Krmení pouze OMM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3085
15.10.12 09:59

Krmení pouze OMM

Ahoj holky, chci se zeptat, zda-li je pravda, že pokud pouze krmím odstříkaným mateřským mlékem, že se mléko ztrácí? Pokud jen odstříkávám, protože mám problém s plochými bradavkami a navíc línější miminko k sání už od narození. Bylo mi někým řečeno, že když miminko nesaje, tak ztratím mléko, máte někdo s tím zkušenosti?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
15.10.12 10:09

Když budeš odstříkávat dost často tak bys o mléko přijít neměla. Nebo si kup odsávačku nejlépe tu elektrickou ta je super. Já měla tu Medelu Swing a je fakt bezvadná hlavně napodobuje sání mimnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4995
15.10.12 10:11

@RadulkaZ, já vydržela odstříkávat 10.měsíců :palec:,žádnej problém s ubýváním mléka jsem neměla ;),chce to, ale i odstříkávat i v noci :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
15.10.12 10:11

Já ji mám, přesně tuhle odsávám.. takže neztratím mléko, když budu pouze odsávat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
15.10.12 10:12
@Market82 píše:
@RadulkaZ, já vydržela odstříkávat 10.měsíců :palec:,žádnej problém s ubýváním mléka jsem neměla ;),chce to, ale i odstříkávat i v noci :roll:.

no to se mi ulevilo, protože mě akorát straší.. uff :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
15.10.12 10:14

Ahoj, nejsem sice přeborník přes kojení, ale z toho, co mám načteno: jelikož nabídka odpovídá poptávce, tak první problém bych viděla v tom, že bych si nebyla jistá, jestli odstříkám dost, aby to mimču stačilo - přeci jen tabulky jsou pro UM. A pak opravdu obecně platí, že po třetím měsíci se mléko tvoří především při sání miminka. Odsávačkou pak vytáhneš třeba jen 60 ml, ale mimčo si vypije třeba 120ml. Takže pokud bys odsávala opravdu poctivě, podle mě laktaci nějakou udržíš, ale otázka je, zda dostačující. A minko máš jak staré, už se nerozjede myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
15.10.12 10:17

Ahoj, tak já tě nepotěším, mě se mlíko odsáváním stratilo po 3 týdnech. A asi to bylo tím, že mi to bylo nepříjemné a bolelo to. Takže jsem se s tím musela vyrovnat a najela jsem na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
15.10.12 10:23

Miminko je dnes staré 9 dní, ale v porodnici to byl horor ji krmit, prostě nechtěla.. nejdřív jsem měla pouze mlezivo, tak jí to bylo málo a pak mi tak natekla prsa a ploché bradavky, že prostě bradavku nechtěla, ted už jen odstříkávám, zkoušeli jsme i přes kloboučky, ale bylo to marný, protože i u toho spala.. a vůbec nesála, tak prostě odstříkávám el. odsávačkou do lahve.. spinká mi třeba i 4 hod v kuse, pak ji musim i budit.. dneska to zkusím ji dát z prsu, ale moc tomu nevěřim.. :-( kdyby to šlo z prsu, bylo mi to snadnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
15.10.12 10:27

Mě to celý přijde jako špatnej ppkus o kojení a kdyby to někdo poradil a pomohl, kojila bys normálně, mlíčka máš evidentně dost a co zkusiot nějaké fígle, techniku, poradkyni? odsávání je totiž hroznej opruz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
15.10.12 10:29

No v porodnici mi pomáhaly laktační poradkyně, pak mi daly odsávačku, ale řikaly, ať přikládám.. jsem doma 5. den a zatim jen odsávám.. tak já to dnes zkusim, ale musí se probudit sama jinak to nemá cenu, když spí, tak prostě spí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.10.12 10:31

Já docela dlouho dávala prso a potom dokrmila odstříkaným, malé to trvalo dlouho, než se naučila pořádně sát, aby si vysosala celou dávku. Asi po měsící se to zlepšilo a začala jsem plně kojit bez odsávání. Takže zkoušej přikládat při každém krmení, ty prsa se tím aspoň hezky stimulují. No a pak uvidíš, jestli to půjde, nebo ne, a jak dlouho budeš ochotna odsávat a krmit z lahvičky, ono je to i dost časově náročné, jak začne mít miminko větší spotřebu, tak i to odsávání trvá déle, aby sis „nadojila“ potřebnou dávku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
15.10.12 10:34

Neboj, určitě mlíko neztratíš. Já měla taky Medelu Swing a naprostá spokojenost. Mléka se dělalo dokonce nadbytek. Opravdu záleží na tom, jak často odsáváš a hlavně odsávej v noci min. 2×. Já odsávala vždy z jednoho prsu 4-5 minut, pak stejně z druhého, pak zase z toho prvního 8-10 minut a nakonec z toho druhého taky 8-10 minut. Takto by se laktace měla poměrně hezky podpořit a rozjet při odsávání. Nebyl problém mít za jedno takovéto odsávání 250 ml i víc mlíka. ;)

Příspěvek upraven 15.10.12 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
15.10.12 10:48

Ahoj tak ja taky nepotesim.. Me se mliko ztratilo po 10 dnech odsavani… a to jsem odsavala i v noci…
Kazda jsme jina nekdo muze odsavat i rok a mliko bude mit porad a nekdo holt ne..
Zkousela si kojit pres kloboucky?
Ja mam stejny problem ploche bradavky… pres kloboucky malej sat nechtel je to lenoch…uvidis zkus co nejvic prikladat a dobry by bylo mit i vahu, aby jsi vedela kolik toho mala vypije..

• Citovat
  • Upravit
3268
15.10.12 10:48
@RadulkaZ píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda-li je pravda, že pokud pouze krmím odstříkaným mateřským mlékem, že se mléko ztrácí? Pokud jen odstříkávám, protože mám problém s plochými bradavkami a navíc línější miminko k sání už od narození. Bylo mi někým řečeno, že když miminko nesaje, tak ztratím mléko, máte někdo s tím zkušenosti?? Děkuji

Potvrzuji, že je to pravda. Nevěřila jsem, když mi to říkali, ale odstříkávala jsem 2 týdny a mléka bylo den ode dne míň, ale já teda vůbec nepřikládala, protože malá se mi u kojení zalkla a pak už sem měla strach jí k prsu dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
15.10.12 10:53

Není pravda.
Měla jsem dítě na OMM do pěti a půl měsíce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie