2 roky - sní toho dost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sad 1 píše:
@tripetritak to toho sní moje 4,5 měsíční miminko víc za den než tvá dcerka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frozendarkness píše:
Zdravím vás maminky,Mám na vás otázku zase ohledně jídla. Nevím jestli můj syn sní tolik kolik by měl(dva roky mu teda budou v prosince. Samozřejmě tchýně a její matka mi pořád říkají, že by měl jíst víc.
Náš jídelníček:
7:00 - snídaně jogurt a pečivo chce až pak suché, sní tak půl rohlíku, někdy i celý´+150ml UM
Dopoledne jen ovoce, většinou jablko, hruška. Banán nejí.
10:30 - dostane vývar se zeleninou a drobením, ten miluje a má ho každý den, sní takovou menší misku. Když nestihnu uvařit vývar tak má pouze druhé.
12:30 - druhé jídlo. Moc mi nejí domácí uvařené, takže jí sklenky nebo hami gurmán, tak půlku velké skleničky či mističky
Pak jde spát.
15:30 - svačina přesnídávka, jogurt, pribinák
Odpoledne pouze ovoce či zeleninu
18:30 - večeře - buď polévka(miska) nebo pečivo s máslem, sýrem, pomazánkou 3/4 krajíce či rohlíku.
Před spaním má mléko 210mlMně se to nezdá tak málo, je pravda že nepatří mezi děti, které stále něco uzobávají, ale to si myslím, že není na škodu. Jak to máte s jídlem vy?
Děkuji za odpovědi
tak se mi zdá, že by drahá tchyně viděla svého vnuka jak malého mišelina s upatlanou pusou od čokolády a s blaženým výrazem. Poslala bych ji někam, podle mě tvůj kluk toho sní až dost a taky je otázka, kolik toho sní a jak vypadá, mně se zdá to množství docela dost, ale pokud není tlustý ani extrémně hubený, tak proč to řešit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tripetri píše:![]()
![]()
![]()
Neee, já už sem rezignovala…Ze začátku to byly fakt nervy a každý jídlo pro mě bylo stres, že zas nic nesní. Ale teď prostě neřeším, je spokojená, hlad evidentně nemá (živá je dost
![]()
) a je sice malá, ale vyloženě hubená není
no vžyť jo
akorát ten můj žravec sní tu přesnídávku celou, ještě s piškotama
![]()
- Citovat
- Upravit
@frozendarkness mám 23m dceru a tolik mi toho nesní. K snídani má 250ml kakaa nebo Hami jahodové, pak třeba suchý rohlík dopoledne. Pak jí až oběd mezi 12-13, to sní celkem dost, jí s námi. Odpoledne jak kdy - jogurt, banán, občas brumík(ale ten je jako nouzovka). Večeři má bud pečivo s něčím nebo od oběda, polívku… Přes den nezobe, podstrkávám, ale nechce. Ovoce mi moc nejí a zeleninu taky ne
Po večeři si vyčistí zuby, na noc dostane vodu nebo neslazený čaj a spí. To je tak většina dní. Ale někdy má dny, že vyloženě „žere“
Ale to není často ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tripetri píše:
Dcera bude mít teda dva až za dva měsíce, ale nesní ani polovinu toho, co tvůj synRáno vypije jen mlíko (150-180ml), kolem půl desáté má přesnídávku, kterou ale nikdy nesní celou. Jinak za celý dopoledne ohlodá tak půlku jednoho bebečka. Na oběd má v cca 12.30 buď jen polívku nebo jen „druhý“ (ale žádný první
), ze kterýho někdy sní tak tři až čtyři lžičky a někdy teda SKORO všechno (ona je dáma, nikdy nesní všechno
![]()
). Pak před odpo spaním mlíko (150ml). Pak po spaní většinou nic, přes celý odpoledne sní kousek okurky, kousíček rohlíku, rajče (tak různě jí pořád něco podstrkuju a ona si do toho jednou kousne) - a tím myslím buď kousek okurky, nebo kousek rohlíku, nebo rajče. K večeři sní polívku (a pže už má po celým odpoledni asi hlad, tak tu sní většinou celou), nic jinýho než polívku mi nesní…A před spaním má zas tak 180ml mlíka
![]()
Jo, dopoledne podobné. Mlíko - asi zasytí nebo nevím. A pak to začíná. Nenápadně nutit jídlo:-) Polívka, oběd celkem ujdou, odpoledne zase uzobávání a podobně. Docela dobře mi jí venku na procházce, ale to je taky prd návyk. Stejně jako pouštět k jídlu písničky na Youtube nebo prohlížet knížku:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn sní míň než tvůj syn a to je o půl roku śtarší´.Um už nedávám, dávám jednou za čas ´čerstvé mlíko, pribináčka nedávám vůbec, když už tak radši občas lipánka´.A čokoládky,´bombonky podle mě nemají v jídelníčku ´malého dítěte co dělat. Takže s tím bych tchýni rychle vypakovala
![]()
- Citovat
- Upravit
- Citovat
- Upravit
Podle mě je to úplně v pohodě. A víš, co se říká - dítě se nebude dobrovolně trápit hladem, takže není potřeba tohle řešit - pokud víc nechce, nemá hlad. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit