2 leté dítě nerozumí/nechce rozumět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.21 17:45
@Anonymní píše:
@Kipa22 Nejde ani tak o to mluvení, ale o to porozumění.

Podle toho, co jsi psala, tak rozumí. Základy, ale rozumí. Dítě, které nerozumí, si představuju jinak. Syn nerozuměl, ani když jsem mu řekla, že se jde jíst. Ukázat nos se naučil ve 2,5 letech, ale museli jsme denně opakovat. Jinak to zapomněl a učili jsme to znovu.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
12.2.21 17:53

Rozumí jednoduchým povelům evidentně složitějším ne. V pořádku má to prostě „opožděný“ Důležitý je aby postupně zlepšoval a co se školky týče je potřeba aby se nepočuraval, trochu se sám najedl, poznal si oblečení a pomáhal při oblékání… ale to je školka od školky jiné. O mluvení tolik nejde.. na to učitelky stejně nemají čas. Spíše je šance že se bude chtít dorozumět s dětma a rozmluví se.,

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.21 18:23
@Anonymní píše:
Podle toho, co jsi psala, tak rozumí. Základy, ale rozumí. Dítě, které nerozumí, si představuju jinak. Syn nerozuměl, ani když jsem mu řekla, že se jde jíst. Ukázat nos se naučil ve 2,5 letech, ale museli jsme denně opakovat. Jinak to zapomněl a učili jsme to znovu.

Nos ví kde má :) tak já když řeknu, že se jde jíst, tak taky neví, ale kdy řeknu ham nebo mňami, tak ví..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.21 18:26

@ludmilaadamkova odplenkovat se chystám jaro/léto, tak to snad vyjde. Sám jíst celkem umí, občas to je teda všude, ale někdy jí moc hezky. Oblíkat se neumí, ale to určitě zvládne do té doby. Já se třeba bojim, že je nebude poslouchat a bude si dělat co chce, že na procházce bude utíkat.

• Citovat
  • Upravit
76725
12.2.21 18:38
@Anonymní píše:
@Verurizeckova snad ano, ale už jsem z toho občas zoufalá no a to má jít v září do školky, jsem na něj sama a musím do práce, mám strach, že mi ho tam nevezmou :zed:

a plenky má, nebo chodí na nočník? umí se sám najíst lžící, umí kousat krajíček chleba?

@Anonymní píše:
No tak to on se směje, nekouše a ani mě nemlatí, rituály nepotřebuje, změny mu nevadí..

tak to autista není

• aha už o nočníku a jídle píšeš, do školky je důležité, aby byl odplenkovaný, občasná nehoda nevadí, dítě musí umět samo jíst, a aspoň trochu se samo obléknout
  • mluvit nemusí, a jestli bude učitelky poslouchat nebo ne, to dopředu nepoznáš, to uvidíš, až to nastane

do září je ještě hodně času, je velká šance, že to vše bude dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
13.2.21 09:17
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 2 letého syna. A umí říct kolem 7 slov. (Dej, ham, dudu, kde je, tady je, ahoj a ještě něco, teď nevím). Když mu řeknu dej mi nohu, druhou, ruku, druhou, rozumí. Když mu řeknu ať si sedne, lehne, tak rozumí. Stůj, pojď jsem(to jen občas jak se mu chce). Dej mi ruku(venku). Vem to. Takový věci mi rozumí. Ale kdybych mu řekla ať jde dát třeba plínku do koše nebo ať přinese pití, tak vůbec. V 18m nás dr poslala k psycholožce kvůli podezření na autismus. Příznaky jiný nemá(maximálně to, že háže s věcma a nevěnuje mi moc pozornost). Nešla jsem tam, všichni říkali, že je spousta času ještě. Ale teď mu jsou čerstvě dva a pokrok vidím, ale ne moc velký. Přiznám se, že se mu moc nevěnuju(já bych ráda, ale on by se nejradši jen honil po bytě a skákal, nějaký sezení s knížkou nehrozí, max. minutu.) mluvit se na něj snažím, všechno co děláme mu vysvětluju. Tak nevím zda ho objednat k tý psycholožce nebo ještě čekat. Máte nějakou zkušenost? Slova se nesnaží po mě opakovat, ale například když vypláznu jazyk nebo foukám nebo třeba “prdim” pusou, tak to opakuje. Když dělám, že chrápu, tak taky. To dělá i sám od sebe když jde spát. Umí paci paci, pohladí, když mu řeknu ať udělá áj(áj u toho řekne), když někam jdu nebo někdo odchází udělá pápá a říká ahoj. Vařila myšička a takový podobný kraviny, co dělaji malý děti( ale i ty začal dělat až po roce, dřív se mu nechtělo). Nemáte někdo zkušenost, že jen pomalejší a vše dožene nebo to bude ten autismus? :,(

Vetsina komentářů je mimo. K psychologovi zajdi, ze nemluví nevadí, horší je ze nerozumí a to je nutno řešit co nejdřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
13.2.21 09:20
@Anonymní píše:
Syn nemluvil, nerozuměl, nereagoval na nic, nesmál se, hříčky nedělal nikdy, neopakoval… Knížky kousal. Nás kousal.
Dlouho vyžadoval rituály a nesnesl zmeny.
Nakonec se to vše srovnalo. Dodnes neumí moc komunikovat. Mluví pořád, ale neumí vyjádřit své emoce, potřeby, přání. Je vzteklý.
Do školky šel ve 3 letech a zvládl to. Ale máme zlaté učitelky, co nic neřeší. Ve vedlejší třídě by byl asi problém.
Uvidíme, co přinese škola.
Tvůj syn mi podle popisu přijde jako normální batole.

Pokud má problémy s komunikaci, má se to řešit co nejdříve ve škole je už pozdě… Kdyby byly učitelky, co k čemu, tak by to řešily a upozornily tě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 09:29
@Klara178 píše:
Pokud má problémy s komunikaci, má se to řešit co nejdříve ve škole je už pozdě… Kdyby byly učitelky, co k čemu, tak by to řešily a upozornily tě…

Syn je kompletně vyšetřený všemi dostupnými odborníky. Problémy vyjádřit své potřeby uznávají všichni, ale nikde to není brané jako problém. Máme to trénovat, ale bude to problém v povaze, starší sourozenec to má též a moje máma vzpomíná, že já jsem to měla do určitého věku stejně.
A promiň, opravdu si nemyslím, že ve 2 letech je problém, že dítě nerozumí jdi a vyhoď, když umí dalších 10 věcí. Když jsme to řešili (synovi bylo 2,5), tak bylo řečené několika odborníky, že počkáme do 3 let, protože stále spadá do širší normy. V dané době uměl 2 pokyny - udělej rybu a dej mi pusu. :nevim:
Zakladatelce bych poradila rybí tuk. U nás to byl malý zázrak.

• Citovat
  • Upravit
1421
13.2.21 09:41
@Anonymní píše:
Syn je kompletně vyšetřený všemi dostupnými odborníky. Problémy vyjádřit své potřeby uznávají všichni, ale nikde to není brané jako problém. Máme to trénovat, ale bude to problém v povaze, starší sourozenec to má též a moje máma vzpomíná, že já jsem to měla do určitého věku stejně.
A promiň, opravdu si nemyslím, že ve 2 letech je problém, že dítě nerozumí jdi a vyhoď, když umí dalších 10 věcí. Když jsme to řešili (synovi bylo 2,5), tak bylo řečené několika odborníky, že počkáme do 3 let, protože stále spadá do širší normy. V dané době uměl 2 pokyny - udělej rybu a dej mi pusu. :nevim:
Zakladatelce bych poradila rybí tuk. U nás to byl malý zázrak.

Tak pokud je vyšetřeny tak ok, to jsi nenapsala, vyoadalo to, že to moc neřešís… Zakladatelky syn dle popisu rozumí jen základním pokynům, které se stále opakuji a již je zná, pokud je něco jiného a nového, nerozumí a to v pořádku rozhodně není… Samozřejmě se to může změnit ale rozhodne bych na to jen tak ne spoléhala…ze umí i něco jiného, je dobré samozřejmě, ale to nic nemění na tom, že nerozumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
14.2.21 22:46

Že nemluví zas tolik nevadí, syn bratrance začal mluvit pořádně opravdu až ve školce, chodil na logopedii, celkově byl trochu jiný, bál se zvuků, lidí, nehrál si funkčně s hračkami…no a vyrostl z toho, jen si teda neumí hrát sám a vyžaduje u toho někoho dalšího. Já mám dvojčata nar. o měsíc dřív, ted jim bude rok a půl a rozumět jakž takž mi začali až kolem roku, ted už mi rozumí věty typu jdeme jíst, jdeme ven, udělej malá, paci paci, kde máš hračku, hod to do koše…ale samozřejmě ne vždy ten „povel“ splní, jsou strašně tvrdohlaví a to víš, že pořád taky řeším jestli jsou ok, proč nedělají to a tamto…že holčička kamarádky v 13 měsících umí některé věci daleko líp jak moje kluci v 17 měs. Ale je fakt, že já už bych min. za tím psychologem šla, když nic, tak aspon by mi dal tip jak lépe komunikovat s dítětem jak na něj, jak ho rozvíjet víc…já s dětmi chodím i k dětské neuroložce, zrovna v březnu tam máme jet a jsem za to strašně ráda, protože se s ní radím jestli je ten jejich vývoj ok a ona mě vždy uklidní, že důležité je, že vývoj jde dopředu, že dělá pokroky a že kluci obecně jsou pomalejší atd. Třeba moji kluci se začali o hračky typu skládačky, vkládačky, navlékání na tyč zajímat „až“ v 16měs, jiné děti to zvládaj už v roce i dřív třeba…Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.3.22 12:12
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 2 letého syna. A umí říct kolem 7 slov. (Dej, ham, dudu, kde je, tady je, ahoj a ještě něco, teď nevím). Když mu řeknu dej mi nohu, druhou, ruku, druhou, rozumí. Když mu řeknu ať si sedne, lehne, tak rozumí. Stůj, pojď jsem(to jen občas jak se mu chce). Dej mi ruku(venku). Vem to. Takový věci mi rozumí. Ale kdybych mu řekla ať jde dát třeba plínku do koše nebo ať přinese pití, tak vůbec. V 18m nás dr poslala k psycholožce kvůli podezření na autismus. Příznaky jiný nemá(maximálně to, že háže s věcma a nevěnuje mi moc pozornost). Nešla jsem tam, všichni říkali, že je spousta času ještě. Ale teď mu jsou čerstvě dva a pokrok vidím, ale ne moc velký. Přiznám se, že se mu moc nevěnuju(já bych ráda, ale on by se nejradši jen honil po bytě a skákal, nějaký sezení s knížkou nehrozí, max. minutu.) mluvit se na něj snažím, všechno co děláme mu vysvětluju. Tak nevím zda ho objednat k tý psycholožce nebo ještě čekat. Máte nějakou zkušenost? Slova se nesnaží po mě opakovat, ale například když vypláznu jazyk nebo foukám nebo třeba “prdim” pusou, tak to opakuje. Když dělám, že chrápu, tak taky. To dělá i sám od sebe když jde spát. Umí paci paci, pohladí, když mu řeknu ať udělá áj(áj u toho řekne), když někam jdu nebo někdo odchází udělá pápá a říká ahoj. Vařila myšička a takový podobný kraviny, co dělaji malý děti( ale i ty začal dělat až po roce, dřív se mu nechtělo). Nemáte někdo zkušenost, že jen pomalejší a vše dožene nebo to bude ten autismus? :,(

Zakladatelko, mohu se zeptat, jak jste na tom aktuálně? Řeším dost podobnou situaci. Budu ráda, když se mi ozvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.3.22 18:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.3.22 19:12
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.22 20:27

@Bakiba jsou mu 3 roky, chodí do školky, více mluví, ale pořád hrůza. Nejpíše adhd a vývojová dysfazie. V dubnu jdeme k psychologovi. Celkový zlepšení je ale veliký :kytka: tak držím palce ať se to jen taky zlepšuje.

• Citovat
  • Upravit
16
18.3.22 20:35
@Anonymní píše:
@Bakiba jsou mu 3 roky, chodí do školky, více mluví, ale pořád hrůza. Nejpíše adhd a vývojová dysfazie. V dubnu jdeme k psychologovi. Celkový zlepšení je ale veliký :kytka: tak držím palce ať se to jen taky zlepšuje.

Děkuji za odpověď ☺️️. Je dobře, že se to u vás zlepšilo. Mohu se zeptat, kdy se tak zlepšilo to porozumění? Autismus je tedy vyloučený? My taky jdeme v dubnu k psycholožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí