Morče a těhotenství

17630
17.8.13 00:40

morče a těhotenství

Ahoj, mám asi hloupý dotaz, ale mladá si vyprosila k narozeninám morčátko. Máme už vše připravené a slíbila jsem jí, že po dovolené pro něj zajedem. Leč mezi tím jsem zjistila, že jsem těhotná (pro změnu). Mohl by to být nějaký problém? Takhle u koček se říká, že když to má člověk celý život, tak je to jedno, ale nepořizovat novou. Platí to i pro morčata? Nebo ho můžu v klidu koupit a hrát si s ním a běžně o něj pečovat? Jsem teď z toho nějaká plachá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
17.8.13 00:42

Řekla bych, že nehrozí absolutně žádné nebezpečí ;) jinak gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
17.8.13 00:45

No přece jenom je to hlodavec + ty výkaly čistit, nevím, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.13 01:05
@Freihula píše:
No přece jenom je to hlodavec + ty výkaly čistit, nevím, nevím.

no to by mě právě zajímalo, co mi hrozí od hlodavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.13 01:07
@slavuska1 píše: Řekla bych, že nehrozí absolutně žádné nebezpečí ;) jinak gratuluju :kytka:

Díky ;) Já zas kvůli tomu nespím a přemýšlím, co by se tu dělo, kdybych řekla, že morče nebude. :nevim:
Někde jsem četla, že může mít toxoplazmózu, ale to byl takový článek typu vyděsíme těhotné k smrti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.8.13 01:28

Tak snad morče kupuješ u slušného chovatele, tak se nemusíš bát, ne? Bála bych se zverimexových zvířat všeobecně…
Jinak hlodavci jsou známí spíš leptospirozou, ale to jde o kanálové potkany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.8.13 01:29
@Antonie Bolavá píše:
Díky ;) Já zas kvůli tomu nespím a přemýšlím, co by se tu dělo, kdybych řekla, že morče nebude. :nevim:
Někde jsem četla, že může mít toxoplazmózu, ale to byl takový článek typu vyděsíme těhotné k smrti

hele já myslím, že pokud si nehodláš jeho výkaly dávat k svačině, nebo si po úklidu klece olizovat ruce, tak fakt nic nehrozí :nevim: ano, hlodavec to je, ale pokud koupíte z chovný stanice, nebo snad i ze zverimexu, tak půjde o zvíře, které strávilo celý život v kleci. za mě fakt úplně v klidu. KOlik těhulek žije na statku, a denně se starají o hromadu zvířat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.13 01:30
@Fjodorka píše:
Tak snad morče kupuješ u slušného chovatele, tak se nemusíš bát, ne? Bála bych se zverimexových zvířat všeobecně…
Jinak hlodavci jsou známí spíš leptospirozou, ale to jde o kanálové potkany.

no já jsem tady právě v okolí žádného chovatele nenašla :? Takže si už s myšlenkou zverimexu pohrávám. Ale jako četla jsem, že tu toxu na člověka přenášejí jen kočky, tak snad by to mělo být i tak v pořádku :nevim:
No to je zase dylema :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.8.13 01:36

@Antonie Bolavá Tak zkus trošku rozšířit okolí :D Navíc spousta chovatelů dojíždí do větších měst apod., já osobně bych si ze zverexu už zvíře nevzala, bývají nemocní, neochočení a často velmi brzy umírají. Raději si připlatit a udělat si výlet… Já ale pro křečky jezdila z Prahy do Brna, Jindřichova Hradce či Českých Budějovic, já jsem trochu jetá :mrgreen: Odkud jsi? Ten Kostelec? Tak to je Praha a Praha je přeci plná chovatelů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.13 01:44

No spíš trochu na Kolín, Praha 30 km. Ono jde o to, že chlap tam se mnou nepojede a mně se do Prahy řídit nechce :roll: Ale máš pravdu, radši pohledám chovatele. Třeba se poštěstí, je to docela dlouho, co jsem po tom naposled pátrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.8.13 01:51

@Antonie Bolavá http://www.klubmorcat.cz/ Je tam i mapa, i klasický seznam CHS, do konce léta času dost to projít ;) Můžeš zkusit i http://www.kralici.cz/…ta/pages.asp?… to je poměrně slušná diskuze s inzercí a seznamem CHS…
Určitě něco najdeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.13 02:03

@Fjodorka díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
17.8.13 05:50

@Antonie Bolavá neni problem zajistit dopravu zvireti, za nejaky rekneme 200 Kč a privezou ti zvire z cely republiky.Ve zverimexu nekupovat nic, zvirata jsou zasvrabeny, casto se krizej mezi sebou sourozenci atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.13 06:15

@Fjodorka tak jsem našla chovnou stanici US teddy asi 5 km od nás :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.8.13 07:27

Pokud ti jde o toxoplasmosu, tak mne z krve zjistili, ze jsem je mezi tehotenstvimi prodelala aniz bych o tom vedela. Kocku nemame, kraliky mame 2venku, ale ja k nim nechodim-alergie. Muj dr rika, ze toxopl. Se nejcasteji chytne ze syroveho masa nebo neumyte/spatne umyte zeleniny. Takze si nevyberes. Morcete bych se nebala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí