Malý kouše - chrániče bradavek

123
12.4.14 21:07

Malý kouše - chrániče bradavek

Ahoj všem zkušeným kojícím maminkám, moc Vás prosím o rady. Malý 11 měsíců má 7 zoubků a při kojení mě pořád kouše nebo spíš tlačí nechtěně zoubky na bradavky ( opírá se) a už se to nedá vydržet, tak přemýšlím o nějakých chráničích nebo formovačích??? Dřív než mi udělá nějakou bolest :( Máte zkušenosti zda by to mohlo pomoci? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1109
12.4.14 21:09

11 měsíců? Odstavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
12.4.14 21:09

Vtip samozřejmě. Ale už bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.4.14 21:17
@zoe546 píše:
Vtip samozřejmě. Ale už bych to neřešila.

Chtěla bych v kojení pokračovat. Prcek je docela závislák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.4.14 21:20

No já jsem jednou zkoušela takové ty formovače bradevek. Malá teda ještě zuby neměla byly jí teprve tři měsíce, ale měla jsem popraskané bradavky tak jsem myslela, že to bude lepší. Nějak se mi to ale nedařilo nasadit a než se mi to povedlo tak jsem protrpěla víc než při tom kojení. No je fakt že jsem asi nepřišla na správný systém jak je nasadit :nevim: Ale jestli u toho nějak moc trpíš tak bych možná mimčo odstavila. Už to kojení není zas až tak nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
12.4.14 21:20

Měla jsem ty levné cca 30Kč a byly OK, už nevím výrobce, bývají v lékárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.4.14 21:27

A dělá to už dlouho? Jestli to není jen období, zkouší, co sneseš, a pak toho třeba nechá :think: Nebo vyzkoušet nějakou LP, třeba by poradila, jak lépe přiložit, aby to nedělal. Syn má aktuálně 6 zubů a vůbec o nich nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17969
12.4.14 21:29

Formovače jistě ne, ty se při kojení nepoužívají, myslíš kloboučky-chrániče, ale já bych zkusila prvně dítě odnaučit stisk - ve chvíli, kdy stiskne tak, že tě to bolí, uvolnit bradavku z pusinky (zatlačit na bradu dítěte, nebo v tomto věku už podle zkušeností maminky) a s očním kontaktem důrazně říct ne, opakovat pokaždé, kdy stiskne takovým způsobem. Kojila jsem do dvou let čtyři děti, nějaké zkušenosti s tím mám a kousat jsem se nenechala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.4.14 21:57

Starší mě kousnul jen 1× - byla to taková bolest, že jsem ho nevědomky okamžitě sekla přes ruku :oops: a pak mu navíc pěkně vyhubovala. Zaplakal, ale už to nikdy neudělal. Na počtu zubů vůbec nezáleží, měl pak už všechny a před ani po tomto incidentu jsem je nikdy vůbec necítila. U druhého jsem už byla připravená, jak nastalo období, že to v náznaku zkusil, hned jsem se ohradila. Stačilo mj asi 3× důrazně vyhubovat a pochopil, že tudy cesta nevede. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.4.14 21:57

Podle mě to nepomůže. v tomhle věku se může naučit, že se nekouše. nevím jestli jsem výjimka, ale já zpočátku kojila přes kloobučky, bolest jak krá. va, ani jsem se neodvažovala je přestat používat, při představě jak to bude bolet bez nich..no a ono to bez nich vůbec nebolelo. takže kloboučky jsou naprd za mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
12.4.14 21:58
@bublinka8 píše:
Chtěla bych v kojení pokračovat. Prcek je docela závislák :D

ano, chapu a respektuju. Verim, ze se to vyresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
12.4.14 22:06

Já kojím už skoro 17m přes kloboučky
od malinka jak začal malej dělat u kojení blbosti nebo kousat sem prso schovala a on rychle pochopil že takhle teda ne.
Nevím jestli to je tím, nebo kloboučkama nebo tím že 1.zub měl až v 10m a ted má 7, ale nekouše - nikdy a nedělá blbosti nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.4.14 22:19

Mě malá také hryzla…je cca stejně stará, krve jako z vola, takže jsem hned schovala a řekla, že už NE a důrazně…od té doby to neudělala, ale hojilo se to tedy pěkně blbě :cert: Má jeden zub..starší jich měl plno a nikdy neudělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
13.4.14 12:57

Mě to dělala první a teď i druhá (je jí 9,5 měsíce) a mám tu zkušenost, že to přejde, přestanou to dělat. Já teda měla u obou zmasakrované jen levé prso. Chvilkama fakt skučím bolestí, ale nepřdstanu kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.14 13:03

Syn mě taky jednu dobu kousal a měl z toho strašnou srandu :cert: Stačilo mu párkrát prso sebrat, vynadat mu, a za nějaký čas pochopil, že se to prostě nesmí. Jinak bude mít po koze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová