Přeučení nočního krmení - časy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3686
4.4.13 17:52

Přeučení nočního krmení - časy

Mám takový možná rouhačský dotaz. :) Dcera je aktuálně přikrmována UM, ale v podstatě od cca 3 týdnů se budí většinou jednou za noc. Někdy dvakrát, to je jedno. Každopádně ten většinový případ je takový, že se nají kolem 8, jde spát a to první spaní má dlouhé, 7-8 hodin. Tzn vzbudí se pak kolem 4. nebo 5. hodiny ranní, nají se, hned usíná a vstává pak dál o půl 8. Zajímalo by mě, zda někdo máte zkušenosti s radou z knihy Každé dítě může dobře spát, a to přidat jedno kojení předtím, než jdete sami spát, u nás tedy kolem 11 večer a jaký to mělo efekt. Kdybych dceru vzbudila, nakrmila, teoreticky by se pak měla vzbudit až kolem té půl 8. Ovšem šedivá je teorie, zelený strom praxe, že. Za prvé se mi nechce do toho už jen proto, že bych ji budila. Za druhé nevím co to pak udělá s jejím spaním, zda se vůbec nají a v neposlední řadě, jestli se stejně nebude dál budit nad ránem jen tak ze zvyku. Ale bylo by to krásný spát celou noc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
4.4.13 18:01

My to dělali, že jsme dceru ještě jednou krmili, než jsme šli spát a pomohlo to, budila se o to později..což bylo příjemné, ani se neprobudila, vypila to ve spánku a spala pořád dál..pak jsme to jednoho krásného dne zrušili -když už spala od tohoto krmení celou noc a ona se probudila až ráno, takže u nás to pomohlo, aby se člověk vyspal trochu vkuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
4.4.13 18:26

Já to několikrát udělala…když jsem šla spát tak jak jsem ho přenášela tak se trochu vzbudil tak jsem mu dala prso. ale buď to nefungovalo, nebo jak byl rozespalej tak se moc nenapil, ale každopádně se pak vzbudil max třeba o hodinu později než by se vzbudil normálně:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
4.4.13 18:30

Takže jí chceš budit, aby ona nebudila tebe? 8o  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
4.4.13 18:39

@Kapaz někde jsem četla, že to jídlo v 5h už je počítané jako ranní jídlo, né „buzení se v noci“ - já bych jí nebudila a byla bych ráda, že můžu spát od 11h do 5 a pak ještě do 8 :mrgreen: těch 15 minut než dáš mlíko se dá přežít (taky jsme to tak měly)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
4.4.13 18:48

@Radka84 Kdybych o tom byla rozhodnutá, tak nezakládám diskuzi. Chtěla jsem vědět zkušenosti ostatních, zda to takto funguje a podle toho se rozhodnout. Jak jsi se mohla dočíst, právě se mi do toho moc nechce ji budit, zkusila bych to pouze pokud by to nijak nenarušilo biorytmus dcery. A vzhledem k tomu, že je to v uvozovkách jedna - jedna, tak to dělat nebudu. Zas mám rozum. 8) @acimedaca Však říkám, že je to rouhačský dotaz. :mrgreen: Ono přežít se dá všechno, já si nestěžuju, jen jsem na to narazila v té knize, tak mě zajímalo zda to někdo zkusil a s jakým výsledkem. ;) @Nany1983 @Alyss1 Díky za zkušenosti! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
4.4.13 18:59

Já jsem to zkoušela (ani nevím, že to je v nějaké knize… Prostě mě to napadlo),a le budil se stejně v obvyklý čas i v noci. Takže to vlastně znamenalo jedno. krmení večer navíc.
Nechala jsem ho, ať se budí, kdy chce. Jednou za noc se to dá vydržet, někdy se taky nevzbudí vůbec.

• Citovat
  • Upravit
7626
4.4.13 19:08

Ja to teda nezkousela, ale neda mi napsat jak moc ti zavidim, ze ti tak krasne spi…me usina uz kolem 6 vecerni, budi se kolem pulnoci a pak uz ma takove 10 min etapy spani-nespani. A pravidelne kolem 3 rano si chce „vykladat“ :mrgreen:

Jinak za me ja bych to zkusila, za to nic nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
4.4.13 19:16

Nám chodí syn spát mezi 17-19 hod.,budí se v noci 1×, vstává kolem půl 6.Zkoušela jsem mu dát mlíko než jsem šla spát, ale efekt nulový, stejně se ještě jednou v noci probudil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
4.4.13 20:05

Já jsem to v dobré víře taky zkusila..budil se ve dvě v noci, tak jsem vsunula jedno kojení ještě kolem 23h..a ve dvě se nebudil, ale o něco málo později, a výsledek že si přidal kojení-resp já mu to přidala a on se pak začal budit i v tech 10-11 a budil se furt i přes noc..už bych to neudělala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
4.4.13 20:29

Přesně tohle jsem si myslela, tak na to kašlu. Však ona si sama řekne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí