Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dobrý večer holky. ????
Už druhy měsíc se s přítelem snažíme o mimi. První měsíc nebyl úspěšný. Tenhle měsíc mám již čtyři dny spozdeni MS. Dělala jsem si dnes test ale ukázal se mi jako negativní. Stalo se vám některé, ze vám test ukázal dvě čárky po delším zpožděním než mě nebo zase zbytečně plasim a dělám si naděje? ![]()
Děkuji za každou radu. Mějte hezky večer ![]()
Mě vyšel tes tuším po 14dnech po očekávané MS u obou těhotenství
Moji zname se pozitivni test ukazal az po vice nez 14dnech zpozdeni. Cekala na nejakou lecbu a potrebovala to vedet, tak sla na krev a byla tehotna.
Já u druhého těhu měla 3.den po vynechaní MS těhotenský test negativní a 5.den po vynechání jsem měla už ducha na těhu testu a za pak za týden dálnici na testu.
Držím palce! Jinak nám se zadařilo 4. cyklus po vysazení antikoncepce.
Pokus se ukáže test až po delším zpoždění jako pozitivní je to proto, že byla posunutá ovulace. Obvykle po ovulaci se menzes dostane za 14 dní pokud menzes nepřijde a test je negativni, zpozdila se ovulace u které se mohlo a nemuselo otěhotnět, proto se některým ženám ukáže test pozitivní až třeba po,, zpoždéné" menzes. Test je obvykle potitivní 10 tý den po ovulaci, takže ještě před očekávanou menstruaci. Vajíčko se zahnízďuje kolem 5-7 dne po oplozující souloži a jakmile se zahnídí začne produkovat hcg hormon a ten nám udělá pozitivní test, ovšem trvá chvilku než se hormon dostane do moči. Ale ten 10 tý den už test může být pozitivní