2letý nechce jíst sám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
9.10.20 12:59

Syn chce jist všecko já sám, má dva roky. Začalo to když teď nastoupil do školky, od té doby si nechce nechat pomoct s ničím… Taky odtud nosí 3 tricka na prani denně, protože se vzdycky zleje čajem

Očekávám, že se to změní, za 3 měsíce rodim a bude pravděpodobně chtit být taky jako miminko. Možná je tvoje dítě víc vnimave vůči těhotenství, nebo mu to někdo řekl…nejaka hodná teticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.10.20 13:01

Starsiho jsem krmila jeste ve 3, taky se mu narodil sourozenec a jo, stvalome to, ale vis co, ono to tak casto byva, ze ty deti se jakoby s tim miminem „vrati.“ Je to jejich „obrana“ proti tomu, ze uz na ne nemas tolik casu. Nevim, jestli neco muze pocitovat uz ted, ale zarucim ti, ze jestli si kolem toho nervozni a „tlacis,“tak to bude jem horsi. Deti maji na tohle opravdu dobry radar. Cim vic se zklidnis a cim mensi drama kolem toho bude, tim vetsi sance, ze se to brzy zase uklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.10.20 13:08

Malá jí „sama“ ráda snad od roka ALE když chci aby se pořádně najedla musím jí nakrmit sama. Umí sice jíst krásně ale sama toho sní vždycky tak desetinu neudrží pozornost zaujme jí něco jiného neno si začne s jídlem hrát, vybírá jen něco určitého.. padá jí to na zem a dělá nepořádek který hned chce zase uklidit.. a hotovo a pak má za chvilku hlad a somruje nesmysly.

Myslím že opravdu málokteré dítě se ve dvou letech nají pořádně samo dostatečně většina něco sní pak se v tom vrtá hraje si s tím atd. je potřeba alespoň dohled či asistence.

• Citovat
  • Upravit
34322
9.10.20 13:17

Plne samostatny? V patnacti!!
Ne, vazne, nenervuj se tim, casto je jednodussi je proste nakrmit ci oblict vlastnorucne. Oni tim nezakrni, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.10.20 13:46

Tak to mám asi výjimku, ale syn jí sám od roka a půl, budou mu tři. Ale je od roka na odpoledne v jeslích a tam je to prostě normální. I když se dcera narodila v jeho 20 měsících, sám jíst nepřestal. Dceři je momentálně 15 měsíců a většinu jídel taky zvládá sama. Co jí nejde lžící, zvládne rukama a já pak mám co dělat :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24237
9.10.20 13:51

Můj syn bude mít na Vánoce 23 měsíců a v tu dobu se mu narodí bráška. Jí celkem hezky sám, ale také ho musím dokrmit. V podstatě jí krásně jen teplé obědy a večeře jinak nemá moc čas. Snídani moc nedá. No svačiny jsem mu teď začala chystat na stoleček a ať si dá sám když má hlad. To stejné pití, jen ho na to upozorním. S miminkem plánuji, že to bude stejně a nějak to zvládneme. stejně teď jednou rukou jím já a druhou rukou ho dokrmuji. Tak budu třeba kojit a u toho krmit druhé dítě. Nějak se to zvládne, hlady určitě neumře ;) večer holt bude krmit tatínek i když ho to teď moc nebaví :lol: fakt to půjde :palec: já mám spíš obavy jak zvládneme spánek :lol: to bude větší oříšek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
9.10.20 22:25

Dcera (skoro 3) umí jíst sama, ale často říká, že nemá ručičky. A když se jí nechce chodit, tak zase nožičky. Zkouší nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí