2týdenní holčička a prdíky

17
16.7.22 14:40

2 týdenní holčička a prdíky

Zdravím maminky, mám doma 2 týdenní holčičku a trápí nás už druhý den prdíky, zkoušela jsem cvičit, masírovat a zatím to nepomohlo. Káka prdí a odrihava si normálně. Piju každý den kojící čaj ale už nevím co zkusit aby ji to pomohlo :nevim: nevíte co by nám mohlo pomoci a popřípadně najde se tu někdo kdo zkoušel rektální rourku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35828
16.7.22 14:43

Espumisan kapky a nebo rourku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4489
16.7.22 14:44

Dcera měla ve 2 měsících asi týdenní období, kdy rektální rourky byla spása, jinak by se ani nevykadila.
Akorát u dcery pomohl jen čas (vyzkoušena spousta rad) a jak se začala přetáčet na břicho, takže od měsíce do 3 byly probdělé noci a jen chování, houpání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
16.7.22 14:58

Zkus ty čaje vysadit, jsou v nich bylinky, který by ty bolesti naopak mohly způsobovat.
Jinak u nás na vyprdění hodně pomáhá poloha na tygrika a nebo sednou na gauč, pokrcit nohy, položit si je treba na stůl a položit si dite na stehna, obličejem k sobě, hezky podsadit samozřejmě, aby mělo zada zakulacena a nesedelo. To se vyprdi a vykadi skoro vždy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
16.7.22 15:26

U první 4mesice bolesti břicha, nepomohlo vůbec nic a ze jsem toho zkusila. Jen rektální rourka třeba několikrát denně. Jak to přestalo kadila a prděla normálně už sama. Druhá dcera dva měsíce, pomáhal espumisan střídat s babycalm a cvičit nožkama. Mám pocit, že to zhoršovalo vše s čím jsem se snažila pomoct já skrze mléko, třeba kmínový čaj a tak. Takže od toho jsem upustila. V nejhorších chvílích zase rourka. Teď už to má za sebou a opět vše sama. Rektální rourky se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
16.7.22 15:37

Tak rourku kupte urcite, to byla takova zachrana…,ale z nasi zkusenosti, nepomohlo nic…nejvic jen davat na bricho..dlouho pres den dcera spala tak, ze jsem si ji polozila brichem na sebe…pripravila jsem si k sobe mobil, ovladac, jidlo a piti a spala tak treba 3 hodiny…a cekat no..ve 3 a pul mesici to preslo samo…nepomohlo nic, kapky, caje, maaaze, cviceni, masticky…trochu mozna baby calm, ale ve vysledku proste jen davat na bricho, nosit na tygrika a cas…jo a jeste jsem koupala v shantala kybliku, v te teple vode s pokrcenyma nohama ji bylo taky dobre…tam to jen bublalo v ty vode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
16.7.22 16:10

Probiotika, espumisan, nahrivani bříška, navázat do šátku - přirozená poloha pro vyprdeni miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
16.7.22 17:13

Dávat i pozor na to, co sama jíš. Jídlo a pití ovlivňuje mléko a.muze něco z toho pomáhat nadýmání. Takže než dávat nějaké kapky, atd, tak v prvé řadě jíst a pít to, co nenadyma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.22 17:39

Co pomohlo nám:

• vysadit kojící čaje,
  • změna vigantholu na jiný vit. D (nemám nijak podloženo, že to mělo nějaký efekt - jiné maminky tvrdí, že ano)
  • dávat miminko od narození na bříško, jakkoliv krátce
  • BioGaia
  • hlídat si stravu matky (vše nadýmací pryč)

Při akutních potížích mazat bříško Pupikem, nosit na tygříka, babycalm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
16.7.22 22:41

Víš, že jsou to opravdu prdíky? Já u mé novorozené dcery myslela, že ano a po čase jsem zjistila, že je jen unavená a neumí usnout :mrgreen:
Jinak na bříško mě v porodnici učili masáž bříška. Pomáhá i na vykadění a fakt, že to mělo 99% úspěšnost.
1. Bříško masíruj po směru hod. ručiček
2. Stačovat bříško oběma rukama po stranách směrem k pupíku
3. Masíruj od shora dolů
4. Uchop miminko pevně za stehna a cvič s něma k bříšku a zpět (každou sekundu nahoru a dolů)
Do 5ti minut bylo vždy vymalováno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.7.22 20:47

Ahoj :)
Nám hodně pomohlo toto cvičení https://youtu.be/khD9WTBx980 to ty prdy vyloženě střílí a taky babycalm 😊 A taky davame pozor na řádný odříhnuti po kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.12.25 21:13

U nás to ve dvou týdnech vypadalo úplně stejně – kakání i odříhnutí šlo, ale prdíky bolely tak, že se malá kroutila a plakala. Masáže a cvičení taky moc efekt neměly. Rektální rourku jsem použila párkrát, když už byla úplně zoufalá, ale spíš výjimečně, abych si na to bříško moc „nezvykla“. Co nám pomohlo víc, byla kombinace: delší odříhnutí po každém kojení, nošení v klubíčku a kojit raději kratší dobu, aby tolik nehltala vzduch. A z kapek jediné, u kterých jsem fakt viděla rozdíl, byly Pegaso Baby. Ty opravdu mohu doporučit, pro nás to byl zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí