2 měsíční miminko nechce spinkat, jsem unavená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
18.3.20 21:31

@Pocahonta jé to by byla paráda takhle dlouho kdyby spal, klepu ať to vydrží aby se to nezakřiklo. Chápu a upřímně obdivuji maminky s více dětmi. Pro mě je to nepředstavitelné ale to je možná názor teď, vzhledem k prvnímu dítěti a že se vše učím. Do zavinovačky jsem ho zkoušela pevně dát stejně tak jako do dečky ale vždy mi začal plakat a kroutit se, že nemůže pohybovat ručičkama :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.20 21:33

@Pocahonta a bílý šum mu také pouštím, občas to zabere občas ne, přijde mi že náš malý je uplně nějak originální a pomalu na něj nic nezabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
18.3.20 21:34

@Uzu_uzu Znáš Karpovu metodu a teorii 4. trimestru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
19.3.20 07:35
@Uzu_uzu píše:
@Kotatko03 to má přehozený a opravdu se i snažím ho zabavit i když je to težké u tak malého miminka, položim si ho napostel povídám mu, pouštim do pozadí na tabletu seriál a on poslouchá, chrastím mu s hračkami, ale tohle vše vydrží max. Pů hoďky a pak pláče a to je najezený, přebalený, a když ho vemu do ruky tak je spokejený ale jen tehdy když snim chodim a kolíbám, jakmile si sednu tak to pozná, přísáhám že jsem ho zkoušela očůrat všemožně když to takhle řeknu ale on to vždy pozná. Jenže nosit právě ho taky nedokážu dlouho jak je těžký a za dny a noci kolíbání v náruči když je to nezbytně nutné se to nastřádá do těch rukou a bolí více plus únava do toho.

nojo, když ty sis ho na to nošení naučila, to teď hůř budeš odvykat. Nám malá když byla hodně maličká spala v hnízdečku, ale udělaném z deky, srolovala jsem jí a udělala z ní hnízdečko tak, aby ho měla úplně kolem sebe, na těsno a zabalila jsem jí. Ze začátku jsme jí hladili po hlavičce aby usnula, později vynechali i toto. Dneska má 4m a spí už v normálním hnízdečku, ale pořád zabalená, usíná úplně sama. Nají se, dám ji do postýlky a odcházím. Většinou sama usne, jednou za čas se ozve, že nemá dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
19.3.20 08:34

Zkus si poridit satek/nositko, mozna jen chce byt s tebou. A pak hojdavak - ma pruzinu, diky ktere se sam houpe, kdyz se dite zacne vrtit, je to skvely pomocnik. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
19.3.20 08:37

@Kotatko03 sedmitydenni miminko si na nic “nenaucis” probuh, a rozhodne ne na noseni a blizkost matky. Precti si neco o ctvrtem trimestru, ta potreba je naprosto prirozena a spravna, naopak odpirat diteti noseni a blizkost je cesta do pekla. Takhle male dite se fakt NEDA rozmazlit, ono place, protoze ma nejake potreby, ne proto, ze si “neco vymrcuje”. :roll: 9 mesicu bylo permanentne u maminky v brise a po sedmi tydnech ma pochopit, ze uz u maminky tolik nebude, aby si nahodou nezvyknul jo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
20.3.20 08:41

@racooon díky za info, o čtvrtém trimestru vím, není potřeba studovat, sama jsem měla předčasně narozené miminko, které hodně potřebovalo blízkost. Ale blízkost může být i chování v sedě, není potřeba s miminkem pochodovat. O tomto mluvím, neříkám nic o tom, že nechat mimino vybrečet, to VUBEC. A už vůbec nepíšu nic o tom, že miminko nemá být s maminkou! Ale mělo by to být tak, aby byla spokojenost na obou stranách. Zakladatelka píše, že z toho pochodování jí bolí ruce a je unavená a není nic horšího než unavená a potenciálně podrážděná máma, to miminko to vycítí a akorát je nervózní. Zakladatelka je ze situace nešťastná a potřebuje řešení. Souhlasím s Tebou, nosítko může být dobrým pomocníkem. :palec: možná i kojící polštář, lehnout si a dát si mimi k sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí