Zajímavé svačinky pro batole

1865
4.4.13 14:48

Zajímavé svačinky pro batole

Holky,
poraďte nějaké zajímavé svačinky pro batolata. Co tak vaše děti jedí přes den? Mám syna 19m a je trochu vybíravý, tak mu zkouším nové chutě, ale už mi dochází inspirace. Obligátní ovoce a jogurt už mu moc nejedou, občas udělám nějakou kaši na sladko s ovocem, sem tam může k jogurtu dětskou sušenku. Namazaný chleba/rohlík s čímkoliv odmítá, sní jen suché pečivo a mléčné věci taky moc nemusí (UM odmítá úplně). Podělte se o tipy, nemám problém mu uvařit cokoliv, i třeba nějaké exotičtější věci. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silky123
4.4.13 14:50

Jé, to by mě taky zajímalo.

Malá nemá mléčné výrobky ráda vůbec, z ovoce jen banán, zeleninu dušenou…

• Citovat
  • Upravit
337
4.4.13 14:55

Jsem na tom podobně bídně :lol: Nicméně jsem teď koupila v lekárně od Hippu „Dětské rýžové oplatky“, ty mají docela úspěch. No a taky dávám dětské cereálie od Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
4.4.13 14:56

Malá vzala na milost Hami méďi a bio kačenky, dostane od obou jednu denně za pomáhání a tak.

Svačiny vychytané nemám, ale ty cereálie od Hami zkusím. Podáváš je s něčím?

Díky za tipy ;)

• Citovat
  • Upravit
5302
4.4.13 14:56

A co rýžový ovocný nákyp, těch kaší je několik druhů (syn měl rád u ovesných vloček, pohanky, rýže, krupice, jáhly moc nemusel ale snědl), domácí pribiňák, pudink s piškoty a marmeládou, ovocné či zeleninové saláty, namazané či obložené knackebroty nebo polystyreny. V létě rozmačkané ovoce zmrazit do tvořítek na ledňáčky to jsme baštili všichni :D Ale můj syn nebyl vybíravý jedl téměř vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
4.4.13 14:58

Nic z toho malá nejí…

• Citovat
  • Upravit
5302
4.4.13 15:02

@Silky123 tak to je pak těžký a co cornflaky s mlékem, couscous s ovocem, méně sladké domácí buchty s ovocem, palačinky s ovocem a tvarohem. Nebo už jen babo raď :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.13 15:11

U nas frcely a stale frci parky..hodne ovoce a zeleniny…chleba ji jen s maslem…syry…ovocne presnidavky…jogurty jen na slano (treba neco jako tzaziky) sladky jidla mala neji vubec…to leda takovy ty kinder mlecny rez apod..jinak vareny teply sladky nee…nebo jen sunku samotnou..to ji taky jede…cokoladovy cerealie(samotny - mliko neveme do huby :mrgreen: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
4.4.13 15:15

@HankaHK Kromě těch kaší bohužel nic z toho nechce. Ty cereálie jsem zkoušela, ale taky mu moc nejedou. Pudink nemusí, kneckebrot zkusím. Saláty občas dělám, ale te´d v zimě ta zelenina stojí za houby. Palačinky nebo domácí buchty občas může. Jo a celkem mu chutná domácí štrůdl (málo cukru, hodně jablek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.4.13 15:19

Co rozvařit jablka se skořicí a hrozinkama? Nebo z toho udělat dort - smíchat ještě s vanilkovým pudingem (jenom tím práškem) a dát spolu s piškoty do formy.

• Citovat
  • Upravit
5302
4.4.13 15:24

@lucenka ten je moc dobrý my děláme ještě s ořechy. Nebo má malej rád tvarohovo- jogurtový s ovocem a piškoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
4.4.13 15:24

@lucenka Jablka jsem zkoušela, trochu snědl, ale nadšený nebyl. S tím pudinkem to neznám, ráda vyzkousím. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
4.4.13 16:01

Nevím jestli to tu nepadlo…
U nás frčí:
jogurt, tvaroh s medem, domácí pribiňák, tvaroh nebo jogurt s rozmačkaným ovocem, jahodový nebo banánový koktejl
ovesná nebo kuskusová kaše s ovocem nebo rozinkama
rýžové chlebíčky. Samotné nebo s jogurtovou polevou. Malá je má ráda i se žervé.
ovoce nebo zelenina ideálně vykrojená v nějakých tvarech vykrajovátkem na linecké
rohlík + pomazánka - nejí to namazané, ale má tu pomazánku v misce a jí ji lžičkou - tuňáková, vajíčková, tvarohová, s pažitkou…
Jakákoli buchta - kynutá, se švestkama a drobenkou, bábovka, loupák, brioška, štrůdl…
pudink
toust lehce opečený v topinkovači s máslem a marmeládou nebo medem
pečivo+šunka neno sýr. Zas nedávám na pečivo, ale má to zvlášť na talířku
ovocná přesnídávka
ovocný kompot - jablkový se skořicí, hruškový, švestkový, broskvový
mussli nebo cereálie s mlékem - jídávala bez mléka, s mlékem od dvou let
mussli tyčinky nebo sušenky doma dělané
Kukuřičný nebo pšeničný chlebíček (takový ten knackebrot)
piškoty
mrkev nastrouhanou s jablkem

• Citovat
  • Upravit
zichisek
4.4.13 16:02

Ještě jsem teď dělala mléčnou rýži s broskvemi, to taky mělo úspěch.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
4.4.13 16:05

KOukám, že tam má skoro samé sladké…Ze slaného mě napadá těstovinový salát, sýrový salát, domácí pizza, cottage, zapečené tousty,

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko