Jogurt - není ho moc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jogurt - není ho moc?
Tak a zase potřebuji radu ohledně drobkova jídelníčku. Malý má 7 a půl měsíce a s příkrmy jsme začali někdy po čtvrtém měsíci. A postupem času se to u nás ustálilo a vypadá to +/- takhle: 07:00 150 - 200 g bílý jogurt
10:30 100g ovocná přesnídávka
14:00 180 - 200g masozelenina (někdy i víc)
16:00 150 - 200g bílý jogurt
18:30 200g mléčná kaše
23:00 200ml UM
- v noci ještě 180ml UM a pár křupek.
A teď ten dotaz: Nevadí takové množství jogurtu? Dávám Hollandii, malý jí jogurt od šesti měsíců na doporučení doktorky. Jogurt odpoledne někdy vynechâ,když spí. Má ho tak 4× týdně. Má teď 7,2 kg (narodil se s 3,2kg) a za poslední měsíc přibral 300g.On nikdy moc nepřibíral a je spíš hubený. Je moc aktivní a nedokáže být chvilku v klidu.
Kdy vâm začaly jíst děti kousky? Dominik hezky sní křupku, ale jakýkoliv kousek na lžičce ho nadáví a pak zvrací. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já osobně bych teda nahradila ranní jogurt mlékem, jinak jídelníček dobrý. Proč vlastně dáváš jogurt 2×?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzu se zeptat, proc nedavas UM i rano? Malymu je 18 mesicu, ale UM jeste porad pije rano, vecer a nekdy v noci. ![]()
Do jednoho roku by podle mne mely mit deti vic mleka, i kdyz samozrejme jogurt mlecny vyrobek nahradi, ale zrejme uz ne ty ostatni latky a vitaminy obsazene v UM.
Ale jinak jidelnicek dobry. ![]()
- Citovat
- Upravit
No, 2× denně jogurt je hodně, nestačilo by třeba UM? Aspoň ráno.
Mám stejně staré dítko, jídelníček máme ráno kojení, dopo ovoce, poledne zeleninu, odpoledne kojení, večeře kaše, před spaním kojení, v noci 3× kojení. Takhle staré dítko by mělo mít asi 750-1000ml mléka, nebo adekvátní dávku mléčných výrobků.
1sklenice mléka (250-300ml) = 1jogurt (150-200g) = 50g sýra = 40g tvarohu
ten sýr a tvaroh je spíš až pro roční děti a starší.
Kousky, hrudky vadily staršímu minimálně do 9měsíců. Mladšímu hrudky tolik nevadí, zelenina nemusí být rozmixovaná na atomy, ale též ho občas něco polochtá v krku, ale nezvrací. Některé děti potřebují jemnou stravu dýl. Ale všechny se časem naučí. Staršímu jsem mixovala do těch 9m určitě, pak jsem zkoušela hrudkovější kaši, třeba pohankové nebo rýžové vločky, brambory jenom pomačkané..ale jen část jídla, zbytek byl nejamno. A časem s enaučil. Teda když se dávil, tak jsem prostě ještě mixovala a zkusila to později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno bych mu dala mléko..jogurt mi ke snídani přijde jako kyselina.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekojené dítě mezi 6 a 8m věku potřebuje kolem 500ml UM, od 9m pak 200-400ml denně + mléčné výrobky (aby to dalo těch 700ml aspoň)
Píše se v chytré knížce.
Takže bych fakt vyměnila jogurt za UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S kousky jsem začala kolem 8.m., měsíc trvalo než je začala jíst, navalovalo se jí z nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože ráno UM nechce a jediné co si dá je jogurt.To noční UM má kolem dvou ráno a když nemá ten jogurt tak si vezme až v drset přesnídávku, dřív ne. Zkoušela jsem ráno kaši, ovoce i UM několikrát a bez úspěchu. A aby byl od dvou do desiti bez jidla, když vstávâ v šest mi přijde moc. Můžu vynechat odpolední jogurt tam si sem tam vezme i tu přesnídávku, i když jí sní mìň, tak 100 g, ale to by mohlo stačit. Taky si myslím, že toho jogurtu je moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda bych mu dávala UM víc, ale malý ho nikdy nechtěl a pil akorát ve spánku a toho už teď moc přes den není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Namiesto jogurtu by som ráno zaradila mlieko. Naša slečna mala v podstate taký istý jídelníček, len toho mliečka bolo viac. Teraz v 11. mesiacoch stále pije 200ML ráno, 200ML keď ide spať poobede, 200ML pred spaním a občas v noci, keď sa zobudí. S kúskami je to trochu horšie - křupky je v pohode, keď je dám kúsok pečiva, ten zje v pohode, horšie je to s kúskami ovocia, ale dúfam, že sa to zlepší. A čo sa týka masozeleniny, tak časť mixujem a časť sú kúsky, to zje tiež v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peggy.sl píše:
Ráno bych mu dala mléko..jogurt mi ke snídani přijde jako kyselina..
hm, taky mě to napadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka_mac píše:
Protože ráno UM nechce a jediné co si dá je jogurt.To noční UM má kolem dvou ráno a když nemá ten jogurt tak si vezme až v drset přesnídávku, dřív ne. Zkoušela jsem ráno kaši, ovoce i UM několikrát a bez úspěchu. A aby byl od dvou do desiti bez jidla, když vstávâ v šest mi přijde moc. Můžu vynechat odpolední jogurt tam si sem tam vezme i tu přesnídávku, i když jí sní mìň, tak 100 g, ale to by mohlo stačit. Taky si myslím, že toho jogurtu je moc.
Chápu, máme to podobně
, ráno jedině jogurt. Ten má asi nejradši, takže někdy má dva za den, ale dávám ty menší 120-150 g. Ale pokud nemá trávicí potíže, tak jogurt na škodu podle mě není. Pokud bys přece jen chtěla jednu dávku vyřadit, tak zkus tu odpolední, nahraď to třeba čerstvým mixovaným ovocem, můžeš do něj zamíchat třeba trochu nějaké instantní kaše anebo prášek UM.
- Citovat
- Upravit
Tak když ti ráno nechce mléko, tak ho do něj nedostaneš
Jako ten jogurt mu neublíží, lepší než aby byl bez jídla. Tak mu ráno dej jen 100g ne 200g. A uč ho na kousky v jídle a za měsíc mu k snídani dávej pečivo. Rozvař mu do příkrmu rýži, jáhly, nebo kuskus, to nemixuj, zbytek jo a on si zvykne. Kamarádce dcera se naučila na kousky tím, že ji do přesnídávky rozdrobila piškot, tak to klidně zkus, jestli teda nevidíš v cukru jed ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 V cukru jed nevidím.
Občas mu do jogurtu dâvám takové ty sušenky Sunark, ty se tam ale dost rozpustí. Zkusím ten kuskus, to by možná mohlo projít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ten jeden jogurt určitě nahradila. Nebo co mu dát ráno půlku jogurtu s piškotama a odpoledne druhou půlku taky s piškotama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit