Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám kamarádku bez vejcovodů a vloni porodila v 37 miminko po x pokusech IVF. Je to neštěstí, co se ti stalo, to chápu. Ale má to pořád řešení. Máš dělohu a vaječníky, to je důležité
drž se ![]()
IVF u atubarnich pacientek (bez vejcovodu) ma podle studii vyssi uspesnost! Pry je to z imunologickych duvodu.
Holky děkuji všem, jsme po revizi, ale močový test zase spíš zesílil. Hcg mám 122 a od začátku si lítá jak se mu chce. Jsem už jakoby v 9tt, pořád jsem doufala, že to je někde v děloze, ale po revizi už je jasno ![]()
…mně bylo 34, když jsem po dlouhém boji s doktory, kteří mi nechtěli dovolit otěhotnět otěhotněla… a v 10tt jsem šla na revizi kvůli zamlklému těhotenství… Byla jsem přesvědčená, že život bez dětí je evidentně jediný možný v mém případě… Dlouho. Byla jsem na dně. Záviděla každé těhotné. Přišla jsem si velmi podvedená. Svět se mi zdál mega nespravedlivý… ![]()
Je mi 38 a právě se s dcerou chystám ven ![]()
Byl to sice VELKÝ boj a nebylo to rozhodně zadarmo… ale ukázalo se, že to není tak, že mám předurčený život bez dětí!
Není to stejné jako u tebe - ale nezoufej! Za pár let to uvidíš jinak…
Dnešní medicína umí mnohé.
Drž se!!! ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.