Výpověď vs. těhotenství

343
18.8.13 11:49

Výpověď vs těhotenství

Předem se omlouvám, jestli tady něco podobného je, ale k 30.6 jsem dostala výpověď pro nadbytečnost, teď mi běží dvou měsíční výpovědní doba a k 31.8 končím s nárokem na 3měsíční odstupné… Můj dotaz, budu mít nárok na PPM, když mám odpracováno 4 a půl roku? Dneska mi vyšel první pozitivní test, takže předběžný termín ještě nevím… Nebo se mi těhotenstvím výpověď pozastaví? Máte s tím někdo zkušennosti, vyzná se v tom někdo???

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
18.8.13 11:53

Abys měla nárok na PPM tak se musíš vlízt s nástupem na mateřskou do ochranné lhůty, mám dojem 180 dní od ukončení prac. poměru. A s tou výpovědí netuším, ale je možný, že pokud ti ji dali v době, kdy jsi těhotená nebyla, tak bohužel. Ale to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
18.8.13 11:54

@kacenka_p dones do práce potvrzení od lékaře, že jsi těhotná. Propustit tě nemohou ani pro nadbytečnost, v těhotenství jsi v ochranné lhůtě. Tzn, že těhotenstvím se výpovědní doba přeruší a bude pokračovat až po skončení rodičáku. Je to v zákoníku práce, tuším paragraf 52 nebo 53, nevím přesně ale pohledej. A gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
18.8.13 11:55

Jo a jsem si tím jistá, řešila jsem to v červnu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
18.8.13 11:59
@JanduleD píše:
@kacenka_p dones do práce potvrzení od lékaře, že jsi těhotná. Propustit tě nemohou ani pro nadbytečnost, v těhotenství jsi v ochranné lhůtě. Tzn, že těhotenstvím se výpovědní doba přeruší a bude pokračovat až po skončení rodičáku. Je to v zákoníku práce, tuším paragraf 52 nebo 53, nevím přesně ale pohledej. A gratuluju :kytka:

Děkuji moc, já jsem z toho taková celá zmatená. Už jsem se ptala na jednom serveru a defacto mi jedna slečna odepsala to samé co ty…, jen jsem se chtěla zeptat ještě jinde. Zítra budu volat k dr, // jsem objevila včera… Slečna taky psala, že ke dni ke kterému přinesu potvrzení se mi jakoby výpověď pozastaví a pokračovat bude až bych se vrátila z RD…, tak nevím jestli to tak fakt funguje… Protože jak jsem psala výpověď jsem dostala k 30.6 a to nevím jestli jsem otěhotněla těsně před nebo těsně po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
18.8.13 11:59

@kacenka_p A myslím, že se tu nedovíš nic jiného než u sousedů ;) a @JanduleD má pravdu, je to přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
18.8.13 12:10
@j.a.n.i1 píše:
@kacenka_p A myslím, že se tu nedovíš nic jiného než u sousedů ;) a @JanduleD má pravdu, je to přesně tak.

Moc se omlouvám :(, jen chci vědět co mě čeká a na co mám nárok… Abych to pak na šéfa nevybalila jako jistotu a on mě s tím neposlal někam… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
18.8.13 12:13

Je to presne tak jak pisou holky, zastavi se bezici vypovedni lhuta, která dobehne az po skonceni rodicaku. Nárok na mateřskou taky mas vzhledem k odpracované době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
18.8.13 12:16
@ivisek78 píše:
Je to presne tak jak pisou holky, zastavi se bezici vypovedni lhuta, která dobehne az po skonceni rodicaku. Nárok na mateřskou taky mas vzhledem k odpracované době.

Takže šupšup na gyndu pro potvrzení :-)
Děkuji moc
Přikládám můj včerejší testík…, tak snad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
18.8.13 13:00

@kacenka_p ještě jednou moc gratuluju. Nemusíš se bát, i když jsi otěhotněla ve výpovědní lhůtě, tak prvním dnem těhotenství začíná ochranná lhůta. Defakto je to tedy prvním dnem tvé poslední menstruace ;) a šéf se možná cukat bude, i na mě to vedoucí zkoušela že v době podání výpovědi jsem těhotná nebyla ale nic jí to nepomohlo. Rovnou jsem jí řekla, že info je z inspektorátu práce a dala pokoj. Takže NO STRES a užívej si v klidu těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
18.8.13 13:05
@JanduleD píše:
@kacenka_p ještě jednou moc gratuluju. Nemusíš se bát, i když jsi otěhotněla ve výpovědní lhůtě, tak prvním dnem těhotenství začíná ochranná lhůta. Defakto je to tedy prvním dnem tvé poslední menstruace ;) a šéf se možná cukat bude, i na mě to vedoucí zkoušela že v době podání výpovědi jsem těhotná nebyla ale nic jí to nepomohlo. Rovnou jsem jí řekla, že info je z inspektorátu práce a dala pokoj. Takže NO STRES a užívej si v klidu těhotenství :kytka:

Děkuji, a tos jí dala nějaké potvrzení? Nebo jak jsi jí to řekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
18.8.13 13:09

Holky, muzete mi taky nektera poradit? jsem ucitelka ms, pres prazdniny jsem na UP a v zari mam opet nastoupit. Vypada to, ze jsem tehu, mam pozitivni test, takze nevim zda mam do prace nastoupit, jsem nachylna na nemoci, tak se bojim, ze bych miminku ublizila. uvazuju, ze bych uz nenastoupila a zustala na pracaku.mam pak taky narok na materskou? pracuji uz 4 roky. kdyby se tehu potvrdilo, tak bych rodila koncem dubna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
18.8.13 13:15

@kacenka_p no moje gynekoložka mi řekla, že vysloveně potvrzení dát nemůže, ale dala mi pro firemního lékaře papíry z laborky a popis UTZ a v práci jsem řekla, že jsem těhu. Šla jsem k firemnímu dr, ten mi dal papír že vzhledem ke graviditě nesmím svoji práci dělat a bylo to. Nebo pokud bys měla těhuprůkazku, tak ta stačí. Ale třeba budeš mít ochotnějšího gynekologa, nějak se s ním domluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
18.8.13 13:18
@JanduleD píše:
@kacenka_p no moje gynekoložka mi řekla, že vysloveně potvrzení dát nemůže, ale dala mi pro firemního lékaře papíry z laborky a popis UTZ a v práci jsem řekla, že jsem těhu. Šla jsem k firemnímu dr, ten mi dal papír že vzhledem ke graviditě nesmím svoji práci dělat a bylo to. Nebo pokud bys měla těhuprůkazku, tak ta stačí. Ale třeba budeš mít ochotnějšího gynekologa, nějak se s ním domluv.

Ok, takže vymlátit to z doktora :-)
A pak to prostě jen předložím šéfovi a tím se mi ruší výpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
18.8.13 13:34
@kacenka_p píše:
Ok, takže vymlátit to z doktora :-)
A pak to prostě jen předložím šéfovi a tím se mi ruší výpověď?

Ne, výpověď se neruší, je stále platná, pouze se pozastavuje běh výpovědní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí