Odmítá mléko i jogurty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
176
6.4.13 16:01

Odmítá mléko i jogurty

Prosím poraďte, co mám dát 8 měsíčnímu miminku k odpolední svačince. Malá mi úplně odmítá mlíčko a tak jsem jej chtěla nahradit jogurty ale hned ho vyplivne a už neotevře pusinku. Když vidí láhev od mlíčka tak se hned začne vztekat a nevezme si nic. Její jídelníček vypadá takto: ráno kojím ale mám ho málo protože tahá naprázdno. dopoledne trochu ovocné přesnídávky, oběd masozeleninový příkrm (toho baští dobře) odpoledne tak 20 - 30 ml UM večer kaše a na noc kojím a tím se uspí. Jiné tekutiny pije normálně. Zkoušela jsem i jiné značky mléka ale nechce. Tak jí to přidávám alespoň trochu do příkrmů. Poraďte prosím co jí dát ke svačince. Nechci ji dávat jen ovocné příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
6.4.13 16:03

@qvana a jaké jogurty jsi zkoušela? mě jich prcek spoustu nejí, vezme si jen choceňský ovocný a smetanový jogurt z valašska…bílý jogurt mi nechtěl nikdy :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.4.13 16:07

Zkus smichat jogurt s ovocem, dřív mi jedl syn normálně bílé jogurty a ted ho vezme do pusy jen s ovocem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
6.4.13 16:09

Zkošela jsem bílý a ty nechce (holandia, klasic, activia, choceňsky…)
Už může ovocný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
6.4.13 16:09

Jaké ovoce jste přimýchávali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.4.13 16:12
@qvana píše:
Zkošela jsem bílý a ty nechce (holandia, klasic, activia, choceňsky…)
Už může ovocný?
říká se, že je lepší dávat ovocný až po roce, tak se to většinou řeší tak, že do bílého jogurtu se rozmačká čerstvé ovoce…
ty bílé jogurty většinou jsou nakyslý, proto dětem nechutnají, ale zrovna choceňský dělá bílý smetanový nebo jaký, dělá prostě dva druhy a ten jeden jen slaďoučký. Já jsem to ale vyřešila tak, že jsem začala dávat ovocné už i dřív :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.4.13 16:14
@qvana píše:
Jaké ovoce jste přimýchávali?

sladké jablíčko, hrušku či banán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.4.13 16:18

Já jsem v DM kupovala ovocné (broskev, jahoda nebo banán), byly, tuším, od Hami. Jsou tam 4ks po 100g, cena kolem 50kč. Bílé nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
6.4.13 16:37

Me dr rikala, ze klidne muzeme po pul roce davat ovocny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.4.13 16:40

Klidně jí do toho můžeš přimíchat tu přesnídávku a hned bude ovocnej ;) Co nějaký ochucený mlíčko? Sunar je i banánovej a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
6.4.13 16:49

S holkou jsem měla to samé. Holka mlíko nechtěla. Jogurt minimum. Zkusila bych častěji kojit. ono se to víc rozjede a mléka bude víc. a pak ani jogurt není potřeba. mezi 9-10m jsem začala dávat tvaroh. Ten se sice do roka kvuli množství bílkovin dávat nemá, ale dítě, které vypije půl litru mléka a k tomu 200g jogurtu má příjem bílkovin větší, než dítě, které si dá denně 50-100g tvarohu a zapije to vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
6.4.13 16:56

Asi ti moc neporadím co :nevim:
Ale mě třeba maličká téměř žádné mléčné výrobky nejí, jen výjimečně dostane domácí bílý jogurt a pije jen MM ode mně (někdy 3× za den, někdy co 2-3 hodiny, jak má náladu :lol:, je jí 16M).
I kdybych nekojila, tak bych neřešila, že nepije ani UM a nechce jiné mléčné výr. Není vůbec nutné, aby je dítě jedlo či pilo. Zkus zeleninu, nebo vývary či jiné polévky místo svačinek, jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.4.13 17:00

@qvana jablko, banán ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
6.4.13 17:20

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
6.4.13 17:38

Dávala bych ovoce nebo zeleninu, pokud kojíš, tak nepotřebuje další mléčné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí