2 smlouvy na neurčito?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.22 23:11

2 smlouvy na neurčito ?

Zdravím všechny
Je tu někdo kdo se vyzná v pracovním právu?
Vrátila sem se z RD do práce o 2 roky dřív a nyní jsem podepisovala novou smlouvu na práci na neurčito kde byla mimo jiné i 3 mesicni zkušební doba … v tu chvíli mi to úplně nepřišlo ale nyní si říkám jestli to není nějaké divné protože před lety už jsem jednu smlouvu podepisovala( na rok a jelikož po roční lhůtě neproběhla výpověď pracovní poměr přešel automaticky na dobu neurčitou ) …u firmy jsem 5 let z toho 1 rok na RD …firmě i vedoucím věřím ale mám strach ze nová smlouva není platná a nebo ta stará? Mám v tom zmatek tak kdyby někdo vedel a poradil jestli je to v pořádku nebo je v tom nějaký problém? Tak budu vděčná

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
2.7.22 05:19

Vracela jsem se po mateřské dvakrat vzdy na puvodni smlouvu s původním platem, prvne s upraveným zkráceným uvazkem po rodicaku a po druhe jsem se na zkraceny uvazek vracela a zkusebku jsem nikdy nemela. Přijde mi to dost zvláštní, ale nejsem personalista ani odborník ma pracovni právo. Ale pokud jsi uz podepsala a nezeptala ses…
Zkusebku jsem mela vzdy jen u noveho zaměstnání s novou pracovní smlouvou…

• Citovat
  • Upravit
4706
2.7.22 05:26

V původní mas asi rodič. dovolenou a tady možná jiné podmínky. Zas když splnis podmínky, mohla bys další mateřskou čerpat z obou prací. Zeptej se v praci

Příspěvek upraven 02.07.22 v 05:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
2.7.22 05:26

Spíš si myslím, že se jedná o „aktualizaci“ té první smlouvy. Jelikož ta po roce skončila, není nutné dávat výpověď apod. Každopádně se ptát po tom, co to podepíšeš, tak nějak nemá smysl. :nevim: záleží taky jestli máš stejnou pozici, práci apod.

Teďka té jen můžou ve zkusebce vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.22 07:08

@Cenarius první smlouva ale byla z roku 2017 a na MD jsem odchazela 2021 tak nevím. Jestli by případná “aktualizace” neměla být už tenkrát …vyhodit by mě sice mohli ale myslim ze to neudelaji protože nejsou lidi …já se jen bojím zdali není problém ze mám vlastně 2 smlouvy a ta činnost je naprosto stejná …ani já nejsem personalista proto mě i napadlo ze oni nemají jiný vzor pro nějaký návrat z RD a proto mi dali smlouvu novou ale nevím 🤷🏼‍♀️ …v práci se samozřejmě este zeptám jen mě napadlo jestli se v tom někdo nevyzná

• Citovat
  • Upravit
12651
2.7.22 12:23

Jak to myslíš, že první smlouva presla automaticky na dobu neurčitou? Proč by měla být nějak vypovězena, když skončila? Normálně ti skončila. A teď s tebou uzavřeli novou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
2.7.22 19:59

Pokud skončí pracovní poměr na dobu určitou, stačí neprodloužit smlouvu, žádná výpověď ze strany zaměstnavatele se nedává.
Myslím si, že zkušební doba v nové smlouvě je proto, že se vracíš z RD o dva roky dřív s velmi malým dítětem. Ze strany zaměstnavatele to chápu, může se bát, že budeš hodně chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.22 13:26

Děkuji všem co přispěli do diskuze ale můj strach byl vlastně zbytečný 😁 jelikož se semnou spojila uctarna ze mě omylem zaevidovali jako nového zaměstnance a tudíž dali novou smlouvu která ale pro mě neplatí a bude zrušena a dal se jede na smlouvu z roku 2017 …a mimochodem ohledně nemocnosti dítěte tak se s tím samozřejmě počítá ale mě dítě nenavštěvuje ani jesle ani školku takže taková ta klasika rýma co 14 dni u nás opravdu prozatím nehrozí proto se zaměstnavatel nemusí bát a pokud by dítě onemocnělo bylo by doma s otcem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat