Zažívací trápení 2měsíčního

1180
12.4.14 21:16

zažívací trápení

Holky omlouvám se předem za téma které je jistě pdobné tématům, který tu již jsou.. ale jsem fakt na dně a potřebuju asi slova útěchy a jakkoukoliv radu, tip jak z toho ven..
Mám chlapečka (2 měsíce), když nám bylo 6 týdnů dostala jsem zánět v prsu, nasadili mi antibiotika a malýho jsem začala přikrmovat Nutrilonem protože sem přišla o mlíko.. s nástupem antibiotik byl ale stále kojen, takže samozřejmě během 2 dní naprosto příšerný problémy s bříškem - hlenovitá stolice, strašně smradlavá, později se začala objevovat i krev (takové krvavé nitky nebo hleny). Celý týden na ant. jme téměř proskákali na míči, protože to bylo jediný kdy neřval a kdy se mu ulevilo.. nutno podotknout že byl hodně nafouknutej takže i prdíky dávaly celkově zabrat. Dobrala jsem antibiotika a myslela i naivně že je to za námi.. Bohužel v tom jednom prsu e mi netvoří moc mléka.. (cca za celou noc odsaju 30ml? ) Takže sem se snažila rozkojit.. během 4 dnů po antibiotikách sem v prsu dostala retenci.. takže zase novej kolotoč.. do toho jsem teda malýho odstavila od nutrilonu, protože jsme byli u doktorky a po výtěru zjistili že mu nesedla kombinace nutrilonu a MM, doktorka řekla ať si koupíme bezlaktozovej nutrilon, takže já si nasadila dietu (ted 2. den). Vcera jsme malýho zvážili, za posledních 14 dní nabral pouze 100 - 150 g.:( dneska jsem kojila a vážila abych měla předtsavu kolik vypije.. od půlnoci do teď vytáhl s bídou 300 g.. (dopoledne pije po 80, ted k veceru uz min - boli ho bricho, tak moc nechce). Samozřejmě jsem dostala nerva ze pije malo a ze ma hlad protoze porad rve.. tak sem mu udelala bezlaktozovej nutrilon… tak se mi poblil takovym stylem, ze i on sam byl prekvapenej co se s nim deje.. pblita postel, prebalovak.. no stihl toho fakt hodne.. Holky já už sem fakt úplně na dně psychicky.. stolice jeden den vypadá líp (třeba dneska) druhej den je to zase horší.. do toho teď to blití.. Mám nervy z toho že nepřibírá, že má velkýztráty co se týká průjmu.. Dneska jsem nasadila lactobacily, a nasadila mu odvar z rýže s mrkvi.. po tom teda neblije a po mým mlíku taky ne.. já vlastně ani nevím co chci poradit.. jestli se rozkojím? jestli to že vyhodil ten nutrilon je známka toho že to prostě už nesnese? co ta stolice? nějaké rady jak pomoct rekonvalescenci.. V nemocnici jsme zatím nebyli protože když se nají ode mě tak je to nejvíc spokojený dítě.. brouká si, směje se, kouká na kolotoč.. ale taky hodně spí protože nemá energii.. je celou dobu bez teplot.. mám nervy jak špagáty.. :( budu ráda za jakoukoliv radu i když si myslím že už sem snad vyzkoušela všechhno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
12.4.14 21:20

Ať je brzy lépe

Příspěvek upraven 12.04.14 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
12.4.14 21:23

Já bych řekla buď kojit, nebo přejít na UM. Jestli chceš kojit, tak koj, přikládej po klidně po dvou hodinách, hodně pij, můžeš zkusit homeopatika, za pár dní se ti laktace může upravit a bude po problémech. Jo a nevaž ho po každém kojení, to je šílený stres, domluv se s doktorku, že si zajdeš třeba co tři dny na převážení k ní. Když budeš řešit každý mililitr, tak zašílíš.

Anebo se na kojená vykašlat a přejít na UM - bezlaktózový NNutrilon je pěkně hnusný, já ho pít, tak asi bleju taky :D Ale mimina si na to dokážou dobře zvyknout. Možná mu to teče z flašky moc rychle, napolyká hodně vzduchu a proto blinká? zkus ho uprostřed krmení nechat krknout a pak pokračovat.

ten rýžový odvar klidně taky, ať není dehydrovaný…držím palce, ať se to srovná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
12.4.14 21:29

Ahoj, chápu tvé pocity. Hlavně by ses měla dát do pohody nejdříve ty, protože to malému určitě taky moc nepřidává, když z tebe cítí stres a nervozitu. Také to neprospívá tvorbě mlíčka. Na zvýšení tvorby si kup v lékárně homeopatika, ty mne zabraly výborně, když jsem nemohla týden kojit kvůli pobytu malého v nemocnici. Nevím jestli to tak je, ale z tvého popisu na mne dýchá hrozná překotnost, jako bys tomu nedávala vůbec čas a zkoušela pátý přes devátý. Hlavně to chce klid. Co se týká bolavého bříška, tak to máme taky za sebou, takže ho nechávej hodně rozbaleného „prokopat“, masíruj bříško a hodně nám pomohlo i nahřívání plínky a přikládání na bříško. A jestli je po kojení v klidu a v pohodě, tak se soustřeď hlavně na to. Zkus ještě třeba pít hodně fenyklový nebo kojící čaj, to taky pomáhá na bříško. Možná tohle všechno děláš. Pokud ano, nenechala bych se odbít a řešila to znovu s MUDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
12.4.14 21:40

@daniellle chápu dobře, že ty už jsi zdravá a trápí tě, jestli máš dost mlíka a UM že nadělá takové problémy? Takže zalez si s malým na 2-3 dny do postele nebo na gauč nebo kamsi a neměj na práci nic jinýho než kojit a kojit. Hodně pij, mě se osvědčil od Lerosu Bio čaj pro kojcí matky, byl fakt lahodnej.. ten nebio tak chutnej není. Nahřívej si prsa před kojením, líp a víc mu toho pak poteče, ideální je na to polštářek s třešňovýma peckama z DMka. A koj a přikládej klidně co hodinu. Čím čerstvější mlíko z prsou pije, tím tučnější je.. to řídké přední mlíko se dělá, když to mlíko v těch prsou „stojí“ a tuky se resorbují.. Když píšeš, že po kojení máš spokojené miminko, nevzdávej to, malý evidentně sám ví, co je pro něj nejlepší. A ty se hoď do klidu. 150g za 14 dní není zas až taková tregedie, to doženete hravě. Je fajn si pozvat třeba i laktační poradkyni, na netu jsou odkazy laktačních poradkyn, mají svou ligu a stránky. Umějí poradit, zhodnotit, tvrdí, že rozkojit lze každá a hlavně, co mám zkušenost, tak povzbudí a pochválí a to většinou udělá u vystresovaných ustaraných novopečených maminek nejvíc. Zvládnete to, neboj :hug: A kdybys měla starost o tu dehydrataci, tak dej do lahvičky trochu čisté kojenecké vody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.4.14 21:48

Pokud ti jde o kojení, tak bych ještě pár dní vydržela jen kojit. Třeba se dnes poblil proto, že byl prostě přepitý. Vykašlat se na tabulky kolik by měl vypít, navíc to domácí vážení dvakrát přesné nebude. Řídit se podle spokojenosti dítěte, to píšeš, že po nakojení spokojený je. Kojit často, z obou prsů. Pokud čůrá dost a vypadá spokojeně, tak se mu pár dní určitě noc nestane ani s nižšími přírůstky.
Já měla šíleně bolestivou retenci 2×, jednou to bylo po štřevní chřipce a taky jsem zaznamenala výrazný úbytek mléka v tom prsu (po střevní chřipce i celkově), ale malý to během dvou dnů prostě „roztahal“. Takže věřit sobě a dítěti a bude to ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.4.14 22:00

Holky díky… ani nevíte jak hezky se to čte… pravda je ta že jsem hodně ve stresu z toho, každý den se budím, chovám malýho a slibuji že už e to ten den zlepší a bude dobře a vždycky se objeví nějaká novota.. takže každý dopoledne jsem relativně v klidu, pak přijde něco co mě rozhodí (blití, nebo plná plína která vypadá hůř než jsem zvyklá) a už jsem zae v hajzlu.. do toho okolí taky nepřidává. je to fakt velkej tlak na mě.. ale po tom co sem si přečetla tady to udělám tak, že zítra ho zvážíme jen v plínce.. celý den e opravdu budu věnovat jen jemu, kojení a mému mlíku.. a zvážímě ho v pondělí ráno zase v plínce.. uvidíme jetli tam bude alespoň nějaký náznak přibírání.. kojení dám ještě šanci, jen je trošku problém že bradavky mám teď hodně rozpraskaný takže budu asi trochu trpět, ale to se nedá nic dělat.. zase ráno vstanu s úsměvem a slíbím mu že to už bude lepší.. jednou to přeci musí přijít.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.4.14 22:16

@daniellle Určitě to bude lepší :kytka: Ty rozpraskané bradavky… jsi si jistá technikou kojení? Možná by neškodilo pozvat domů nějakou šikovnou LP, aby se na vás podívala, poupravila… Obsah plínky bych až tak nezkoumala, pokud je dítě spokojené (pokud tam teda nejsou třeba POŘÁD ty nitky krve nebo pokud stolice DLOUHODOBĚ nezapáchá). Mladší měl taky období hlenovité stolice, pak období úplné vody, pak zase úplně tuhé bobky po týdenním nekakání a já to vůbec neřešila, protože byl spokojený.
A jak tu psal někdo výše. Pokud nemáš staršího prcka, využij toho a zalez s mimčem do postele, ideálně nahý hrudník a mimčo jen v plínce, kontakt kůže na kůže je důležitý i pro tvorbu mlíka. Nevěnuj se ničemu jinému než kojení, odpočívej (spi, pusť si film, čti si). A užívej si ty chvíle s malým :hug:
A vůbec neřeš, kolik pije nebo nepije. Mladšího kojím už 15 měsíců a jednou jsem v jeho půl roce zkusmo zvážila, kolik za kojení vypil, nebyla to ani stovka a to pil na něj extrémně dlouho. Takže osobně si myslím, že normálně dává tak 50 ml na kojení. Kojím ale často, ještě teď (fakt blbě jí) tak 10× denně. Je spokojený a vypadá velice dobře živeně, takže to neřeším. Takže to taky neřeš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
12.4.14 23:22

Ahoj, ohledně kojení, já se nemohla rozkojit, používala sem kloubouček a nebyla sem si jistá technikou. Byla u mě lakatční poradkyně a vše v pohodě. Pak jsem taky dostala zánět a kojení byla bolest. Pomohla mi odsávačka a homeopatika Riccinus communis ( min je to i psychická berle :) ) a pak byla malá líná večer sát, tak jsem odsavala v noci a na noc dostávala odsáté z lahve Medela, takže mi to nanarušilo kojení. Malé je teď 13m a pořád kojím, takže bych se nestrsesovala, lehce se to říká, ale klid mi hodně pomohl.

A taky jsem měla půjčenuo váhu první měsíc a byl to spíš stres, když dle váhy to vypadalo že pije málo a jak jsme ji vrátili byla jsem klidnější a tolik to neřešila.

Přeju pevné nervy a ať je brzy vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
13.4.14 07:55
@lekarnicka28 píše:
@daniellle chápu dobře, že ty už jsi zdravá a trápí tě, jestli máš dost mlíka a UM že nadělá takové problémy? Takže zalez si s malým na 2-3 dny do postele nebo na gauč nebo kamsi a neměj na práci nic jinýho než kojit a kojit. Hodně pij, mě se osvědčil od Lerosu Bio čaj pro kojcí matky, byl fakt lahodnej.. ten nebio tak chutnej není. Nahřívej si prsa před kojením, líp a víc mu toho pak poteče, ideální je na to polštářek s třešňovýma peckama z DMka. A koj a přikládej klidně co hodinu. Čím čerstvější mlíko z prsou pije, tím tučnější je.. to řídké přední mlíko se dělá, když to mlíko v těch prsou „stojí“ a tuky se resorbují.. Když píšeš, že po kojení máš spokojené miminko, nevzdávej to, malý evidentně sám ví, co je pro něj nejlepší. A ty se hoď do klidu. 150g za 14 dní není zas až taková tregedie, to doženete hravě. Je fajn si pozvat třeba i laktační poradkyni, na netu jsou odkazy laktačních poradkyn, mají svou ligu a stránky. Umějí poradit, zhodnotit, tvrdí, že rozkojit lze každá a hlavně, co mám zkušenost, tak povzbudí a pochválí a to většinou udělá u vystresovaných ustaraných novopečených maminek nejvíc. Zvládnete to, neboj :hug: A kdybys měla starost o tu dehydrataci, tak dej do lahvičky trochu čisté kojenecké vody..

Moje slova! Ten bio čaj od Lerosu je výborný, piju ho na litry a s mlíkem nemám problém. Všechno chce ale svůj čas. Na to vážení se vážně vyprdni, akorát se stresuješ. Navíc miminko nepřibírá pořád stejně. Jsou období, kdy nabývá rychle a jindy zase třeba skoro vůbec. Co se týká té dehydratace - pokud plně kojíš, miminku to stačí i na zavodnění. Jo a polštářek z DMka je taky výbornej na prohřátí bolavého bříška ;-) Hlavně tomu všemu dej čas a klid. Ono se to srovná a ustálí a uklidní. My to máme taky za sebou. Chvílemi se mi vážně chtělo brečet, protože jsem měla pocit, že jako máma to prostě nezvládnu.. Tak držím palce, ať je to brzy lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová