Ve 20 měsících udělá jen pár kroků, nechodí

11.10.24 10:47

20 měsíců a pár kroků

Dobrý den mám holku už 20 měsíců a už udělá sama pak kroků myslíte že je na dobré cestě že to nebude trvat už dlouho a bude chodit?
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
11.10.24 10:51
@Lucinkajahudka píše: Více

A v 18 měsících její nechození nikdo neřešil? To je obvykle nejzažší termín, kdy se odesílá na fyzio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.24 10:56

@unuděná jsme sledované na neurologii i SME cvičili a řekli nám do dvou let se má rozchodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
11.10.24 11:01

Tak tady asi chybí “důležitá” informace, že jste sledovaný na neurologii… asi je nějaký “problem” tudíž na vaši dcerku jsou jiné nároky….
Chodíte i na fyzio? Myslím, že by nebylo od věci případně nějakého fyzioterapeuta najít a ten by vám pomohl líp, než rady tady.

Každopádně pokud udělá par kroku do prostoru. Umí se zvednout ze země bez opory, tak se brzy rozchodí. Ale někdo udělá par kroku a do týdne chodí a jinému dítěti to muže trvat měsíc/dva… kazdy má jiné tempo a hlavně ty deti potřebuji mít jistotu v pohybu.

• Citovat
  • Upravit
53190
11.10.24 11:03

A my máme kouknout do křišťálové koule a poradit víc, než odborníci? Ok, tak za 21 dní ujde přesně 622 kroků denně :lol: Tohle ti přece nikdo neřekne, jestli takhle bude popocházet ještě měsíc, nebo dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.24 11:11

@zuzanka320 ano udělá sama.par kroků a zvedám se od země taky sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.24 11:16

Na dobré cestě určitě je, ale za jak dlouho se rozchodí, to ti tu opravdu nikdo neřekne.
Moje dítě, dle neurologa zdravé dítě, se pořádně rozchodilo do 2.5 let, první krůčky zvládlo po 18.měsíci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
57
11.10.24 11:39

To až teď začíná chodit? promiňte ale už ve 18 měsících je to trošku opožděný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.24 11:44

@unuděná jen se ptám tak nemusíte být hned hnusná ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.24 11:45

Já nejsem hnusná, jsem realistka :lol: Prostě tohle má každé dítě jinak a pokud jste sledovaní, tak je to maximum, co můžeš udělat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
11.10.24 12:18

Rozchodí se, neboj. Pokud byla u neurologa, ničeho se neboj. Dcera udělala první krůčky sama v 19 měsících, pár dní před tím byla na žádost praktické dr u neurologa, ten jí vyšetřil a říkal, že je v pořádku a že pokud dítě začne chodit do 19 měsíců, vůbec se nejedná o opožděný vývoj, jak si lidé často myslí. Dcera se časem rozchodila, ale dost dlouhou dobu byla taková nemotorná a hodně zakopávala ještě ve 2,5 letech, pak se to spravilo. Oproti tomu starší dcera začala chodit v 16 měsících a nepadala skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
11.10.24 12:18

Mám chlapecka, bude mu 19 měsíců za týden, také měl nějake zdravotní potíže, v 10-ti měsících začínal jako novorozenec, neudržel hlavičku. Teď obchází nábytek, dělá stříšku, klekne, stoupne, ale samostatnou chůzi prostě ne a ne.. fyzicky je v pořádku, jen má údajně strach se pustit, malé pokroky vidím každý den, přejde od křesla ke gauči, občas se zapomene a rozejde se, ale po pár krocích jakoby se lekl a sedne si. Dávám mu čas a jelikož jste sledované, byla bych v klidu a neřešila kdy ta samostatná chuze začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
11.10.24 12:23

@pouni ty de*ilni tabulky :pocitac:, dřív nic takového nebylo a byl klid :zed:, teď se vše jede na tabulky a jak dítě není tabulkové, je hned něco špatně..jinak když už, tak se jako stěžejní bere 19 měsíc věku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.10.24 13:06

Tabulky zde byly vždy a také vždy budou. Neříkám, že je třeba jimi striktně řídit, ale na základě něčeho vypracované jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
11.10.24 16:02

Řešila bych to s vaší fyzioterapeutkou. Chodíte přece na fyzioterapii a každý den cvičíte podle pokynů, že jo?

(jinak moje dítě udělalo prvních pár kroků samo v prostoru v 15 měsících, samo víc chodit než lézt začalo cca v 18 měsících, ale až asi do dvou let občas lezlo po čtyřech místo chůze, třeba když bylo unavené nebo tak. Cvičili jsme a má diagnózu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí