2 roky může jelení guláš?

Anonymní
3.11.12 08:14

2 roky může jelení guláš?

Dobrý den
Potřebovala bych poradit manžel včera vařil výborný jelení guláš krásně voní a určitě i chutná ale nějak mi bliknlo hlavou zda to může i náš syn(2r)nikdy zvěřinu neměl samozřejmě je to jen vyjmečně nelanuji mu to dávat denně. Jen mě zajímá zda to tak malé dítě může? děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
3.11.12 08:17

Ja bych mu trosku dala. Spis vybrala to maso a treba testoviny a minimum stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.11.12 08:19

Zvěřinu může, naopak, je to jedno z nejzdravějšího masa vzhledem k tomu, že zvěřina se zatím nechová ve velkochovech a nedopuje srágorami..
Osobně bych spíš řešila tu úpravu - já bych takhle malému prckovi žádnou kořeněnou zahuštěnou omáčku nedala, ale jsou takové maminky, které to dávají už kolem roku, takže, jestli je na takový typ jídla tvé dítko zvyklé, tak jelen klidně..

• Citovat
  • Upravit
17878
3.11.12 08:25

Nemuze a vy dospelaci urcite taky ne, ale muzes to poslat mne, ja se obetuju :mrgreen: :mrgreen: (jeee, dala bych si :think: )

ale ne, vazne. myslim, ze maso muze uplne v pohode…(jen bych dala pozor na koreni a tak-zalezi, co tam manzel nacpal)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
3.11.12 08:29

No to ja bych mu ji klidne i denne dala.. na zverine prece neni nic spatneho ne?
problem muze byt max. v koreni v gulasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
3.11.12 08:31

Jasně že můžeš. Náš dvouleťák taky jí všechno co my. Proto míň solím a kořením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
3.11.12 08:33

@lucie.t
přesně tak to vidím, maso bude jistě kvalitní lepší než kuřecí z tesca např. Jedině snad to koření jestli je tam nějaké dráždivé (česnek, pálivá paprika). Maso nejím už roky tak nemám přehled s čím se dělá taková omáčka :oops: ale co se týče jelena samotného to bych byla v klidu.

• Citovat
  • Upravit
627
3.11.12 08:33

Klidne bych mu dala myslim ze tim nic nezkazis! ve zverine neni tolik sragor jako v jinem mase, co se koreni tyce moc bych to neresila bud mu to chutnat bude nebo ne ;) ja jako mala korenene milovala stejne jako od 8m. gulas, svickovou atd… a miluju to do dnes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
3.11.12 08:55

Maso jo, jenom aby nebyla moc kořeněná a ostrá omáčka. Česnek a cibule určitě nevadí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.11.12 09:05

Pokud to maso bylo sehnáno jako legální, tak směle do toho.. Určitě bude mláděti chutnat. Problém by byl nezkontrolované ilegální maso, tam by mohly být problémy. Jinak ale v pořádku, zvěřina je dobrá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.11.12 09:10

A proč by nemohl?? je to moc dobré a rozhdně to rozšíří jeho chutě, spíš bych dala pozor, aby to nebylo moc ostré, ikdyž moje malá má pusinu plechovou po tátovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.11.12 09:12

@martina.se tak na jelenech se toho moc nekontroluje. Kontroluje se černá na svalovce. Pokud byl jelen uloven, vypadal v pořádku, nebo maso koupeno, tak bych taky (až na koření) neviděla problém v podání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.11.12 09:21

@jowana je kontrolovaná každá divočina. Je fakt, že hlavně divočáci, ale i jelení musí projít přes veterinu… Ale já bych z toho nedělala tragédii, můj mladej má zvěřinu odmalinka, protože máme v rodině myslivce :mrgreen: a upřímně, slintam jen při představě toho guláše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.11.12 09:23

@martina.se jojo, letmo okem - nově mají razítko i myslivci :lol: jen černá (divočáci) chodí vzorek na veterinu, aby se vyloučil svalovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.11.12 09:26

@jowana ;) přesně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie