam docela uzkost si pochovat cizi tak male miminko, je to tak krehoucke, malicke… :andel: Verim, ze az bude dcerka trochu vetsi, tak se to zlepsi. Zatim to proste ber tak, ze je na vnucku pysna, projektuje to po svem a casem uvidis. Hlavne bych na tvem miste zapojila otce, pokud muzes.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
16.1.26 11:16
@Keyllah píše: Více

Ja myslim, ze hormony v tom taky delaji sve, racionalne si to muzes presne takhle nalajnovat, ale pak stejne v noci brecis do polstare. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
106347
16.1.26 11:47
@klamonožka píše: Více

Sdílený problém, poloviční problém
Snad se jí trochu ulevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
16.1.26 12:53
@Silverine247 píše: Více

to souhlasím, no, jí se to blbě sešlo, úmrtí tatínka, maminka na baterky, a chlap v čudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16066
16.1.26 14:29
@Anna766 píše: Více

Tak z toho bych si prd dělala…
Však je to jen tvá věc a tvojí rodiny. Naopak je to od tebe moc hezké, že máš o vnouče zájem a máš ho ráda. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.1.26 14:58
@Keyllah píše: Více

Chlap v čudu - nevíme proč je v čudu. Zda to věděla od začátku, nebo to bylo její rozhodnutí nebo jak to je. Maminka na baterky je ovšem dle jejího očekávání, sama píše, že se maminka zajímá atd. Prostě jen to není tak, jak by si zakladatelka představovala. Maminka má třeba svých trápení dost. Takže zbývá úmrtí tatínka. To je blbé, to jo. Mně na celém tom příběhu tedy vadí ten chybějící otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
16.1.26 15:23

Já chápu, že není povinností babiček pomoci. Ale bavíme se tady o generaci, která naopak při svém vlastním mateřství měla podporu tehdejších babiček opravdu velkou. Je mi líto všech matek, kterým vlastní máma nepomůže a opravdu si nezaslouží ty kecy: „dítě sis udělal ty a ne babička“. Tohle nikomu nepomůže. Mám tři děti na prahu dospělosti na vnoučata se moc těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 17:02

@Keyllah ale joooo to on jako táta funguje. Je tu x krát do týdne, i tu spí a k malé v noci vstava, abych si odpocinula. On je boží táta. Jen spolu prostě nejsme.

Spíš mě mrzí ta mamka, že před ostatnimi si hraje na dokonalou babičku a ono to tak není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.26 17:04

@Fitsun táta je tu několikrát do týdne. O malou se stará, několikrát do týdne spi, vstává k ní, on je boží táta. Jen prostě nejsme spolu pár.

• Citovat
  • Upravit
148874
16.1.26 17:06
@Anonymní píše: Více

To je dobře že se tatínek stará. Babička už jiná asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
16.1.26 17:08

Ješte tu chybí sloka o tom, že babička přijde o chvíle s vnoučaty a že její matka byla babička non plus ultra a vůbec nejde i hlídání vnoučat a až bude babi stará a bezmocná, tak ji vnoučata za odměnu taky nakašlou… Nebo už to tu bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
16.1.26 17:10
@Vada píše: Více

Hele nebylo, to možná přijde… A taky kdo ví, jaká nakonec bude babička zakladatelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
16.1.26 17:13
@Anonymní píše: Více

aha, no tak to je trochu jiná situace, když tam pomáhá a věnuje se…to bych babču brala s nadhledem a mávla nad tím rukou, když pomoc zastane tatínek :think: kdo ví, jaká bude babička do budoucna, možná ji takto malá miminka neberou, není si s nimi jistá atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová