20 měsíční dítě nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Nikolka29 píše: Čauky holky taky máte problém s tím, že vám dítě nechce jíst? Mám 20 měsíčního chlapečka a ten sice nikdy nebyl jedlík, ale teďka je to extrém sní mi třeba ráno 3/4 jogurtu s pak už po celý den vše odmítá jediné co třeba sní je ještě nějaká ta křupka. Nemáte někdo radu co s tím? Děkuji za rady.
Sedněte si s ním v klidu u stolu a nabízejte. Nemluvte o jídle špatně. Nedávejte sladké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno jsme zkoušeli a nejde to úplně odmítá myslela jsem si nejdříve, že je to mým vařením, ale odmítá i skleničku a hlavně jídla, které měl rád jako jsou boloňské špagety nebo kuře na paprice. Dnes ráno snědl pouze 60 g jogurtů a jinak nic nechce a to ještě snědl, protože jsme ho trochu nutili. Kdyby mi alepsoň v noci nebo večer či ráno vypil aspoň Sunar, ale ten už odmítá úplně. Už jsem zoufalá jediné co tak docela hodně pije.
- Citovat
- Upravit
@Nikolka29 píše:
Všechno jsme zkoušeli a nejde to úplně odmítá myslela jsem si nejdříve, že je to mým vařením, ale odmítá i skleničku a hlavně jídla, které měl rád jako jsou boloňské špagety nebo kuře na paprice. Dnes ráno snědl pouze 60 g jogurtů a jinak nic nechce a to ještě snědl, protože jsme ho trochu nutili. Kdyby mi alepsoň v noci nebo večer či ráno vypil aspoň Sunar, ale ten už odmítá úplně. Už jsem zoufalá jediné co tak docela hodně pije.
Takze nekolik dni v kuse sni jen cca 60 g jogurtu, pak krupek a jinak jen pije neslazene piti? Zadne mleko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani od vas z talire si nevezme?
Jidlo do ruky a jist sam nechce?
Vysetreny od doktorky je? (celiakie apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trošku bych tě uklidnila… Když dcerka byla v podobném věku, možná o něco starší… Tak měla takové období více jak dva měsíce, nejedla téměř nic, i když jsem vařila její oblíbená jídla… Pak se jednou za pár dni najedla s námi třeba oběd, tak jsem si říkala, máme vyhráno a pak další dny nic nejedla… Paní doktorka říkala, že to tak některé děti mívají, ale určitě to s ní zkonzultuj, ale pokud pije, celkově se chová a vypadá v pořádku, tak bych pořád jen nabízela a hlavně žádné dítě dobrovodne se nevyhladovi, popřípadě mít na telefonu doktorku…
Neproběhla u vás nějaká velká změna? Narození sourozence, stěhování atd. Určitě se to srovná držím palce
Jo a po cca 2 měsících zniceho nic začala jist úplně vše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky právě, že nic jak jsem již psala nikdy nebyl nějaký velký jedlík hlavně jsme to přisuzovali, že je to k vůli zubům, když třeba něco bolí mě taky nemám chuť k jídlu s doktorkou jsem to konzultovala a říkala, že si myslí, že je to k vůli zoubkům. Podle grafů nemá podvahu takže by to zatím neřešila. Jdu tam příští týden nahmatala jsem mu totiž v oblasti žaludku bulku nevím zda to tam takto má být či ne tak snad s tím konečně něco bude dělat. Je pravda, že čaj pije slazený, protože jinak by mi to nevypil, ale snažím se mu postupně ubírat. Nevím no malý měl od malinká pořád nějaké problémy naposledy skončil v nemocnici s tím, že měl hrozně vysoké horečky měl třeba 37° a z ničeho nic to během půl hodiny skočilo na 40°C a takto mu to pořád kolísalo tak jsme skončili v nemocnici s tím že neví co mu je pořád dělalu různé vyšetření měl prý hodně vysoké parametry, kdy mi doktorka na kardiologii řekla že to měl opravdu hodně vysoké a že je ráda že to doktoři zvládli každopádně ležel na jipu a prý měl nějakou infekci a oni nevěděli, kde ta infekce je, že to něco napadlo a nemohli přijít na to kde a dokonce na to ani nepřišli nasazovali různé antibiotika, které díky bohu zabraly a uzavřeli to, že měl nějakou angínu. To jsem trochu odbočila od tématu každopádně jsem tím chtěla říct, že Tomík od malinká pořád něco má neustále něco těšíme a přitom na imunitě nám řekli, že má imunitu dobrou proti možná pro některé maminky trochu vyšiluji, ale když pořád něco řešíte tak už se bojíte..
- Citovat
- Upravit
@Nikolka29 píše:
A jogurt má jaký?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na 20 měsícich mu nedávej jakousi skleničku. Může jíst normální jídlo, akorát ne přesolené a překořenělé. Dej mu toho malinko a lžíci. Nebo ať jí rukama. Jez před nim a dělej mňam mňam. Přes den mu prostě každou chvilku něco nabídni. Vše na proužky nebo takové kousky, aby se mu to dobře bralo do ručičky. Samozřejmost je krevní vyšetření a možná i to sono bříška. Prospívá nebo je hubený?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávám mu skleničku pouze pokud jedeme pryč a zkoušela jsem, protože mi odmítal normální jídlo a ještě, aby toho nebylo málo tak nechce kousat tudíž musím vše mixovat i to jsem zkoušela dokonce dělat s jídla různé kravinky on je úplně bez zájmu. Dle doktorky prý je v normě nevím tak má 20 měsíců a váží 10kg to si myslím, že je málo.
- Citovat
- Upravit
Promiň co se týká jogurtu tak ty dávám různé už i klasického florianka, pribináček prostě různé bílé někdy ochucený tvaroh.. co se týká třeba chleba tak to také nechce on mi prostě vše odmítá, ale co je paradox tak nechce kousat chleba apod, ale když dostal nevím třeba nějakou sušenku tak tu v pohodě rozkousal.. já nevím nerozumím tomu nejdříve jsem si myslela, že chce jenom sladké, ale zase třeba krupici včera ovesné vločky to vše mi odmítal a to mi před tím jedl.
- Citovat
- Upravit
@Nikolka29 píše:
Promiň co se týká jogurtu tak ty dávám různé už i klasického florianka, pribináček prostě různé bílé někdy ochucený tvaroh.. co se týká třeba chleba tak to také nechce on mi prostě vše odmítá, ale co je paradox tak nechce kousat chleba apod, ale když dostal nevím třeba nějakou sušenku tak tu v pohodě rozkousal.. já nevím nerozumím tomu nejdříve jsem si myslela, že chce jenom sladké, ale zase třeba krupici včera ovesné vločky to vše mi odmítal a to mi před tím jedl.
Jogurt je jogurt. Není to pribiňák a ani žádný jiný krém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky holky taky máte problém s tím, že vám dítě nechce jíst? Mám 20 měsíčního chlapečka a ten sice nikdy nebyl jedlík, ale teďka je to extrém sní mi třeba ráno 3/4 jogurtu s pak už po celý den vše odmítá jediné co třeba sní je ještě nějaká ta křupka. Nemáte někdo radu co s tím? Děkuji za rady.