Odmítá mléko i jogurty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odmítá mléko i jogurty
Prosím poraďte, co mám dát 8 měsíčnímu miminku k odpolední svačince. Malá mi úplně odmítá mlíčko a tak jsem jej chtěla nahradit jogurty ale hned ho vyplivne a už neotevře pusinku. Když vidí láhev od mlíčka tak se hned začne vztekat a nevezme si nic. Její jídelníček vypadá takto: ráno kojím ale mám ho málo protože tahá naprázdno. dopoledne trochu ovocné přesnídávky, oběd masozeleninový příkrm (toho baští dobře) odpoledne tak 20 - 30 ml UM večer kaše a na noc kojím a tím se uspí. Jiné tekutiny pije normálně. Zkoušela jsem i jiné značky mléka ale nechce. Tak jí to přidávám alespoň trochu do příkrmů. Poraďte prosím co jí dát ke svačince. Nechci ji dávat jen ovocné příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@qvana a jaké jogurty jsi zkoušela? mě jich prcek spoustu nejí, vezme si jen choceňský ovocný a smetanový jogurt z valašska…bílý jogurt mi nechtěl nikdy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus smichat jogurt s ovocem, dřív mi jedl syn normálně bílé jogurty a ted ho vezme do pusy jen s ovocem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkošela jsem bílý a ty nechce (holandia, klasic, activia, choceňsky…)
Už může ovocný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@qvana píše:říká se, že je lepší dávat ovocný až po roce, tak se to většinou řeší tak, že do bílého jogurtu se rozmačká čerstvé ovoce…
Zkošela jsem bílý a ty nechce (holandia, klasic, activia, choceňsky…)
Už může ovocný?
ty bílé jogurty většinou jsou nakyslý, proto dětem nechutnají, ale zrovna choceňský dělá bílý smetanový nebo jaký, dělá prostě dva druhy a ten jeden jen slaďoučký. Já jsem to ale vyřešila tak, že jsem začala dávat ovocné už i dřív
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@qvana píše:
Jaké ovoce jste přimýchávali?
sladké jablíčko, hrušku či banán
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v DM kupovala ovocné (broskev, jahoda nebo banán), byly, tuším, od Hami. Jsou tam 4ks po 100g, cena kolem 50kč. Bílé nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně jí do toho můžeš přimíchat tu přesnídávku a hned bude ovocnej
Co nějaký ochucený mlíčko? Sunar je i banánovej a tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S holkou jsem měla to samé. Holka mlíko nechtěla. Jogurt minimum. Zkusila bych častěji kojit. ono se to víc rozjede a mléka bude víc. a pak ani jogurt není potřeba. mezi 9-10m jsem začala dávat tvaroh. Ten se sice do roka kvuli množství bílkovin dávat nemá, ale dítě, které vypije půl litru mléka a k tomu 200g jogurtu má příjem bílkovin větší, než dítě, které si dá denně 50-100g tvarohu a zapije to vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ti moc neporadím co ![]()
Ale mě třeba maličká téměř žádné mléčné výrobky nejí, jen výjimečně dostane domácí bílý jogurt a pije jen MM ode mně (někdy 3× za den, někdy co 2-3 hodiny, jak má náladu
, je jí 16M).
I kdybych nekojila, tak bych neřešila, že nepije ani UM a nechce jiné mléčné výr. Není vůbec nutné, aby je dítě jedlo či pilo. Zkus zeleninu, nebo vývary či jiné polévky místo svačinek, jinak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala bych ovoce nebo zeleninu, pokud kojíš, tak nepotřebuje další mléčné výrobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit