Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobre rano, mam otazku, na kterou jsem nikde nenasla odpoved
. 10.11. Jdu na druhotrimestralni screening k Apolinari, kde jsem byla i na prvnim, takze me pani automaticky objednala a rekla mi, at si reknu o zadanku u sve dr. Ta mi ale zadnou nedala s tim, ze ji mit nemusim, kdyz si me automaticky objednali. Budu tedy bez zadanky nebo platit nebo mne muzou i odmitnout? Dekuji predem za odpoved.
Na druhy jsem prave zadanku mít musela. Jinak by se jednalo o hrazené vyšetření. Odevzdávala jsem ji vždy v den screeningu.
@Tichošlápek Mne nenapsali zadanku prave ani na ten prvni..Ten jsem si hradila sama a vzp mi potom proplatili.
Na screeningu jsem byla v Krči v červenci a už při objednání si o ní řekli, moje doktorka mi ji dala automaticky.
Já na něj jdu zítra. A se zadankou.Moje doktorka mi říkala, ze bez nn i, bych si to musela platit.
@Lucinecka00 píše:
@Tichošlápek Mne nenapsali zadanku prave ani na ten prvni..Ten jsem si hradila sama a vzp mi potom proplatili.
NA ten první je to v pořádku, tam ji nepotrebujes
na druhy ale ano
@Tichošlápek dekuju, tak ja teda zkusim zavolat sve dr, zda li mi tu zadanku da.
@Lucinecka00 tak zrovna i Apolináře je to tak že když máte zádankou na 1. Screening neplatíte nic. Nevím jak je to u ostatnich, ale já měla zádankou na každý.
Chodila jsem taky k apolinari a vzdy se zadankou. Bez za svoji dr at ti ji da, ji to nic neudela vypsat jednu zadanku navic a ty usetris penizky ![]()
@hapolda píše:
Chodila jsem taky k apolinari a vzdy se zadankou. Bez za svoji dr at ti ji da, ji to nic neudela vypsat jednu zadanku navic a ty usetris penizky
Mozna by bylo dobre vedet, ze lekar rozhodne nemá neomezenou moznost posilat pacienty na ruzna vysetreni a psat leky, na všechno ma limit. Takze tvrzeni, ze ji to nic neudela, ted před koncem roku, muze byt velmi usmevne. Nicmene zrovna v tomto pripade to podle me neplati, tenhle screening je „povinny“.
Spis bych si ale zavolala na pracoviste, kde je zakladatelka objednana a zeptala se tam, tam to budou jiste vedet nejlepe, jestli zadanku potrebuji nebo ne… Prijde mi to jako logictejsi a jistejsi zpusob dobrat se validního vysledku, nez se ptat na emiminu.
![]()
@mroe píše:
Mozna by bylo dobre vedet, ze lekar rozhodne nemá neomezenou moznost posilat pacienty na ruzna vysetreni a psat leky, na všechno ma limit. Takze tvrzeni, ze ji to nic neudela, ted před koncem roku, muze byt velmi usmevne. Nicmene zrovna v tomto pripade to podle me neplati, tenhle screening je „povinny“.
Spis bych si ale zavolala na pracoviste, kde je zakladatelka objednana a zeptala se tam, tam to budou jiste vedet nejlepe, jestli zadanku potrebuji nebo ne… Prijde mi to jako logictejsi a jistejsi zpusob dobrat se validního vysledku, nez se ptat na emiminu.![]()
Taky nevrdim ze muze lekaz napsat kdejakou “blbost” ale zadanka na screening je snad neco jinyho ne? Tam ji to opravdu nic neudela. Vubec se divim ze nedala hned. Ja vzdy a vsude dostanu zadanku do ruky “kdyby nahodou”
Zvláštní na první jsem žádanku neměla, také jsem si musela zaplatit a pojišťovna teda prolatila. U druhého ten je povinný tak je divné že by musela být žádanka
já teda žádnou nemám a ani neříkali, že je potřeba…ale možná to všude funguje jinak ![]()
@mroe samozrejme si zavolam, ale chtela jsem vedet, zda s tim zkusenost nekdo ma. Myslim, ze tu jsou kolikrat horsi diskuze a otazky
.
Jenze v tom se muze pracoviste od pracoviste lisit a muze se to lisit i v dobe, takze pokud necekas, ze se tu najde nekdo, kdo byl na screeningu na stejnem pracovisti minuly tyden, nemusis se dozvedet stejne nic. Zavolat si tam je rozhodne lepsi. ![]()