Ovesné vločky místo UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ovesné vločky místo UM
Ahojky, chtela bych se zeptat, jestli davate nekdo Ovesne vlocky misto UM? Davala jsem Sunar, ted nam je skoro 6 měsíců a mamka mi doporucila vyvar z ovesnych vlocek a primichnout treba koflíček UM(0nebo bez) ze my jsme na tom taky vyrostli..Chtela bych to zkusit, uz proto ze bych chtela pošetřit UM, ale mam strach abych malé nejak neublizila
Co myslíte? děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pravda ze moje mamka vyrostla na odvaru z ryze a prevarenem mliku. Ale to bylo v roce 1956. Ja bych zustala u UM, urcite bych nenahradila UM nejakym odvarem, kde nejsou potrebne latky k vyvoji, ktere jsou v UM obsazeny. Pokud nekojis, najela bych na prikrmy - pokud chces usetrit na UM.
Příspěvek upraven 03.04.13 v 12:28
- Citovat
- Upravit
No já jsem teda asi úplně mimo, ale tohle teda slyším porvé a upřímně nechápu, že o tom vůbec uvažuješ… Dávat půlročnímu miminku místo mlíčka, ve kterém jsou všechny vitamíny, minerály a důležité látky nějakej odvar z vloček… Jako je to tvoje věc, ale mně to přijde šílený! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V ovesných vločkách mi nějak chybí ta mléčná složka ![]()
ale dá se UM rozdělat do vývaru z vloček místo do vody, když má dítě zácpu, tak ten vločkový vývar pomáhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedala bych vývar z vloček
Ušetřila bych na čemkoli, jen né na um pro dítě
nemusíš zrovna kupovat to nejdražší um, dají se koupit i levně. V odvaru z vloček toho moc prospěšného pro růst nenajdeš. Neřídím se tím, že kdysi dávno před stopadesáti lety bylo nebylo a žijem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak děti jsou ve stravování dost konzervativní, dokud si samy „neřeknou“, tak s nějakým zpestřováním jídelníčku si vůbec nelam hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zůstala bych u UM, pokud chceš ušetřit, kup nějakou levnější značku třeba z DMka. Ale do roka bych s UM nijak neexperimentovala, potom můžeš začít dávat kvalitní plnotučné mléko třeba půl napůl s UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je na to ještě dost malá. Pokud ještě nedáváš příkrmy, tak zrovna ovesnýma vločkama bych teda nezačínala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nela89 jo, my na tom možná vyrostly - i když já ne, už já vyrostla na sunaru.. nešetřila bych, vločky to máš akorát vlákninu.. kde jsou živiny a mléčné složky? osobně bych nedala, ani by mi to nenapadlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice usetrite korunky, ale detatku to nicim neprospeje.Jak uz tady bylo receno budou mu chybet spousta vitaminu a mineralu. Nechci nejak kritizovat, ale kdyz si vzpomenu na sebe ze jsem musela kupovat mleko na alergii na BKM kde 400g vychazi cca na 300 ted uz mozna vic, tak vubec nechapu, jak nekoho muze neco takoveho napadnout. Urcite se da usetrit nekde jinde. Jinak teda moje kamaradku setrila tim, ze misto dvou, tri odmerek mleka pridala na drobnoucko rozemlete detske piskoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě se tím nedá UM nahradit. Nevím zda potřebuješ šetřit nebo jde o zpestření jídelníčku.
Do odvaru z vloček se dělá UM, když mají děti zácpu. Do odvaru z rýže se rozdělá UM, když mají průjem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za názory..
Příkrmy uz davam od ukonc.4.mesice, papame mrkev, brambor, spenat, banany, jablka, piskoty obcas..samosrejme nechci uplne vyradit UM, jen uvazuju ze nahradim max dve davky(z toho jednu na noc, hustsi kasi) do obou bych dala 1-2 odmerky UM(pro chut)…Tchyne i mamka mi tvrdi prave ze ve vlockach je plno zivin
tak nevim, zkusim se zeptat jeste dr.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nela89 píše:
Tchyne i mamka mi tvrdi prave ze ve vlockach je plno zivintak nevim, zkusim se zeptat jeste dr..
Jo ve vločkách je spousta živin, ale nejsou vhodné pro tak malé mimi, navíc to jsou samé sachardidy, přibírá ti détě málo, že ho chceš tak přecpávat? Navíc v tom odvaru úplně chybí tuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak pisnete co vam doktorka rekla to me teda zajima.Tak asi taky zalezi na tom, jakou davku mleka za den vypije urcite by to nemelo byt min nez pul litru za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlocky sice obsahuji hodne vlakniny ale udajne pri nadmerne konzumaci pusobi opacne -ucpava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit