Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem ve 20 tt a chtěla bych začít brát nějaké vitamíny ale nevím jaké jsou dobré pro vývoj miminka a které jsou levné. Na gyndě mi neřeknou vubec nic. Děkuji ![]()
Ja neberu zadne. Brala jsem je jen pred planovanym tehotenstvim a prvni 3mesice tehu-nejdriv calibrum baby plan, pak mamavit a pak femibion. A posledne mamavit + Dha. Kapsle s dha my zbyly-beru je ted obden zhruba.Na krabici psaly ze dha-rybi tuk ci olej uz nevim-ze se ma brat hlavne v druhe polovine tehu.
Příspěvek upraven 30.05.14 v 23:51
Centrum maternu jsem brala, u dvou dětí. Vyjde to kolem 500 na 3 měsíce a bohatě pokryl vše, co porýt blo třeba.
Ve 20tt jsem uz nebrala nic, jinak zezacatku do cca 16tt Chytre miminko s DHA. Ted se snazim jist vyvazene a jim Bkomplex
V tomto týdnu už jsem nic nebrala, do 12tt to byl Mamavit ale bylo mi z něj špatně, tak jsem se radši snažila vyváženě jíst, hodně ovoce a zeleniny atd. ![]()
Nic neber, stačí pestrá a vyvážená strava. Vitamíny jsou jen tahák peněz a jsou po nich zbytečně velké děti.
Taky si porad rikam-mam neco brat nebo ne.Me stve ze v kazdych vitaminach je nejaka sracka.
Vyprdla jsem se na vitamíny (jsem přesvědčená, že tím šidím akorát farmaceutické společnosti, nikoliv miminko), dítě se narodilo ve 40+5 a mělo 54cm a 4230g… nechci vědět jak by bylo velké, kdybych ty pilule zobala!
@Lolllo píše:
Nic neber, stačí pestrá a vyvážená strava. Vitamíny jsou jen tahák peněz a jsou po nich zbytečně velké děti.
Hloupost.
Bez vitamínů mi po prvním porodu padaly vlasy a zuby to velice odnesly, paradoxně jsem porodila své nejtěžší dítě ( 4 kila),s viamíny po CELOU dobu těhotenství jsem měla průměrné děti, vlasy i zuby bez problémů. ![]()
Hloupost to fakt neni, ale hadat se nema cenu, kazdy ma jine zkusenosti a nazory.
@Lolllo píše:
@berry4Hloupost to fakt neni, ale hadat se nema cenu, kazdy ma jine zkusenosti a nazory.
to by mě ale zajímalo, proč to hloupost není?
Neznám maminku, která by měla větší dítě po vitamínech, než bez nich. Není to spíš o tom to na ty vitamíny hodit?
Uškodit určitě nemohou, hloupost je si myslet, že do sebe dostanu všechno v optimálních hodnotách.
To je celkem utopie.
Vitamíny určitě neublíží.
A těch pár stovek je důsledku mnohem míň, než potom tisíce u zubaře za zuby, problémy s vlasy apod ![]()
Vitamíny jsou jenom doplněk stravy, aby člověk pokryl alespoň minimální potřebu, protože na pokrytí všeho, by si musela denně jíst fakt pestře a asi si i dělat jídelníček, mimčo člověka fakt „vysaje“ a přesně jak píšeš @berry4, nejvíc je to vidět na zubech, nehtech a vlasech, ale i na kůži, jím zdravě a vyváženě, sportuju, jsem zdravá, normálně bych vitamíny nebrala, ale když jsem otěhotněla, tak zásobovat jak mě tak malého, bála jsem se a můj mi je vyložené koupil, že má taky strach, že to nebude stačit, vitamíny beru od začátku těhotenství a budu je brát i při kojení a mimčo rozhodně není přerostlé jak tu někdo píše, je spíš menší, ale zdravé, jak jsem psala beru Femibion a jenom ten, žádné jiné extra ještě tablety k tomu. Ale jak píše @Lolllo, tak je to každého věc, jestli ano nebo ne, každý se k tomu staví jinak, já po kojení už vitamíny brát nebudu.