Ovesné vločky místo UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ted jsme dva dny nekakali, udelala jsem odvar ráno a ted jsme sklizeli konecne
takze na zacpu je to super
a asi to teda na vase rady nebudu zkouset jinak..jen mozna zkusim na noc udelat vlockovou kasi aby spinkala celou noc, od narozeni spí od 20h do 7h, jen posledni tyden se mi budi v 1:30
ale asi rostou zoubky, je celkove takova naladova
Děkuju vsem, doktorky se zeptam, jdeme za tyden, do te doby budeme na UM.. ![]()
Jinak mala pribira si myslim hezky, uz mame pres 7 kg, 15.3. měla 6900g
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nela89 Kaši myslíš klasickou ovesnou? Já teda nevím, ale myslím, že se pak nevyspíte ani jeden. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nedávala tak brzy ovesné vločky kvůli lepku.
Lepší je až po roce. A místo UM bych uvařila obilné mléko ( je to alternativa UM a hodně dětí na tom vyrostlo a nic jim nechybí)je to zdravější varianta než mléčko z prášku. Taky se dá občas UM nahradit mandlovým či rýžovým mlékem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shakti.T Jen tak OT - lepek se muze do jidelnicku zavadet uz pred prvnim romem.
- Citovat
- Upravit
To může, každý si to děla po svém.
Čím později, tím lépe. Lékaři říkají čím dříve, tím lépe ať si zvykne na lepek. Což je blbina, kdysi se dával lepek brzy a kolik lidí má dnes celiakii. Do roka se vyvíjí kvalita střevní sliznice u dítěte a s ní i střevní imunita, proto je střevo značně citlivé a lepek může tuto sliznici poškodit nebo zatížit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nela89 On to zase tak úplný nesmysl nebude.
V jedné zdejší diskuzi jsem zahlédla recept na domácí UM. Sestavené lékařkou tak aby samozřejmě složením vyhovoval potřebám dětí, obsahoval dostatek vitamínů a minerálů a nezatěžoval. Byl z luštěnin a obilovin.
Ono koupené UM taky není zase taková pecka, obsahuje třeba křídu aby se dalo dobře rozmíchat a tak… Úplně pitomí ti naši předci nebyli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shakti.T píše:
To může, každý si to děla po svém.Čím později, tím lépe. Lékaři říkají čím dříve, tím lépe ať si zvykne na lepek. Což je blbina, kdysi se dával lepek brzy a kolik lidí má dnes celiakii. Do roka se vyvíjí kvalita střevní sliznice u dítěte a s ní i střevní imunita, proto je střevo značně citlivé a lepek může tuto sliznici poškodit nebo zatížit..
Ve většině recetpů na obilné mléko je ale oves. Takže zrovna bezlepkové taky nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oves tam není
je bezlepkové obilné mléko od p. Strnadelové nebo p. Lužné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oves je víceméně bezlepkový - lepek je v něm pouze z komtaminace jiným obilým, čemuž se u nás nedá vyhnout. někde v USA ale mají prý ovesná pole a techniku vyhrazenou jen pro oves, tam ani stopy nemohou.
A lepek se má dávat dneska už dříve, děti mají ochutnávat alergeny uz od 4 m (ne jíst, ale ochutnávat) - víceméně to odpovídá přírodě, v MM je taky ochutnávají, v UM nejsou (krom BKM).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit