2letý nechce jíst sám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.4.13 23:14

2 letý nechce jíst sám

Holky, malý 2 roky, nechce jíst sám. Bylo období, kdy nechtěl abych ho krmila, ale ted prostě musím, jinak u toho může sedět hodinu a nesní ani lžíci sám. Nechci aby si zvykl, že ho krmím, ale taky nechci, aby nic nejedl.
Před měsícem začal chodit do jeslí a tam celý den skoro nic nesní. Vždy první co je když pro něj příjdu, že chce chleba a pít. tak nevím. :think:

Nemáte někdo tip nebo radu jak na něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
6.4.13 23:16

V tmhle věku jsem děti krmila, protože by udělali nepořádek, teď jedí sami. Určitě hodně pomohla školka. Ale tak já bych ho klidně krmila… a nebo nechala, ať vyhladoví a třeba začne sám. On ti hlady neumře, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
6.4.13 23:20

Krmit. Syn ma 28 mesicu a krmim. Obcas ji sam, obcas chce nakrmit. Neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.13 23:25
@pampeliška189 píše:
Holky, malý 2 roky, nechce jíst sám. Bylo období, kdy nechtěl abych ho krmila, ale ted prostě musím, jinak u toho může sedět hodinu a nesní ani lžíci sám. Nechci aby si zvykl, že ho krmím, ale taky nechci, aby nic nejedl.
Před měsícem začal chodit do jeslí a tam celý den skoro nic nesní. Vždy první co je když pro něj příjdu, že chce chleba a pít. tak nevím. :think:Nemáte někdo tip nebo radu jak na něj?

Myslíš, že to časově souvisí s tím nástupem do jeslí? Potom by to mohl být nějaký psychický blok z jeslí atd. Jinak já bych ho tedy vyhladovět nenechávala, prostě bych ho krmila a občas bych nenápadně zkusila, zda nebude jíst sám (např. dala před něj jídlo a „musela“ pro něco odejít.. a třeba se jednou chytne..). Takhle jednou se chytne určitě, jistě ho nebudeš krmit na jeho svatbě.. Kdyby to trvalo dlouho, optala bych se na postup v jeslích, u pediatra, případně v nějaké poradně?

• Citovat
  • Upravit
2891
6.4.13 23:25

Syn má 25 měsíců a krmím ho sama. Sám umí jen vidličkou, když si to napichuje, takže třeba brambory a tak sní sám, ale polívku, jogurt, kaši atd… musím krmit já, protože on to sice umí, ale lžíci si dává do pusy obráceně a všechno mu z ní tím pádem spadne. Neřeším to, krmit ho budu tak dlouho, jak bude potřeba :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.13 23:38

Holky, díky, já se jen bála aby pak jíst vůbec sám chtěl. když chodí do těch jestlí tak nevím, jestli je tam krmí nebo musí jíst sám.
nevím, taky mě napadlo, že to může být tím nástupem do jeslí, nevím, ale každopádně tedy krmit budu. řeším to i proto, že musí přibrat, má hodně nízkou váhu a musíme furt k doktorce vážit. takže to vyhladovění se mi taky nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.13 23:42
@pampeliška189 píše:
Holky, díky, já se jen bála aby pak jíst vůbec sám chtěl. když chodí do těch jestlí tak nevím, jestli je tam krmí nebo musí jíst sám.
nevím, taky mě napadlo, že to může být tím nástupem do jeslí, nevím, ale každopádně tedy krmit budu. řeším to i proto, že musí přibrat, má hodně nízkou váhu a musíme furt k doktorce vážit. takže to vyhladovění se mi taky nechtělo.

Jestli v jeslích jedí sami nebo s pomocí a jak to má tvůj syn konkrétně bych se podrobně vyptala a dohodla se s nimi, jak dál. Určitě tomu nenechávej volný průběh (myslím, neříkat personálu nic..), zvlášť když má nízkou váhu. Musí s tebou spolupracovat (jesle) a ty s nimi o tom bys měla mluvit..

• Citovat
  • Upravit
527
6.4.13 23:44
@pampeliška189 píše:

Ahoj, možná by to chtělo zeptat se v jeslích, jak to je. Zda ho krmí nebo musí jíst děti samy a zda syn něco sní. Protože pokud má žízeň, moc dobré to není u takhle malého dítěte. Nejspíš to bude opravdu souviset s jeho nástupem do jeslí a psychikou. Potřebuje tvou pozornost a zájem. Dcera je starší, také ji krmím, protože by nic sama nesnědla a není pravdou, že hlady by neumřela. Některé děti považují jídlo za zbytečnou ztrátu času, prostě by nejedly. Ale také myslím, že do dospělosti se krmit nenechají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.13 23:59

Holka má 19měsíců a když jí nechám jíst samotnou, tak si dá pár lžiček a lžička letí na zem a chce krmit. Nijak mi to nevadí, až na ten čurbes :mrgreen:. Důležité je že umí držet lžičku a že ví na co je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.4.13 00:30

Mám syna 2 a 3/4 roku a pořád ho krmím. Vím, že se umí najíst sám, při obědě jí sám, dokud jím já, když mám snězeno, tak dřív poručil „budeš krmit“, teď už se vyjadřuje nenápadněji „pomůžeš mi“ :mrgreen:. Kdybych to do něj nenaházela sama, tak bude jíst hodinu ledové jídlo, bude si s tím hrát, udělá bordel, v horším případě od toho odejde, že už nechce a za chvíli bude chtít rohlík. Určitě nepostupuju výchovně úplně správně, ale v rámci zachování mých nervů a jeho rozumného stravování to dělám a doufám, že se to zlomí. Měl i krátké období, kdy naopak nechtěl vůbec pomáhat. On nemá moc jídlo jako prioritu, je hodně aktivní, tak mám pocit, že sezení u jídla ho zdržuje, otravuje, stejně poskakuje i na židli, vrtí se… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
7.4.13 00:37

No, moje starší dcera má 3,5 roku a taky se nechává krmit. Víme, že se umí najíst sama, ale nedělá to. Mladší, té je rok a půl, tu bych raději krmila, protože když jí sama, tak udělá děsný binec, ale ta zase vůbec nechce krmit…

Univerzální radu nemám, někdy mám pocit, že si dítě prostě nárokuje čas rodiče pro sebe, když chce krmit. Navěky mu to nevydrží a jestli ti to jen trochu není proti mysli, krm ho. A v jeslích se taky zkus domluvit, aby mu s jídlem pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.4.13 00:46

Pokud je to nutné, tak ho klidně krm. Moje neteřinka 2,5, se sama nají, ale jenom pokud jí to baví. Potom řekne, že nechce i když má ještě hlad.
Nech ho jíst samotného, dokud chce a potom ho dokrm. Já jsem to se synem musela dělat taky tak. Ve dvou letech měl asi 12kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.4.13 01:09

Syn 2 a čtvrt roku - většinu času krmen mnou, bo jinak by byl jako prase :-D
Sem tam si věci jí sám. Ale to mu třeba nakrájim mango a on si ho napichuje na vidličku. Sem tam se třeba snaží snídaňovou kaši nabírat lžičkou a tak, ale toho svinčíku kolem, radši mu to šupnu do pusy já. Tendence, že by jedl sám má, nebojím se, že bych ho navždy krmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
7.4.13 08:00

@niki2 a to je nějak málo 12 kg ve dvou letech? 8o syn má teď asi 11,5. Doktorka nic neříkala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
7.4.13 08:31

Klido bych krmila, my obcas krmime i ted (3roky). Dost se ale divim, ze si na ty ucitelky v jeslich nedohlednou na to aby deti byli napapane 8o U nas ve skolce!! ty mene samostatne deti klidne i dokrmi. Na to bych si dohledla. Mozna je maly i z jesli ve stresu tak doma tim pouta pozornost, urcite se to podda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí