2 měsíční miminko nechce spinkat, jsem unavená

17
18.3.20 19:16

2 měsíční miminko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je tu někdo kdo by mi poradil jak se 7mi týdením miminkem. Už jsem tak unavená že kolikrát i pláču. Partner je povoláním řidič takže se vrací domů večer a přes noc se musí aspoň trochu vyspat, aby nedošlo k mikrospánku a tudíž to zůstává spíše na mě co se týče malého. Maličky přes den moc nespí je spokojený hlavně v náruči jenže už má nějakou váhu a já ho už tak dlouho a často neunesu. Přes den spí tak po 2Hodinách doma, když sme venku nebo na balkoně tak zvládne klidně spát i 5-6 hodin. Krmím ho po 3 hodinách alespoň v tomto máme nějaký režim, samozdřejmně si to dokaže i protáhnout a jíst déle když spí. A v noci je to tak že např. Baští v 19:00 usne až 21:00-22:00h a spí třeba do 1hodiny ráno pak se nají a usne až za 2 hodiny a poté spí třeba 2 hoďky a pak už nespí do odpoledne a takhle pořád dokola. A já už jsem opravdu unavená nemá někdo nějakou radu jak navolit režim nebo cokoliv co by mi pomohlo? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
18.3.20 19:28

Podle mě spí dos přes den. 5-6 hodin v kuse je hodně. Nenechala bych ho. Dvě tři hodiny max. a budit. Ať právě spí v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
18.3.20 19:29

A druhá věc když spí přes den 5-6hod. proč nejdeš se taky vyspat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.20 19:33

@Veru1987 možna jsem to špatně napsala, ale 5-6 hodim bylo míněno třeba když jedeme k doktorce, pak na nákup tak to spí. Na balkóně když ho mam v kočarku tak usne treba na 2 hodky ale stim že se budí a musim kolíbat kočár “jako že jsme venku a drnácá to” jinak se hned kroutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.20 19:34

@Veru1987 pokaždý se mu ty intervali spánku mění a když si chci jít lehnout s pocitem že spí tak sotva ulehnu a on hned pláče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
18.3.20 19:36

@Uzu_uzu Ahoj tak já mám skoro 6ti týdení holčičku, a jako by jsi psala o ní. :D do cca 3 týdnů, krásně spala. Od toho 3 týdne úplně změna. Přesně jak píšeš ty, vstává cca v 7, pak je dvě hodiny vzhůru pak tak na cca půl hodiny usne a za chvíli je zase vzhůru protože má hlad. Až tak kolem jedenácté mi usne tak že spí alespoň 3 hodiny v kuse, pak je to do večera opět to samé, spí tak půl hodinky v kuse (ne na mě, to věřím že by spala ). Cca v 22.00 usne a spí do 4. Takže naštěstí spí alespoň v noci. Jinak ta moje by se taky hrozně ráda pořád nosila, ale mám i jiné povinnosti než jí jen celý den chovat. Takže když třeba koukám na televizi, tak ji mám pořád u sebe, chovám, ale když jdu třeba pověsit prádlo, umýt nádobí, tak ji nechám brečet (samozřejmě když vím že je přebalena, napapana ). Ona stejně většinou sama po chvíli přestane nebo usne, navíc já už poznám když fakt brečí že má třeba hlad, nebo když se jen vyloženě vzteká 😀 jinak mám ještě šátek, tak ji občas vezme do šátku a uklízím s ní, ale jen chvíli protože mě z toho hrozně bolí záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
18.3.20 19:39
@Uzu_uzu píše:
@Veru1987 možna jsem to špatně napsala, ale 5-6 hodim bylo míněno třeba když jedeme k doktorce, pak na nákup tak to spí. Na balkóně když ho mam v kočarku tak usne treba na 2 hodky ale stim že se budí a musim kolíbat kočár “jako že jsme venku a drnácá to” jinak se hned kroutí.

No tak to je těžko to tak jedině vydržet…ono se to různě mění. Zkus si s ním přes den lehnout na delší spánek. Možná i s tebou on pospí s tebou přes a dvě hodky ti pomohou.
Jediná rada je vydržet. Nemáš někoho kdo by ti přes den vzal miminko na dvě hodinky do kočárku abys mohla pospat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.20 19:41

@Lucie1906 jsem ráda že v tom nejsem tak uplně sama, závidíme že přes tu noc takhle spí, jako zdravotní sestra jsem byla zvyklá pracovat 12hodin den i noc na přetržitem provozu ale tohle se stim daleko nedá srovnat :( bojím se ho nechat brečet nějak dlouho, protože pak kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.20 19:43

@Veru1987 taky slýchávám vydržet ono se to srovná, ale je to opravdu těžké. Babička tu je, jenže ta je pracující stále, a hlavně teď s tím korona virem nechci riskovat venku nakažení někoho blízkého natož malého abych se vyspala. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.3.20 19:45

Tak trochu to znam, dcera do asi 4m prorvala cely den. Doslova od 4 rano do pulnoci. Pres noc sice relativne spala, ale do 6m se budila 3× za noc. Me vycerpani bylo nesmirne.

Tvuj problem ma mnoho faktoru, ktere tam asi hraji roli, tezko rict, cim zacat.

1. Pokud nespi klidne a krouti se, zrejme ho bude bolet brisko. Ma prdiky? Kojis, nebo je na UM?

2. Mam taky 2m stare mimco doma a nejlepe se mu spi u zapnute digestore a vetraku. To usne jako spalek.

3. Pres den by nemel spat moc dlouho, jinak si to vybira v noci. Nebud nijak zvlast ticho pres den. Nesnaz se ho za kazdou cenu uspavat. Zkus mu nabidnout nejakou zabavu, napriklad pustit kolotoc nebo polozit pod hrazdicku. Kdyz zacne byt nevrly neni to mokra plenka/hlad, tak uspat, at se nepretahne.

4. Pokud nestihas uklid, hod maleho do nositka, pohyb po byte sem a tam ho ukoleba a on usne. Ty zatim zvladnes udelat, co treba.

S nocnim vstavanim neporadim. U nas se to uz zacina upravovat, maly spi klidne i 5h v kuse. Skoda jen, ze to nedela od pulnoci nahoru, ale spis tak max do 4rano a pak strasi. Verim ale, ze i to se brzo upravi.

Jinak ti asi nezbyde nic, nez doufat v to, ze se to brzo zmeni a maly z toho vyroste. Pokud si potrebujes odpocinout, zkusit pozadat nekoho, aby kocarkoval a ty si hpd slofika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
18.3.20 19:48

@Uzu_uzu Děkuji bohů že spí alespoň v noci, a já se ani nedivím když přes den spí všeho všudy možná 5hodin. Taky ji nenechávám dluhu brečet, třeba 5 minut pak jdu dát dudlík, pak je 5 minut ticho, pak zas 5 minut řev, pak dudlík a pak buď usne nebo si jí vezmu. No jak píšou holky, poprosit někoho aby malého vzal ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
18.3.20 19:50

@Uzu_uzu no to je pravda, že ted těžko pošleš někoho na procházku. No jedině fakt přes ten den nechat spát mín. Mi dcera spala po půl hodině přes den asi 4-5 asi možná. a spala pak celou noc. ale ona to tak měla, já nic řešit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
18.3.20 19:57

Má přehozený režim, přes den hodně spinká :think:
Zkus ho přes den více zabavit, ať sleduje, „hraje si“ a zkus ho méně nosit. Já malou vesměs od mala nenosím, když to není třeba, v sedě se mazlíme, hrajeme si, pak pokládám do postýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.20 20:41

@Kotatko03 to má přehozený a opravdu se i snažím ho zabavit i když je to težké u tak malého miminka, položim si ho napostel povídám mu, pouštim do pozadí na tabletu seriál a on poslouchá, chrastím mu s hračkami, ale tohle vše vydrží max. Pů hoďky a pak pláče a to je najezený, přebalený, a když ho vemu do ruky tak je spokejený ale jen tehdy když snim chodim a kolíbám, jakmile si sednu tak to pozná, přísáhám že jsem ho zkoušela očůrat všemožně když to takhle řeknu ale on to vždy pozná. Jenže nosit právě ho taky nedokážu dlouho jak je těžký a za dny a noci kolíbání v náruči když je to nezbytně nutné se to nastřádá do těch rukou a bolí více plus únava do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
18.3.20 21:26

Mám sedmitýdenního chlapečka, který je na UM. Přes den má intervaly mezi krmeními také tři hodiny, které se snažím dodržovat. Zaplať Pán Bůh od 4. týdne usne mezi 21.-22 hod. a spí cca do 6 hodin druhého dne (snad se to nepos.re, když jsem ho teď pochválila).
K tomu mám další dvě děti (5 a cca 3 roky), takže musím fungovat i pro ně. Musím říci, že u malého zabírá, když je pevně svázaný. Když se mi budil ještě během noci, tak jsem na něj při krmení vůbec nemluvila, měla ztlumené světlo. Pak jsem ho svázala a pustila u něj bílý šum (nenaladěné rádio). To usnul celkem hned…
U tebe bych to svázání zkusila také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky