2týdenní kojené mimi - hlad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.7.16 17:15

@Balatonek jojo jasný, to plánuju, jen se ptám, protože moje doktorka má ted na týden dovolenou a bála se aby za ten týden nešel váhou dolu, proto mi váhu pujcila at to pres ten týden měřím a příp. dokrmím, aby nešel váhově dolu.. po tom týdnu jdu hned na kontrolu a vážit samozřejmě nebudu :-)

• Citovat
  • Upravit
139
1.7.16 17:19

@Elephantka přes den právě vydrží uplně v pohodě, v noci chce časatěji, ikdyz on spíš hodně brečí, tak ho nakrmím, nemusí brečet hlady. Prsty a ruce si do pusy strká pořád, od narození, to úrý neznamená, že by měl hlad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.7.16 17:42

@Alena08 Proti breceni doporucuju precist knizku od dr. Karpa Nejstastnejsi miminko v okoli. Je ke stazeni na uloz.to. Ja si koupila tistenou na bazarku. Lip se to cte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.7.16 17:44

@Elephantka a co se tam zhruba dočtu? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
1.7.16 17:45

Tak, vyprdni se na váhu, jestli ti mimčo nebrečí hlady, tak je to ok. A jestli neztrácí na váze anebo nepřibírá opravdu pod váhově. To že si ublinkne taky neřeš, to neznamená, že co vypil, to vyblinkal, mlíko už je smíchaný s žaludečníma šťávama, takže to není jen čistý mlíko. Kojíš krásně, hoď vše za hlavu, v klidu koj, ať si spokojená ty i mimino. Dokrmy v tuto chvíli nejsou třeba. A když chce doktorka abys mu dala dokrm, má ti vysvětlit, kolik mu toho máš dát :roll: Divná mudr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.7.16 17:53

@Hermio dobre zkusím to nerešit :-) právě že se i sám krásně budí po 3 hodinách (pres den) z toho usuzuju, že nehladoví. v noci muze plakat z ruznych duvodu, ja ho pochovám, mrknu jestli neni pokaděnej a pak příp. nakojím, nikdy neodmítne, vždy se napije, saje a kdyz vidim ze usíná, tak ho loupnu zpátky do postýlky. zkusím teda jedinou vec co ríkala doktorka, dát mu 15min z jednoho a na docucnutí z druhého chvíli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.7.16 18:02

Ještě se zeptám, čím to je, že někdy mi mléko teče ve sprše nebo i přes vložku v podprsence a někdy nevymáčknu skoro nic???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.7.16 19:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
1.7.16 20:06
@Alena08 píše:
Ještě se zeptám, čím to je, že někdy mi mléko teče ve sprše nebo i přes vložku v podprsence a někdy nevymáčknu skoro nic???

To je normální. Mlíko se spouští v teple, tedy přepokládám, že máš mléka v šestinedělí hodně, máš nabouchaný prsa mlíkem (já to tak měla), a jak je dáš do teplý vody, mlíko se začne spouštět vlivem tepla. To že se ti spouští do vložky je taky normální, čím víc je prso nabouchlý mlíkem (tvrdý, pevný na pohmat, jak cihla tomu říkám), tím víc je napěchovaný a už se tam nevejde, tak se spouští. Taky když takhle nabouchlý prso dáš do podprdy, tak na něj tlačí podprda a tím vypouští to mléko z předtlakovanýho prsa. Jinak se ti mlíko spouští z druhého prsa při kojení - mimčo nejdřív roztahá prso, a pak se spuští mlíko a teče i chvilku samo, a zároveň jak se spustí mlíko v tom prsu který mimčo roztahalo, začne téct mlíko i z druhýho prsu.

No a když naprázdno tlačíš na prso, tak nevyteče nic, protože aby vyteklo, je potřeba prso nahřát a namasírovat a netlačit na něj naprázdno, to tě akorát bude bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
1.7.16 20:10
@Alena08 píše:
@Hermio dobre zkusím to nerešit :-) právě že se i sám krásně budí po 3 hodinách (pres den) z toho usuzuju, že nehladoví. v noci muze plakat z ruznych duvodu, ja ho pochovám, mrknu jestli neni pokaděnej a pak příp. nakojím, nikdy neodmítne, vždy se napije, saje a kdyz vidim ze usíná, tak ho loupnu zpátky do postýlky. zkusím teda jedinou vec co ríkala doktorka, dát mu 15min z jednoho a na docucnutí z druhého chvíli :-)

Ano je to dobrý nápad. Mléka máš zřejmě dost, takže je máš narvaný mlíkem. Jak se to mlíko spustí, když si ho mimčo roztahá, tak mu to teče chvilku samo, ale za chvíli to zase poleví a mimčo začne usínat, protože v MM jsou látky, které jsou obsažené i v sedativech, tudíž mimčo začne usínat a jak to tolik neteče, jak se propracovává k hustějšímu zadnímu mléku, tak se mu nechce tahat. Proto nabídni druhé prso, protože nazačátku je přední mléko řidší, vodovatější a lépe teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.7.16 20:35

@Hermio a co kdybych teda kdyz pribira malo, to prvni mleko odstrikala trochu a dala mu rovnou to výživné? vím, že se říká, že to první je na žízeň, ale třeba večer před spaním by to výživné,,druhé" mohlo stačit? třeba se zaplácne tím předním a na to druhé už nezbyde v zaludku místo a chut sát??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
1.7.16 20:44

@Alena08 Jo, jestli máš opravdu úplně plná prsa mléka, tak mužeš to vodové ze zečátku odstříkat, to se i doporučuje. Takže ano, mužeš, to pruhledne odstříkej a jak začne mít mléčnou barvu, tak to mimču už dej, ať neodstříkáš moc. Ale spíš ti poradím trik jak dostat do dítěte do zadní mlíko, to už mimčo většinou usíná a navíc je hutný a špatně se mu saje, tak stlačuj prso abys to mlíčko ven popohnala a pomohla tak mimču dovysát i to zadní. Mě se to osvědčilo, měla jsem i malý mičmo, 2,5 kg, takže moc síly na sání neměla, musela jsem jí pomáhat docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.7.16 21:15

@Hermio no prsa mam mekký a už moc ne plný, ale když smáčknu, tak to vytče, tak to zkusim :-) děkuji za typ, a to zadní, je nějaké jiné barvy? nebo je také bílé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
2.7.16 08:12

@Alena08 to zadní je taky bily, ale to ty ani nepoznáš, to vypije mimi.je jen hustější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.7.16 17:18

Holky, dneska od rana zkouším vážit, z 15minut z jednoho vytahnul 10+20-takže fakt asi měl hlad :-O, zkouším mu teda od rána dávat z obou prsou (každé cca 15minut) a měl 40,60,50- to je myslím dobré, nebo aspon nebrečí po krmení a usne jak špalek:-) takze těch 15 minut z jednoho mu fakt nestačilo??? budí se stejně-ted když vypije víc a stejně jako když vypil těch maálo… uvidím v noci:-) nutrilon jsem nechala zabalený a díky té váze snad bude přibírat, sem ho chudáčka asi teda mořila hlady :oops: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová