Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, kdy jste po porodu dostali první menstruaci. Já jsem rodila 21.1., takže na velikonoční pondělí to budou 3 měsíce. Miminko plně kojím. Gynekoložka mi řekla, že pokud to nedostanu, ať přijdu, že mi dá injekci. (Akorát jsem přeslechla do jaké doby když to nedostanu
)Myslela jsem, že dokud budu plně kojit, že menstruaci mít nebudu.. Ne že by mi totiž chyběla
Navíc bych tomu chtěla nechat přirozený průběh a ne to hned zase popohánět chemicky. Díky za vaše poznatky a zkušenosti.
@reliska Kojim a presne v den, kdy mela mala sedm mesicu jsem to opet dostala. Kazda to ma jinak, kamaradka taky koji, syn ma uz deset mesicu a nic, svagrova u prvniho az skoro po roce a u druhyho uz nekdy po ctyrech mesicich… Zatim to fakt resit nemusis ![]()
Ja mam prave dneska desetimesicni dceru a jeste jsem to nedostala. Kojim uz jen 3-4× behem 24h.
U syna jsem to dostala prave v jeho 10 mesicich. nech to na prirode ![]()
Tak já rodila loni v dubnu a dostala jsem to až letos v lednu, což je nějakých 9 měsíců, nechápu, co chce gyn. vyvolávat ![]()
Ahoj,
já kojila cca 14 měsíců a první menzes jsem dostala asi 3 měsíce po ukončení kojení, tak asi 17 měsíců po porodu. pak jsem asi za 3 měsíce znovu otěhotněla
, takže jsem během skoro 4 let menstruovala asi 4× a gynekoložka to neřešila. Je to normální.
Kamarádka začala menstruovat hned po šestinedělí. Byla z toho špatná. Gynekoložka jí řekla, že je asi hormonálně silná a proto tak brzy… Moc nadšená z toho nebyla, ale co už mohla dělat.
takže neřeš. A pokud Ti bude chtít doktorka dávat injekci na vyvolání menzes, když kojíš, pak je skoro na místě změnit lékaře. Neb je to blbost…
Ahoj, to zatím nemusíš řešit. Některé maminky se rozmenstruují, až když odstaví
Já konkrétně po prvním porodu dostala menstruaci asi 2 týdny po šestinedělí, po druhém až po zavedení příkrmů, takže zhruba půl roku od porodu. Obě děti jsem plně kojila, ale evidentně to zas takový vliv nemá ![]()
Co? injekci?
já poprvé dostala po 11m, a podruhé po 21,5 měsíci po porodu
mám o pět dní mladší mímo a taky jsem to ještě nedostala, ani mi to nechybí ![]()
u prvního jsem to dostala až skoro rok po porodu.Moje doktorka teda řekla, že když kojim MS nemusím vůbec dostat, ani jí nenapadlo vyvolávat…
@reliska do 7,5 měsíce jsem plně kojila, první mentruaci jsem dostala v 9ti měsících malýho, takže jakmile trochu poklesl odbyt mlíka a mimčo začalo jíst mimo mně, spustil se mi cyklus. To samé u druhého, jen cca o měsíc dřív, protože jsem i o měsíc dřív začala s příkrmama. Kamarádka třeba začala menstruovat až když ve 14ti měsících úplně odstavila. Já bych do sebe nenechala narvat hormonální vyvolávačku ani za nic!!! Proč taky? Je to pro ženské tělo přirozený stav.
@reliska Mám desetiměsíčního, už cca 14 dní kojím tak na chuť 1-2× denně a menstruace se ještě nedostavila. Popravdě mi ani vůbec nechybí.
Já u obou dostala po 5-ti měsících. Jedna kamarádka po 1,5 roku, druhá po 9-ti měsících a další po 8. Nechápu proč vyvolávat já bych počkala než přijde sama.
Byt tebou, zadnou injekci bych si davat nenechala a volila prirozeny prubeh. Ja kojim 13 mesicu a zatim nic…uz ani pomalu nevim, co je to menstruace ![]()
Nemenstruovala jsem asi 3 roky. Jsem kojila, bez menstruace znovu otěhotněla, pak zase kojila, pak asi rok po druhém porodu.
@reliska takovou hovadinu slyším prvně
Kojila jsem 21 měsíců a dostala jsem to až po odstavení. A mohl by si někdo zkusit mi to chtít vyvolat ![]()
Děkuji všem, to jste mi udělaly velkou radost! Pouštím to tedy z hlavy.. Injekci si dát nenechám a počkám, až to přijde samo. Jen jsem chtěla mít jistotu, že je vše v normálním průběhu
Měla jsem s tím totiž problém i před otěhotněním. Po vysazení antikoncepce jsem to vůbec bez injekce nebo prášků nedostala. Nějak málo mi fungovaly vaječníky. Taky mi nešlo skoro 2 roky otěhotnět. Pak mi MUDr. napsala hormony na podporu činnosti vaječníků a za 2 měsíce bylo počnuto
Já taky nejsem pro chemii, ale někdy se ta příroda holt musí trošku popostrčit. Byla jsem ráda, že jsme se vyhnuli umělému oplodnění, protože už jsem myslela, že to jinak asi nepůjde.