Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkoušela jsem vážit na kuchyňské váze, takže ne úplně přesné, ale za 5 dní přibral asi 120g…
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem vážit na kuchyňské váze, takže ne úplně přesné, ale za 5 dní přibral asi 120g…
to je naprosto v pohodě - bude tím břichem - nahřívat, jemně masírovat, vyzkoušet kapky, klokánkovat atd..
To přibítá pěkně, možná že chce chovat nebo prdíky? nekroutí se?
V noci se kroutil, přes den ale už ne a prdí
jen je prostě nějak nespokojený ![]()
Já teda nekojila takhle, ale dokud chtěl, tak pil
nedodržovala sem nějaký časový intervaly, přijde mi to zbytečný ![]()
On tahá vždy 5 minut jako ďas, pak 5 s povzbuzováním a většinou u toho vytuhne u říhání se probere a je řev…
Růstový spurt? Znovu zkus přiložit, je malinkej, delší intervaly u mých dětí přišli až kolem 3-4 měsíců. Do té doby lemtali skoro nonstop, taky podle toho přibírali ![]()
A co po odříhnutí ještě přiložit? Uvolní se mu místo a třeba chce ještě dokojit. Já to tak dělala taky, kojila jsem 15minut, pak chvíli počkala, malej nespokojenej, tak třeba za 5-10minut ještě dokojila a pak většinou usnul.Od té doby co jsem ho nakojila vždycky skoro když začal brečet, tak to bylo o 80% lepší. On toho moc nevypil, ve 4týdnech 50-60ml, když déle spal, tak 100ml, takže chtěl pít častěji, co 1-1,5h, a jen když spal, tak třeba až po 3h.
@Anonymní píše:
On tahá vždy 5 minut jako ďas, pak 5 s povzbuzováním a většinou u toho vytuhne u říhání se probere a je řev…
no jo, unaví se, po říhnutí se probere a zjistí že by si ještě dal ![]()
To je pěkné přibrání… podle mě možná bříško nebo prostě chce tebe, chce chovat, brečí, že tě necítí. To, že hledá dudel je normální, takhle malé miminko by sálo pořád
I to usínání - je to jak kyby jsi popisovala moji první…
A blinká? Dávej prso často, ale zase ať z tebe nemá dudel. Chovej v klubíčku, zkus pevně zavinout na spaní a uvidíš.
Zkusila bych místo dudlíku dát prso, bude to účinnější - je analgetické, navíc dudlík a technika kojení nic moc kombinace. Klidně může prsa prostřídat 4× - prostě dokud neusne na „tvrdo“
Nakonec taky přidám svůj pohled - vyrostla jsem na sunaru a moje představa byla, že miminka se nakrmí a pak spokojeně leží, často spí, dokud nemají zase hlad. Kojení bylo pro mě šokem a kluk mě 3,5 měs musel přesvědčovat, že se sunarově chovat nehodlá - a to přestože odpadal nacpaný od prsa po 5-10 min. Do té doby jsem nechápala, že kojení není krmení, že miminka se cítí spokojeně na prse, protože moc dobře chápou, že tam je jim nejlíp, jako u každého jiného malého savečka kolem. Chápu, zní to nevýchovně - ale myslím, že snad každá máma potvrdí, že miminka se ze začátku velmi rychle mění, jejich způsoby se během několika měsíců několikrát pozmění samy, bude jim stačit koukat či později třeba jen hrát si z hračkami. Každá maminka snad potvrdí, že v klidu a pohodě se děti „učí“ mnohem snáze - a každé je jiné, některým stačí zavinutí už ve 2týdnech, jiné potřebují trochu více času a uklidnění - dudlíkem? na něj je opravdu ještě týden nebo dva brzo (nic vám neuteče neboj) - mám po dudlíku syndrom bělavé bradavky, sousedka krvavé ragály - samozřejmě, každé dítě je jiné, ale počkala bych
Říct jeslti 2týdenní dítě, které často brečí, má hlad se z několika vět dá špatně- dá se to odhadnou podle okolností, ale nejlépe to vypozoruješ sama. Mě se líbí tento článek a přidávám - možná ti bude k užitku jen pár týdnů, ale když je krize tak se k tomu dá vždycky vrátit- dětem to dělá jen dobře, jen s naší představou o výchově to koliduje.
http://dojcenie.wordpress.com/…ravne-kojit/
Také se zeptám-malému je 11 dní, kojím ho z jednoho prsu 15 minut po3hodinách -na začáttku krásně saje, ke konci ho musim lehce přemlouvat, nekdy vypije 30 nekdy 80.. dneska jsem byla na převážení a prý by mohl přibrat malinko víc.. doporučila mi doktorka nakojit 15min z jednoho, pak jen docucnout z druhého a třeba na večer dát jen po lžičkách a po nakojení na zaplácnutí trochu nutrilonu, ale po lžiččce, aby si nezvyknul na flašku, když jinak plně kojím. jaký je váš názor? a kolik kdyžtak nutrilonu? děkuji
Můj názor je, že bych se vykaslala na interval a kojila na požádání. Ani dospělý nemá hlad, přesne za určitou dobu. Určitě bych nedávala ani UM, prostě koj, jak chce prcek.
Zdravím a omlouvám se za anonym…
Mám dvoutýdenní mimi, kojíme tak co 2 - 2,5hod. z jednoho prsu deset minut pak říhnutí a z druhého. Poslední dva dny si odříhne vypadá spokojeně, jen ho ale položím začne řev, dudák může sníst jak hledá… Má hlad nebo jen chce moji pozornost, nebo bolí bříško??? Při každém přebalení (před každým kojením) má plínku pokakanou, někdy jen šprknuto… Děkuji za názory…