2 dortové dotazy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34276 příspěvků 14.01.18 16:05
2 dortové dotazy
  1. Do pařížské šlehačky lze použít ztužovač? (Podružný dotaz - je nějaký rozdíl, když se udělá z čokolády, nebo z kakaa a cukru?
  2. Jak ztužit karamelizované salko, aby z něj byl opravdu pevný krém do dortu. Ev jiné tipy na karamelový krém do ořechového dortu. Dort bude pár hodin v pokojové teplotě, neměl by téci.

Díky. Možná mě toho napadne ještě víc.

Reakce:
 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 18486 příspěvků 14.01.18 16:14

Já dělám krém z másla a salka strouhaných ořechů a trochu rumu i do cukroví a připadá mi dost hustý. Můžeš uvařit puding, s tím, že použiješ na jeden pytlík jen čtvrt litru mléka, zchladit a přidat do krému po lžičkách. Ale bacha, hrozně rádo se to srazí. Takže dodržet, aby všechny ingredience měly stejnou teplotu a zašlehávat opatrně.

 
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34276 příspěvků 14.01.18 16:18
@aiwwa píše:
Já dělám krém z másla a salka strouhaných ořechů a trochu rumu i do cukroví a připadá mi dost hustý. Můžeš uvařit puding, s tím, že použiješ na jeden pytlík jen čtvrt litru mléka, zchladit a přidat do krému po lžičkách. Ale bacha, hrozně rádo se to srazí. Takže dodržet, aby všechny ingredience měly stejnou teplotu a zašlehávat opatrně.

napíšeš mi poměr surovin do tvého krému? dík

 
Katchie 77
Ukecaná baba ;) 1099 příspěvků 14.01.18 16:22

Já dělám krem z karamelového Skalka a másla a docela to drží. Poměr je jedna plechovka Salka a 250g změklého másla.

 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 18486 příspěvků 14.01.18 16:28
@Pudloslava píše:
napíšeš mi poměr surovin do tvého krému? dík

15 dkg másla, 15 dkg karamelového salka (necelá půlka, můžeš dát i méněú,7 dkg mletých ořechů, které si namočím do rumu, jen aby trochu nasákly - asi 1 lžíce.
Dobré je to i bez toho rumu.
S tím pudinkem nevím kolik, uvařila bych z jednoho pytlíku a čtvr litru mlíka a uvidíš jak moc to bude husté.
Já dělala na vánoce do ořechů a do lineckých variantu máslo+salko+o­řechy+rum a bylo to super i bez pudinku. Ale je teda fakt, že jsme měli cukroví v chladu, tak nevím, jak moc by to případně teklo.

 
aiwwa
Neúnavná pisatelka 18486 příspěvků 14.01.18 16:33

@Pudloslava
asi bych raději vynechala ten rum, aby to neteklo. Ale ty strouhané ořechy jsou v tom moc dobré.

 
Bella13
Kecalka 228 příspěvků 14.01.18 16:33

@Katchie 77
tak tento poměr mě tedy při práci a v pokojové teplotě taky teče. Přidávám se také s dotazem na recept na pevný karamelový krém :-)

 
cecetka
Kelišová 7443 příspěvků 14.01.18 16:37

@Bella13 V lednicce to ztuhne a pak uz to drzi. Taky delam pomer 1 maslo a 1 zkaramelizovane mleko a nikdy jsem problem nemela.

 
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34276 příspěvků 14.01.18 16:38
@Bella13 píše:
@Katchie 77
tak tento poměr mě tedy při práci a v pokojové teplotě taky teče. Přidávám se také s dotazem na recept na pevný karamelový krém :-)

mě právě také a poslední pokus se ztužovačem šlehačky nebyl lepší

 
Katchie 77
Ukecaná baba ;) 1099 příspěvků 14.01.18 16:40

@Bella13
Měla jsem to na cukroví - něco jako pařížské rohlíčky, polité čokoládou a vydrželo to na tácku celý den ve stejném tvaru.
:nevim:

 
Bella13
Kecalka 228 příspěvků 14.01.18 17:37

@cecetka @Katchie 77
já to také měla na vánočním cukroví, ale při zdobění z pytlíku to na začátku bylo dobré, ale během několika minut už to tvar nedrželo, a ostatní krémy na dorty mi to nedělají. Nedovedu si to představit ani dávat třeba pod potahovou hmotu, nebo s tím opravdu finálně zdobit dort.

 
Monique123
Stálice 81 příspěvků 14.01.18 20:58

Zkuste máslo zčásti nahradit Zlatou Hanou, je taky ztužená, aby lépe držela tvar kostky a nerozjíždí se to tolik :) Jinak pudink přidávám vždy, jinak je to na mě šíleně sladké :D

 
Verunecka289
Závislačka 3341 příspěvků 14.01.18 21:31
@Monique123 píše:
Zkuste máslo zčásti nahradit Zlatou Hanou, je taky ztužená, aby lépe držela tvar kostky a nerozjíždí se to tolik :) Jinak pudink přidávám vždy, jinak je to na mě šíleně sladké :D

Margaríny do krému? Fuj.

K dotazu: do pařížské šlehačky je ztužovač zbytečný, na praxi jsme vařili z kakaa a vždycky krásně tuhá. Z čokolády bude předpokládám tužší a asi i chuťově lepší, ale to odhaduju, nevím jistě.

Pokud se dá Salko a máslo, tak by to nějakou dobu v pokojové teplotě vydržet mělo. Nebo se dá udělat domácí karamel a klasický máslový krém, to taky chvíli vydrží.
Jde o to, co je pár hodin no ;)

 
Monique123
Stálice 81 příspěvků 14.01.18 21:46
@Verunecka289 píše:
Margaríny do krému? Fuj.

K dotazu: do pařížské šlehačky je ztužovač zbytečný, na praxi jsme vařili z kakaa a vždycky krásně tuhá. Z čokolády bude předpokládám tužší a asi i chuťově lepší, ale to odhaduju, nevím jistě.

Pokud se dá Salko a máslo, tak by to nějakou dobu v pokojové teplotě vydržet mělo. Nebo se dá udělat domácí karamel a klasický máslový krém, to taky chvíli vydrží.
Jde o to, co je pár hodin no ;)

Normálně tam margarín nedávám, ale když výrazněji zdobit, tak to fakt drží :) a není to čistě margarín a nedávám ho tolik :lol:

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Konec ftalátům i salmonele. Co přináší Evropa vašemu miminku?

Slýcháte kolem sebe občas lamentování, že přivést děti do dnešního světa je... číst dále >

5 receptů na rychlé vánoční cukroví

Taky se vám nechce zbytečně stát za plotnou ještě před Vánoci? Nebo nestíháte... číst dále >

Články z Expres.cz

Herečce Nele Boudové se rozpadlo po necelých dvou letech manželství. Má prý jiného

Není tomu tak dávno, co si Nela Boudová (51) pochvalovala, že se stačila... číst dále >

Drsný souboj Muže roku s ex Robinsonkou pokračuje: „Mlátil mě a podváděl!“

Jeden z nás tady lže, ale já to nejsem! Tohle je přesně věta, kterou se ohání... číst dále >

Články z Ona Dnes

Pět chyb, kterými si přiděláváme zbytečné vrásky

Nejsme kouzelníci, abychom zastavili čas. A tak se vrásky dříve či později... číst dále >

Anorexii jsem schovávala za vysílení z baletu, říká tanečnice

Megan Brewerovou (22) podezřívali z anorexie mnoho let, ale vždy tvrdila, že... číst dále >