2 roky - sní toho dost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2 roky- sní toho dost?
Zdravím vás maminky,
Mám na vás otázku zase ohledně jídla. Nevím jestli můj syn sní tolik kolik by měl(dva roky mu teda budou v prosince. Samozřejmě tchýně a její matka mi pořád říkají, že by měl jíst víc.
Náš jídelníček:
7:00 - snídaně jogurt a pečivo chce až pak suché, sní tak půl rohlíku, někdy i celý´+150ml UM
Dopoledne jen ovoce, většinou jablko, hruška. Banán nejí.
10:30 - dostane vývar se zeleninou a drobením, ten miluje a má ho každý den, sní takovou menší misku. Když nestihnu uvařit vývar tak má pouze druhé.
12:30 - druhé jídlo. Moc mi nejí domácí uvařené, takže jí sklenky nebo hami gurmán, tak půlku velké skleničky či mističky
Pak jde spát.
15:30 - svačina přesnídávka, jogurt, pribinák
Odpoledne pouze ovoce či zeleninu
18:30 - večeře - buď polévka(miska) nebo pečivo s máslem, sýrem, pomazánkou 3/4 krajíce či rohlíku.
Před spaním má mléko 210ml
Mně se to nezdá tak málo, je pravda že nepatří mezi děti, které stále něco uzobávají, ale to si myslím, že není na škodu. Jak to máte s jídlem vy?
Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kdyby toho tolik snědly moje obě děti dohromady, měla bych pocit, že se změnily v otesánky
![]()
Ne, vážně, mám doma dva nežravce, jedí mnohem míň, ale oba jsou zdraví, spokojení, plní energie (až moc
), evidentně nestrádají… Takže to nijak neřeším.
Pro info, mají kluk 3,5r. 13kg, holka 16měsíců 8kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím že toho sní dost, pokud nemá hlad tak proč ho přecpávat. Můj syn toho o moc víc nesnědl, řekla bych že míň, ale když jim to stačí tak je to v pohodě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk je taky prosincový a jeho jídelníček teď vypadá zhruba takhle:
ráno (7 hod) 180 ml mlíka, asi za hodinku si pak dá ještě housku s marmeládou/medem/sýrem nebo kus domácí buchty.
kolem 11 má kousek ovoce nebo přesnídávku
po 12 je oběd: zhruba naběračka polívky + hlavní jídlo - ale u toho neodhadnu kolik toho je, zhruba tak plný malý talířek (1,5 houskovýho knedlíku, když je ryba tak zvládne stejnou porci co já
)
odpoledne má jogurt a misku s ovocem na uzobávání
večer buď kaši nebo pečivo s něčím (1 krajíc/rohlík)
před spaním 180 ml mlíka.
Někdy si během dne jde dát nějaký kousek buchty, křupek. Ví kde to mám, tak si mě k tomu zavede.
Edit: jo a mojí babičce atchýni taky přijde že jí málo. A pořád by ho něčím cpaly. Pak se babička urazí, že mu nechutná hlavní jídlo, když mu před tím dvakrát přidá hráškovou polívku ![]()
Příspěvek upraven 15.10.12 v 15:16
- Citovat
- Upravit
Mně se taky nezdá, že by to byl až takový hrůza, váží teda 12kg ale je to docela hubeňour. Teď se začíná krmit sám alespoň tím jogurtem. Tchýni spíš znepokojuje, že ji prdí na různý mlsky čokolády a tak a nechápe, že když sní pribináka ta kdo půl hodiny nechce a nebude jíst nic dalšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pepinovi je 2.5, ji priblizne stejne (nekdy vic nekdy min) a rozhodne nemam pocit, ze by mel malo… Obcas do toho jeste neco uzobava, ale to malokdy… ![]()
- Citovat
- Upravit
@frozendarkness píše:
Mně se taky nezdá, že by to byl až takový hrůza, váží teda 12kg ale je to docela hubeňour. Teď se začíná krmit sám alespoň tím jogurtem. Tchýni spíš znepokojuje, že ji prdí na různý mlsky čokolády a tak a nechápe, že když sní pribináka ta kdo půl hodiny nechce a nebude jíst nic dalšího.
No jo všechny tchyně si myslí že dětimusí pořád jíst, jinak je to divné!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že jí úplně normálně
řekni tchýni, že moje 21m dcera někdy jen sní oběd a vypije mlíko
(poslední dobou teda spíš dost často
)
- Citovat
- Upravit
Dcera bude mít teda dva až za dva měsíce, ale nesní ani polovinu toho, co tvůj syn ![]()
Ráno vypije jen mlíko (150-180ml), kolem půl desáté má přesnídávku, kterou ale nikdy nesní celou. Jinak za celý dopoledne ohlodá tak půlku jednoho bebečka. Na oběd má v cca 12.30 buď jen polívku nebo jen „druhý“ (ale žádný první
), ze kterýho někdy sní tak tři až čtyři lžičky a někdy teda SKORO všechno (ona je dáma, nikdy nesní všechno
). Pak před odpo spaním mlíko (150ml). Pak po spaní většinou nic, přes celý odpoledne sní kousek okurky, kousíček rohlíku, rajče (tak různě jí pořád něco podstrkuju a ona si do toho jednou kousne) - a tím myslím buď kousek okurky, nebo kousek rohlíku, nebo rajče. K večeři sní polívku (a pže už má po celým odpoledni asi hlad, tak tu sní většinou celou), nic jinýho než polívku mi nesní…A před spaním má zas tak 180ml mlíka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a to ještě tu dopolední přesnídávku do ní cpu u pohádky
Ještě donedávna mi za celý dopoledne nesnědla nic a hrozně málo ovoce a zeleniny jedla vlastně celej den, tak sem ustoupila v zájmu většího dobra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to toho sní moje 4,5 měsíční miminko víc za den než tvá dcerka
![]()
- Citovat
- Upravit